اين سردرگمي جامعه نشان از کماعتمادي يا بياعتمادي مردم نسبت به دستگاههاي اجرائي و دولتي است. بهجرات ميتوان گفت که علم پزشکي ايران در جهان جز بهترينهاست و ما تا پيش از انقلاب يکي از بزرگترين کارخانههاي توليد واکسن را در خاورميانه داشتيم، اما بيشک اين جو بياعتمادي در جامعه بهدليل صحبتهاي ضد و نقيض مسئولان در دورههاي گذشته و در دوران کروناست.
وقتي واقعيتها در جامعه بيان نميشود و مردم محرم به حساب نميآيند و براساس پيشينه باورهاي فرهنگي که از قرنهاي گذشته در ايران رواج داشته، مردم نسبت به مسئولان کماعتماد و بياعتماد بوده و هستند و با اتفاقات اخير نيز، اين کماعتمادي به اوج خود رسيده است. در دوران کرونا مردم باور دارند که واقعيتها از آنها تا حدودي پنهان شده (که اين باور تا حدود زيادي اشتباه است) و حالا اين جو براي خريد واکسن کرونا در کشور مجددا تشديد شده است؛ البته نميتوان به تفاوتهاي فرهنگي، ميزان آگاهي افراد از نظر تحصيلات، خودآگاهي طبقاتي و اجتماعي و امثال اين موضوعات توجهي نداشت. معمولا افرادي که آگاهي علمي و اجتماعي کمتري دارند، ديرتر مسائل علوم پزشکي را باور ميکنند.
در اين بين، رسانههاي بيگانه نيز بهطور غيرمستقيم در اين کاهش اعتماد عمومي موثر بودهاند و باعث افزايش بدبيني مردم شدهاند. اما مشکل اصلي در اين رابطه، خودمان هستيم و تا زمانيکه يک مرجع رسمي در کشور اتفاقها، اخبار کرونا يا خريد و توليد واکسن را به مردم اطلاعرساني نکند، همه افراد آگاه و غيرآگاه دائم صحبت ميکنند و همين امر باعث کاهش اعتماد عمومي و در دلهره اجتماعي مردم نسبت به آيندهشان ميشود.
بد نيست فقط به تناقضگويي مسئولان در يک هفته گذشته اشارهاي داشته باشيم؛ آقاي مطهري بهعنوان نماينده سابق مجلس ميگويد به دليل اف اي تي اف، به ما واکسن نميدهند. آقاي حريرچي ميگويد که واکسن را تامين ميکنيم. رئيس بانک مرکزي اذعان دارد به دليل تحريمها نميتوانيم واکسن بخريم، وزير بهداشت خبر ميدهد که واکسن را خريداري کردهايم و عضو هياترئيسه اتاق بازرگاني تهران ميگويد که در طرح واکسيناسيون سازمان بهداشت جهاني(کواکس)، سهميه ايران در حدود هشتميليون نفر است.
همه اين صحبتها يعني سرگيجه و ايجاد شک و شبهه در جامعه. عدم يکصدايي مسئولان و هماهنگ نبودن آنها موجب شده که باور و اعتمادشان نسبت به خريد، توليد و تزريق واکسن کرونا کاهش جدي پيدا کند. وقتي دکتر نمکي بهعنوان وزير بهداشت ميگويد که «فقط صحبت واکسن را از وزير بشنويد» پس خود ايشان نيز نسبت به جو بهوجودآمده معترض است و از خطرات اين کاهش اعتماد عمومي آگاهي دارند. بيشک مردم کشور ما حق دارند که مانند کشورهاي همسايه واکسن بزنند و مسئولان برايشان اين داروي حياتي را تامين کنند که به اميد خدا اين اتفاق بهزودي رخ خواهد داد.
چرا مردم هشتگ میزنند واکسن بخرید؟
امانا... قرایی مقدم، جامعهشناس در روزنامه آرمان ملی نوشت: اين روزها جامعه در رابطه با خريد يا توليد واکسن کرونا، به يک سردرگمي رسيده و با توجه به اينکه کشورهايي مانند عراق و ترکيه واکسيناسيونشان را تقريبا آغاز کرده و توانستهاند واکسن بخرند، کسي نميداند چه زمان اين واکسنها به ايران خواهد رسيد يا اينکه اصلا کشور ما با توجه به تحريمها ميتواند واکسن خريداري کند يا خير.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران