علیرضا عباسی با اشاره به وضعیت نامناسب آب شرب در برخی مناطق البرز به ویژه شهرستان کرج اظهار کرد: در استان دو سد کرج و طالقان وجود دارد که قرار است آب سه استان تهران، البرز و قزوین را تأمین کند.
وی بیان کرد: بر اساس منطق اگر قرار است آب شرب استانهای همجوار رفع شود در ابتدا باید ببینیم که آیا در مبدأ کمبود آب وجود دارد یا نه و دوم اینکه آیا این آب در مقصد به طور صحیح مصرف میشود یا خیر؟
۷۸ درصد آب مردم از البرز از چاه تأمین میشود
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس با بیان اینکه مردم استان البرز در واقع از مواهب دو سد موجود بیبهره هستند، تصریح کرد: ۲۲ درصد آب شرب استان البرز از این دو سد و ۷۸ درصد از ۵۰۰ حلقه چاه تأمین میشود که جزو منابع آبی ناپایدار محسوب میشوند.
وی ادامه داد: وقتی بارندگیها کم است این چاهها مشکل کمآبی را به مردم البرز تحمیل میکنند و مردم با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند.
عباسی با بیان اینکه در کمالشهر، مشکیندشت، اشتهارد، کیانمهر و … مناطقی داریم که در تابستان ساعتها متمادی آب قطع است، تصریح کرد: در شهرستان کرج به لحاظ مشکل آب مناطقی مانند غیزانیه خوزستان وجود دارد که مردم با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند.
وی گفت: درست است که به دلیل همسایگی باید آب شرب تهران را تأمین کنیم اما در ابتدا باید مشکل آب البرز حل شود نه اینکه قسمت عمده آب را به تهران منتقل کنیم.
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس بیان کرد: باید بررسی شود که این انتقال چگونه صورت میگیرد در اینجا بحث این است که چه مقدار از این آب از طریق رودخانه کرج و چه مقدار از طریق تونل ۳۰ کیلومتری منتقل میشود.
رودخانه کرج را به کانون ریزگرد تبدیل نکنید
وی با بیان اینکه نباید با بیتدبیری کاری کنیم تا در منطقه با مشکل زیستمحیطی مواجه شویم، اظهار کرد: نباید رودخانه کرج را که یک قطب گردشگری محسوب میشود و برای حفظ محیط زیست بسیار حائز اهمیت است به یک کانون ریزگرد تبدیل کنیم.
عباسی تصریح کرد: حقابهای که در هیأت وزیران برای استان البرز و رودخانه کرج در نظر گرفته شده به میزان ۶۳ میلیون مترمکعب در سال است، در صورتی که این حجم از آب نیاز استان و رودخانه کرج را تأمین نمیکند.
وی در پایان متذکر شد: بر اساس پژوهشی که در پردیس کشاورزی دانشگاه تهران و توسط متخصصان این امر انجام شده است این حقابه باید بیش از ۱۸۱ میلیون مکعب در نظر گرفته شود.