اسماعیل عرب معصومی ابراز داشت: طرح پژوهشی بادشکن کوتاه با اعتباری بین ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد ریال به صورت بادشکن غیرزنده خطی در وسعت ۴۰کیلومتردرحال اجرا می باشد
وی بیان کرد: طرح پژوهشی بادشکن کوتاه برای اولین بار در جهان در چین اجرا شد که موفقیت آمیز بود و انتظار میرود در محدوده کانون فرسایش بادی گرمسار استان سمنان نیز این موفقیت آمیز باشد.
عرب معصومی اظهار داشت: این طرح با مشارکت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان – سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور و دانشکده بیابان و دانشگاه تهران اجرا میشود.
وی ادامه داد: حدود۲۸۱ هزار هکتار از عرصه های بیابانی استان سمنان متعلق به شهرستان گرمسار است و ۱۵ هزار هکتار از این محدوده جزو کانون فرسایش بادی است و طرح پژوهشی بادشکن کوتاه در این منطقه در حال اجرا است.
عرب معصومی خاطرنشان کرد: طرح پژوهشی بادشکن کوتاه با بقایای باقیمانده شالیزارهای برنج، چوبپنبه و نی انجام میشود و برای دستیابی به نتیجه در این پژوهش حداقل ۲ سال فرصت نیاز است.
وی اضافه کرد: بعد از گذشت ۲ سال مالچها بررسی میشود تا مشخص شود کدام مالچ در منطقه گرمسار نتیجه مطلوب داده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار گفت: منطقهای که برای اجرای طرح پژوهشی بادشکن کوتاه در نظر گرفته شد در معرض بادهای موسمی غربی قرار دارد که گاهی اوقات سرعت باد در این منطقه به 90 کیلومتر بر ساعت میرسدکه تپه های ماسه ای را جا به جا می نماید.
وی خاطرنشان کرد: نفوذ گرد و غبار این منطقه کویری در گرمسار تهدیدی برای هوای مناطق همجوار این منطقه است که طرح ایجاد بادشکن غیرزنده به عنوان راهکار مهار آسیب و بحران های ناشی از فرسایش بادی و ایجاد گرد و غبار مطرح شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار گفت: طرح پژوهشی بادشکن مصنوعی با بهره گیری از پوشال برنج و چوب پنبه و نی اقدامی پژوهشی مهمی در مهار ریزگردها است.
گرمسار غربیترین شهرستان استان سمنان و دارای وسعت 10686کیلومتر مربع و جمعیتی حدود ۷۰ هزار نفر است، این شهرستان از شمال به دماوند، از غرب به ورامین، از شرق به شهرستان آرادان و از جنوب به کویر مرکزی محدود میشود و در ۱۱۰ کیلومتری مرکز استان سمنان واقع است.