فرهاد سرخوش با بیان اینکه از خرداد تا آبان ماه بر اساس مصوبات ستاد نجات بخشی دریاچه ارومیه زمان تأمین حق آبه بخش کشاورزی است، افزود: از اوایل آذرماه تا اوایل خردادماه سال آینده نیز زمان رهاسازی حق آبه دریاچه ارومیه است.
سرخوش با اشاره به اینکه از آذرماه تمام سردهنههای حوضه آبریز اعم از سدها و رودخانههای منتهی به دریاچه بسته میشوند تا حق آبه زیست محیطی دریاچه به پیکره آن برسد، تصریح کرد: از اینرو از آذر ماه امسال تا اردیبهشت ماه سال آینده از سدها و رودخانهها به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی آب خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب مازاد سدهای استان و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب از روان آبها وارد دریاچه ارومیه شده است، گفت: بر اساس برنامه زمان بندی در صورت اتمام طرحهای سخت افزاری در سال جاری سالانه ۳.۵ میلیارد مترمکعب آب به سمت دریاچه رهاسازی میشود.
سرخوش از اتمام طرح انتقال تونل آب، سدهای در دست اجرای حوضه آبریز دریاچه ارومیه از جمله سیلوه، چپرآباد و تصفیه خانههای در دست اجرا تا پایان سال خبر داد و افزود: امسال در مجموع ۸۱۳ میلیارد تومان برای اتمام طرحهای سخت افزاری در این حوزه اختصاص یافته که ۳۲۴ میلیارد تومان از این اعتبار در هفتههای اخیر تخصیص داده شده است.
رئیس استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه نامهنگاریها برای رهاسازی آب از چند روز آینده صورت گرفته است، گفت: کارگروهی برای مشخص کردن منابع و مصارف سدها در استان آذربایجانشرقی و آذربایجانغربی وجود دارد که پس از برآورد منابع و مصارف حق آبه زیست محیطی دریاچه را مشخص و طی شش ماه آن را رهاسازی میکند.
سرخوش در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، اظهار کرد: در حال حاضر سطح تراز دریاچه ارومیه ۱۲۷۱.۲۰ است که در مقایسه با سال گذشته ۳ سانتیمتر کمتر است همچنین بر اساس آخرین گزارشها وسعت دریاچه ارومیه ۲۷۵۰ کیلومتر مربع و حجم آب آن سه میلیارد و ۱۶۰ میلیون مترمکعب برآورد شده است.