لمان فرخنده را با سریالهایی مثل "مینو" که ایفاگر نقش عماد بود همان جاسوس عراقی که دل به مینو میبازد، میشناسیم. او در فیلم "پنجاه قدم آخر" کیومرث پوراحمد شناخته شد، هر چند که پیش از این، روی صحنه نمایش فعالیت داشت و مینوشت و بازی میکرد.
سریالها و فیلمهای "رهایی"، "بچه مهندس 2" و "سرگشتگی" از دیگر آثاری است که فرخنده ایفای نقش در آنها را تجربه کرده است. بسیاری او را شبیه به خسرو شکیبایی میدانند؛ او خودش درباره این مقایسه میگوید: در وهله اول افتخار میکنم و اصلاً قابل قیاس نیستم با آن هنرمند بزرگ و ارزشمند سینما، تئاتر و تلویزیون؛ اما به نظرم شبیه بودن فقط به معنای صدا و تصویر نیست، رفتار و منش هم دخیل است.او تأکید کرد: کسانی که برای مرتبه اول گفتند احتمالاً به خاطر صدایم بوده است. من هم در تئاتر تمرین بیان کردهام و این صدا را از آموزههای تئاتریام دارم. خسرو شکیبایی به عنوان یکی از بهترین و نوستالژیکترین بازیگران ایرانی تا قرنها میتوان به حضورش افتخار کرد. بازیگری که تا نوک قله افتخار رفت، در او هم بازیگر را میدیدی و هم نقش را. از "روزیروزگاری" گرفته تا فیلم "هامون"، سریال "خانه سبز" و حتی "مدرس" که شاهکار عجیب و غریبی است. من خودم عاشق کارهایی مثل "هزار دستان" و "روزی روزگاری"، "میرزا کوچکخان جنگلی" و "ابن سینا" هستم که ماندگارند و سالها تکرار هم میشوند برای مخاطب تازگی دارند.
فرخنده از شب گذشته، اجرای برنامه "دست در دست" شبنشینی پاییزی شبکه دو را برعهده گرفته در حالی که پیش از این هم برنامههای تلویزیونی را اجرا کرده است و تجربه این کار در کارنامهاش دیده میشود. این بازیگر و نویسنده تئاتر و تلویزیون درباره حضورش در فصل چهارم "بچهمهندس" به خبرنگار تسنیم گفت: هنوز معلوم نیست که من باشم یا خیر؛ البته که در سه فصل گذشته بودهام و باید ببینیم شرایط و موقعیتها به چه سمتی میروند. همهچیز به این موقعیتها برمیگردد.
وی به سریال "پردیس" شبکه سه اشاره کرد و گفت: "پردیس" عنوان سریال دانشجویی است که این روزها بعد از مدتی به آنتن شبکه سه سیما رسیده و این اتفاق خوبی است. چرا که عده زیادی برای ساخت این سریال تلاش کردهاند و پخش آن خستگی این عده را از تنشان بیرون میکند. امیدوارم مخاطب ببیند و لذت ببرد.
این بازیگر و نویسنده تئاتر و تلویزیون درباره اجرایش در برنامه "دست در دست" گفت: من فقط بازیگر نیستم و اساساً اینطور به مقوله اجرا نگاه نکردهام. متأسفانه در ایران اینطور است که اگر کسی نقشی را بازی میکند تا آخر عمر قرار است همان نقش را تکرار کند و یا همان نقش به او پیشنهاد میشود. دوست داشتم در این کار باشم و سهمی در این کار همدلانه ایفا کنم. بچهها ایدههای خوبی داشتند تا "دست در دست" تلویزیون جایگاه خوبی را در نگاهِ مخاطب پیدا کند.
وی افزود: برنامه گفتوگو محور است، مهمانانش مردم عادیاند و باید ببینیم در آینده آیتمهای دیگری دارد و یا پیشنهادها و ایدههای دیگری به دستمان میرسد اتفاقات متنوعی را مخاطب روی آنتن خواهد دید. قرار است فعلاً 15 قسمت باشد و بعد از گفتوگوی ویژه خبری ساعت 23:30 تا 15 دقیقه بامداد روی آنتن میرود.
فرخنده درباره اینکه چرا سریالها تک و توک دیده میشوند، تأکید کرد: من در وهله اول نویسندهام اما آنقدر روی کارِ نویسنده اعمالِ نظر میکنند که بیشتر نویسنده را کاتب فرض میکنند تا خود نویسنده باشد. طبیعتاً برای نوشتن فیلمنامهها و سناریوهای خوب، نویسنده باید بتواند بنویسد وگرنه با وجود این روند، نقشها و قصههایمان همه شبیه به هم میشود. درباره دیده شدن یا ماندگار شدنِ سریالها هم این بحث وجود دارد که ساعت پخش و شبکه خوب حائز اهمیت است اگر تنها بحث دیده شدن باشد. اما برای ماندگار شدن، باید اندیشهورزی در فیلمنامه، عشق و همدلی در کارگردانی و بازیگری همه در خدمت هم باشند.
به گزارش تسنیم، شبکه دو شبنشینی پاییزی را با نام "دست در دست" به کارگردانی مهدی زنگنه و تهیهکنندگی هادی خدادی آغاز کرده است که به صورت زنده روی آنتن میرود. این برنامه در 15 قسمت به افراد تأثیرگذاری میپردازد که در بزنگاههای مختلف اجتماعی همراه مردم بودهاند. این افراد که میتوانند صاحب نام یا چهره شناختهشدهای هم نباشند در جدیدترین میدان همدلی یعنی دوران شیوع کرونا گامهای مؤثری در یاری رساندن به همنوعان خود برداشتهاند.
"دست در دست" که تیتراژ آن را حامد فقیهی خوانده، علاوه بر دعوت و گفتوگو با چهرههای حوزههای مختلف فرهنگی، هنری، ادبی، ورزشی، اجتماعی و ... به پخش گزارشهایی از کمک همدلانه مردم به یکدیگر در سراسر ایران میپردازد. تهیه موشنهایی از شخصیتهای تأثیرگذار و کسانی که در خیر پیش قدم بودهاند، پویش مردمی "قرار" با محوریت ارسال داستانهایی با موضوع کرونا به صورت نوشته، فیلم، صدا و اهدای جوایز به آثار برگزیده از دیگر قسمتهای این برنامه است.
سوگل طهماسبی مهمان امشب این برنامه تلویزیونی است. در برنامه امشب "دست در دست" سلمان فرخنده علاوه بر گفتوگو با سوگل طهماسبی از دو بانوی نیکوکاری میزبانی میکند که در گروه جهادی شهید سیدضیا حسینی در منطقه 16 خزانه بخارایی از هر کمکی برای یاری به همنوع دریغ نمیکنند. این مهمانان نماینده گروهی 40 نفرهاند که 9 سال سابقه خدمت در این منطقه را دارند و اقداماتی مثل تهیه جهیزیه،کارگاه تولید ماسک، آموزش پیشگیری کرونا در محلهها، پزشکیاری و ... از جمله خدمات آنها به شمار میرود.
این برنامه تلویزیونی روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه بعد از گفتوگوی ویژه خبری روانه آنتن میشود.