hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها >  ابتلا به بیماری‌های روانی از عوارض خطرناک "کووید-۱۹"

 ابتلا به بیماری‌های روانی از عوارض خطرناک "کووید-۱۹"

دانشمندان در یافته‌های اخیر خود از ارتباط میان بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ و ابتلا به بیماری‌های روانی خبر داده‌اند. به گفته آنها تقریباً از هر پنج فرد مبتلا به کووید-۱۹، یک نفر سه ماه پس از آنکه آزمایش کووید-۱۹ انها مثبت شد، به یک بیماری روانی مبتلا می‌شود. 
به گزارش ایسنا و به نقل از فوربز، ماههاست که افراد سراسر جهان با ترسی به نام کووید-۱۹ روبرو شده‌اند و دانشمندان هر روز نکته‌ای جدید درباره این بیماری ویروسی هزار چهره در می‌یابند.
 
حال محققان از ارتباط میان این بیماری و ابتلا به بیماری‌های روانی خبر داده‌اند و گفته‌اند افرادی که از لحاظ روحی در شرایط خوبی قرار ندارند و دچار برخی بیماری‌های روانی هستند ۶۵ درصد بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارند.
 
با بررسی سوابق بهداشتی ۶۹ میلیون نفر در ایالات متحده، از جمله بیش از ۶۲ هزار بیمار مبتلا به کووید-۱۹، محققان دانشگاه آکسفورد و مرکز تحقیقات زیست پزشکی بهداشت آکسفورد شواهدی یافتند که حاکی از آن بود که کووید-۱۹ خطر ابتلا به بیماری روانی در افراد را افزایش می‌دهد و از هر پنج نفر یک نفر طی سه ماه پس از مثبت شدن نتیجه آزمایش به این اختلالات دچار می‌شود.
 
طی این آزمایشات و با گذشت زمان محققان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را با بیماران مبتلا به بیماری‌های دیگر از جمله بیماران مبتلا به سایر عفونت‌های تنفسی، شکستگی استخوان، آنفلوانزا و عفونت‌های پوستی مقایسه کردند.
 
محققان گفتند افزایش اضطراب، افسردگی و بی‌خوابی از مواردی است که برخی از مبتلایان به کووید-۱۹ ممکن است پس از ابتلا به بیماری به آن دچار شوند و احتمال ابتلای آنها به دیگر بیماری‌های روانی کمتر است.
 
برای مثال محققان گفتند که هیچ نشانه واضحی از اختلالات روان پریشی همانند اسکیزوفرنی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ پیدا نکردند اما محققان ذکر کردند بیماران مبتلا به این دسته از بیماری‌های روانی در صورت ابتلا به کووید-۱۹ احتمال اینکه بیماری آنها عود کند بالاتر است.
 
علاوه بر این یافته‌های این مطالعه نشان داد افرادی که پیش از ابتلا به کووید-۱۹ سابقه ابتلا به بیماری‌های روانی را داشته‌اند احتمال اینکه به کووید-۱۹ مبتلا شوند ۶۵ درصد بیشتر از سایر افراد است.
 
دکتر "مکس تاکت"(Max Taquet) یکی از محققان این مطالعه گفت که این یافته‌ها نیاز به بررسی بیشتر دارد و توصیه کرد که ابتلا به یک اختلال روانی باید به لیست عوامل خطرناکی که می‌تواند از عوارض کووید-۱۹ باشد، اضافه گردد.
 
با افزایش شیوع این بیماری در سراسر جهان و افزایش محدودیت‌ها و قرنطینه شدن برخی مناطق، محققان احتمال می‌دهند بیماری افراد مبتلا به اختلالات روانی ممکن است در پی انزوا و دوری از جامعه تشدید شود.

 
بیماری روانی(Mental disorder) به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که با تأثیر بر تفکر و رفتار٬ باعث ایجاد ناراحتی برای فرد مبتلا یا ایجاد ناتوانی در وی می‌شوند. علت بیماری‌های روانی به خوبی شناخته شده نیست ولی آنچه مسلم است این است که عوامل ژنتیکی، استرس‌های مختلف و نوع تعامل فرد با دیگران در ایجاد یا بروز آن‌ها مؤثر است.
 
افسردگی، اضطراب، وسواس، اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی از جمله این اختلالات هستند. چندی پیش محققان از مشکلات پوستی که ممکن بود در اثر ابتلا به کووید-۱۹ در بدن بیماران ظاهر شود خبر داده بودند که یکی از آنها راش‌های پوستی و دیگری انگشتان کووید بود.
 
لکه‌های کوچک قرمز که در سطح پوست مشاهده می‌شوند و به اصطلاح "ماکولوپاپیولار" یا لکه و پاپول نامیده می‌شوند در موارد شدید کووید-۱۹ در برخی بیماران مشاهده می‌شود. لکه پوستی یا ماکول بخش کوچک مسطح تغییر رنگ‌ یافته یا ضخیم شده‌ای از پوست است و راش یا جوش یا دانه، بثورات موقتی بر روی پوست هستند که معمولاً با سرخی یا خارش همراه است.
 
علائم شبه سرماسوزک معمولاً "انگشتان کووید" نامیده می‌شود. سَرماسوزَک آماس دردناک بر روی نوک انگشتان دست و پا و لاله گوش‌ها در اثر یخ‌زدگی است."پال هریسون" (Paul Harrison) استاد روانپزشکی دانشگاه آکسفورد و رهبر این تحقیق گفت: این یافته‌ها نشان می‌دهد افرادی که از بیماری کووید-۱۹ جان سالم به در برده‌اند بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات روانی قرار دارند. ما برای بررسی علل و شناسایی روش‌های درمانی جدید می‌بایست تحقیقات بیشتری انجام دهیم.
 
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو