آیت الله محسن حیدری در مراسم آغاز عملیات اجرایی بخشی از طرح جامع فاضلاب اهواز و شهرستان کارون اظهار داشت: جنگ تحمیلی با وجود داشتن برکات، خرابیها و نابسامانی به دنبال داشته که عمده این خرابیها در استان خوزستان بوده است.
وی افزود: در اثر جنگ اکثر زیرساختهای خوزستان مانند کشاورزی، فاضلاب و طرحهای عمرانی و ارتباطی نابود شده است. این حجم تخریب در اثر جنگ در هیچ استان دیگری سراغ نداریم.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: ضریب برخورداری خوزستان قبل از جنگ عدد 3 بوده است ولی این شاخص بعد از جنگ به 17 تنزل یافت.
وی ادامه داد: پس از جنگ نیاز بود دولتها، توجه ویژه به خوزستان داشته باشند ولی این توجه صورت نگرفته و اکنون ما از استانهای کم برخوردار هستیم.
آیت الله حیدری بیان داشت: در دوران پس از انقلاب اسلامی، اقدامات و بسترهای مناسبی فراهم شده ولی این تناسب با حجم خرابیها ندارد و لازم است اهتمام ویژه درباره خوزستان صورت گیرد. اقداماتی مانند احداث سد کرخه و طرح غدیر نمونهای از اقدامات قابل تقدیر است.
وی بیان داشت: مسئله حاشیه نشینی و مشکلات آبفا خوزستان معلول جنگ است و امیدواریم با همت قرارگاه خاتم که در غیزانیه خوش درخشید، این مسائل برای همیشه مرتفع شود.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: مسئله انتقال آب از سرچشمههای کارون یکی از نگرانهای اصلی مردم خوزستان است و در صورت تحقق این انتقال، کشاورزی و آب شرب مردم با مشکل روبرو می شود.
وی گفت: ما مخالف انتقال آب برای شرب مردم نیستیم ولی اینکه آب که سهم و مایه حیات استان خوزستان است را برای صنعت و فضای سبز منتقل کنیم، پذیرفتنی نیست.
آیت الله حیدری تاکید کرد: اگر سهم آب خوزستان به درستی اختصاص داده شود، طرح احیای اراضی خوزستان که در حقیقت 2 میلیون هکتار است، عملیاتی میشود و ما میتوانیم به تنهایی امنیت غذایی کل کشور را تامین کنیم.
وی بیان داشت: مسئولان چرا مسئله شیرین سازی آب شور دریا را عملیاتی نمیکنند و دنبال انتقال آب از سرچشمه کارون و نابودی خوزستان هستند؟
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امیدواریم مسئولان قرارگاه خاتم در این زمینه نیز اهتمام داشته و دقتهای لازم را لحاظ کنند.