او ادامه داد: اگر این سامانه به موقع اجرا شده بود تا کنون زیرساخت های لازم آن فراهم شده بود و با شناسه دار شدن کالاهای داخلی دیگر شاهد کالاهای فیک خارجی در بازار نبودیم و کالاهای با کیفیت ایرانی با اسم تولیدات خارجی و با قیمت چند برابر فروخته نمی شد.
استقبال تولیدکنندگان از شناسه دارشدن لوازم خانگی
در ادامه برنامه غزنوی سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی تصریح کرد: ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه لوازم خانگی نیاز سالانه کشور است و تا کنون طبق آمار وزارت صمت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه تولید شده و تا پایان سال تولید بیشتر هم خواهد شد و نیاز کشور را تامین می کند. در بخش تولید یخچال ۲۹.۳ درصد و تولید ماشین لباسشویی ۵۸.۶ درصد افزایش داشته ایم.او ادامه داد: اگر تولید حمایت شود و محصولات داخلی به بازار بیاید عرصه برای قاچاق تنگ تر خواهد شد.
این مقام مسئول بیان کرد: تولیدکنندگان طبق قانون کالاهای خود را شناسه دار کرده اند و اکنون کالاهای تولید داخل قابل تشخیص با کالاهای قاچاق در بازار هستند.
غزنوی درباره دلیل تاخیر در اجرای سامانه هوشمند گارانتی گفت: شناسه دار کردن کالاها مورد استقبال تولیدکنندگان قرار گرفت اما مسائل فنی و زیرساخت هم در اجرا وجود داشت سال ۹۶ فقط قانون مصوب شد و فراهم شدن زیرساخت های آن به طول انجامیده است.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در خصوص شیوه نامه جدید تامین ورق های فولادی و فروش آن در بورس توضیح داد: در این شیوه نامه کلیات مطرح شده و آیین نامه اجرایی آن از سوی وزارت صمت طی دو ماه آینده ابلاغ می شود.
او افزود: با اجرای این شیوه نامه شرایط سخت توزیع فولاد را پشت سر خواهیم گذاشت و حتما روی قیمت اثر می گذارد و این ماده اولیه دیگر در بازار سیاه عرضه نخواهد شد.
غزنوی گفت: تامین به موقع و ارزان تر نهاده های تولید همچون فولاد طی یک تا سه ماه دیگر روی قیمت لوازم خانگی اثر می گذارد و قیمت ها رو به کاهش خواهد بود.
زیرساخت های راه اندازی سامانه هوشمند گارانتی ایجاد شده است
دهقانینیا، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: طبق قانون، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز سامانهای تحت عنوان سامانه هوشمند گارانتی ندارد و وظیفهای در حوزه اجرا متوجه ستاد نیست اما هماهنگی های آن با ستاد است.او افزود: مسئولیت سامانه هوشمند گارانتی در حوزه قاچاق لوازم خانگی بیشتر متوجه مصرف کننده است و برای مصرف کننده یک شفافگر حوزه تشخیص کالای قاچاق است. در حوزه قاچاق کالای لوازم خانگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، زیرساخت قانونی و سیاستگذاری لازم و به عبارتی شناسه کالا و کد رهگیری را اعمال کرده است.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با هماهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت صمت زیرساختهای فنی راهاندازی سامانه هوشمند گارانتی انجام شده است.
عرضه اختصاصی ورق فولادی برای صنعت لوازم خانگی و خودرو
در ادامه گردان، مدیرکل صنایع فلزی وزارت صمت در خصوص شیوه نامه جدید عرضه فولاد تصریح کرد: نخستین عرضه اختصاصی فولاد به صنعت لوازم خانگی در هفته جاری انجام می شود که این امر به کاهش قیمت ورق فولادی و دسترسی آسانتر آن کمک می کند.او افزود: با تعادل قیمت ورق فولادی که مهمترین ماده اولیه صنعت خودرو و لوازم خانگی است پیش بینی می شود قیمت این کالاها هم رو به کاهش برود.