جستجو
رویداد ایران > تندرستی > پیشگیری و درمان > واریس چیست و آیا باعث مرگ میشود؟؛علت،علائم، تشخیص و درمان

واریس چیست و آیا باعث مرگ میشود؟؛علت،علائم، تشخیص و درمان

واریس یک بیماری عروقی سیاهرگی است.در ادامه اطلاعاتی از واریس چیست؟ انواع آن، علت، علائم، روش تشخیص، عوارض، درمان دارو و خانگی آن را با روش پیشگیری می خوانید.

واریس یک بیماری عروقی سیاهرگی شایع است که حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد جمعیت دنیا به آن مبتلا هستند و به شکل‌های مختلفی در سطوح بدن مثل صورت، پا، معده و...بروز پیدا می‌کند.سن، جنسیت، تغییرات هورمونی، سبک زندگی ناسالم و اضافه وزن خطر ابتلا به واریس را افزایش می دهند.ما در این ملطب اطلاعاتی از واریس چیست و چگونه درمان می شود؟ را در اختیار شما قرار می دهیم و به سوالاتی چون ایا واریس به قلب ربط دارد؟ پاسخ می دهیم: 

عکس واریس خفیف پا

واریس چیست؟

واریس(به انگلیسیVaricose) یک بیماری عروقی سیاهرگی است که به گشاد شدن سیاهرگ ها یا تورّم ورید گفته می شود. سیاهرگ‌های در بدن وظیفه خون‌رسانی را برعهده دارند اما ممکن است دریچه‌های کبوتری سیاهرگ‌های سطحی تخریب شوند که و این امر باعث بازگشت خون به داخل سیاهرگ و در نتیجه گشاد شدن، متورم شدن و پیچ‌وتاب خوردن این عروق شود.

واریس از ویکی پدیا
واریس سیاهرگ‌ها (به انگلیسی: Varicose veins) که از ریشه واژه لاتین واریکس Varix به معنای پیچ‌خورده گرفته شده، به گشاد شدن سیاهرگها یا تورّم ورید گفته می‌شود.
واریس، شایعترین بیماری عروقی انسان است که حدود ۲۰–۱۰٪ جمعیت را مبتلا می‌کند. سیاهرگ‌های واریسی به صورت رگ‌های دراز، گشاد شده و پرپیچ و خم و غالباً در سطوح درونی اندام تحتانی دیده می‌شوند. بیشترین میزان شیوع واریس در زنان بین سن ۴۹–۴۰ سالگی برآورد شده‌است. رگ‌های واریسی بزرگ، کاملاً برجسته و گاهی قابل لمس و متسع و طویل می‌باشند و گاهی قطر بالاتر از ۴ میلی‌متر پیدا می‌کنند.

انواع واریس

انواع واریس برحسب محل ایجاد، شدت و ضعف آن به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود که واریس پا، واریس شکمی، واریس متوسط و موارد دیگر از جمله این تقسیم‌بندی‌ها هستند.واریس انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  1. واریس ورید صافن بزرگ ، بزرگترین سیاهرگ بدن است که از مچ پا به ناحیه کشاله ران می‌رسد و واریس پشت ران، واریس پاها و قسمت بیرونی ران‌ها جزو آن هستند.
  2. واریس ورید صافن کوچک بیشتر پشت مچ پا و پشت زانو را درگیر می‌کند.
  3. بعضی از واریس ها از نظر شدت متوسط هستند. واریس متوسط از نظر اندازه بزرگ است، رنگ کبودی دارد و لیزر و اسکلروتراپی روش‌های شایع برای درمان هستند.
  4. تغییر رنگ پوست، ورم شدید رگ‌ و زخم پوستی از نشانه های واریس شدید هستند که ظاهر نازیبایی روی پوست ایجاد می‌کند
  5. واریس عنکبوتی بیشتر پاها را درگیر می‌کند و رگ‌های کوچک و پیچ‌دار با رنگ قرمز هست.
  6. واریس شاخه ای یا واریس طنابی ریشه دار زیر زانوها را درگیر می کند و شکل برآمده و بزرگی دارد.

اما واریس بر اساس شدت به‌وجودآمدن و متورم شدنشان، به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

همچنین واریس می‌تواند در سطوح مختلفی از بدن به وجود آید.رایج‌ترین نواحی برای بروز این بیماری عبارت‌اند از:

علت واریس

علت واریس ضعف یا اختلال عملکرد دریچه‌های لانه کبوتری است.موقعی که دریچه‌ها درست کار نکنند، جریان خون به عقب باز می گردد و در رگ‌ها جمع می‌شود. نتیجه آن تورم و بزرگ‌شدن رگ‌ها و سنگینی پاها خواهد بود. در حالت کلی مهم‌ترین عللی که در بروز بیماری واریس نقش دارند، عبارتند از:

بهتر است بدانید علت واریس در جوانی راه رفتن، ایستادن و نشستن طولانی مدت به علت شغل مانند آرایشگری و پرستاری است یا انجام ورزش‌های سنگین نامتعارف و غیر اصولی مانند بدنسازی.

واریس پا

علائم واریس

تشخیص واریس

تشخیص واریس، مهم‌ترین مرحله برای درمان این بیماری است. معمولاً پزشک با معاینه قسمت درگیر در حالت ایستاده، واریس را تشخیص می‌دهد اما برای تعیین میزان شدت و نوع آن معمولا از روش‌های زیر استفاده می‌کند:

درمان واریس

درمان واریس با استفاده از روش های چون لیزر، جراحی، جوراب واریس، اسکلروتراپی، آراف رادیوفرکانسی و ...امکان پذیر است که در ادامه به صورت مختصر توضیح می دهیم:

واریس

 درمان‌ دارویی واریس

درمان‌ دارویی واریس زمانی کاربرد دارد که بیماری خیلی شدید نیست و پزشک با استفاده از نسخه‌های دارویی از جمله تجویز پماد یا توصیه مالیدن روغن برای درمان واریس اقدام می کند. کرم واریکاست و واریس واری استاپ دو کرم ضدالتهابی و تسکین‌دهنده درد هستند که گردش خون در رگ‌ها را بهبود می‌بخشند.همچنین گاهی درمان واریس پا با ورزش در نوع خفیف آن توصیه می‌شود.

درمان خانگی واریس پا

بهتر است برای درمان خانگی واریس حتما با متخصص قلب و عروق مشورت کنید و بدون تجویز پزشک سراغ درمان خانگی نروید:

درمان های خانگی واریس پا


درمان واریس در طب سنتی

درمان واریس در طب سنتی شامل تغییر سبک زندگی، تغذیه، حجامت، زالو درمانی، بادکش و استفاده از روغن‌های گیاهی است.

برای درمان واریس چه بخوریم؟

عوارض واریس 

 

پیشگیری از واریس

پیشگیری از واریس به صورت قطعی امکان پذیر نیست اما پزشکان معتقد هستند با انجام کارهایی که به افزایش و بهبود گردش خود در بدن کمک می‌کند، می‌توان تا حد بسیار زیادی از بروز واریس در بدن جلوگیری کرد. مؤثرترین راه‌ها برای پیشگیری از واریس عبارت‌اند از:

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

بهتر است افراد در صورت دیدن هر نوع برآمدگی یا ظاهرشدن غیرعادی سیاهرگ ها در قسمت‌های مختلف بدن، به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنند.

پرسش های متداول

ایا واریس به قلب ربط دارد؟
 هیچ ارتباطی بین واریس و مشکلات قلبی وجود ندارد اما اگر همزمان دچار واریس و بیماری قلبی هستید این احتمال وجود دارد که به عوارضی مانند تورم و عفونت نیز مبتلا شوید. 
ایا واریس باعث مرگ میشود؟

واریس باعث مرگ نمیشود اما عدم درمان به موقع باعث ایجاد عوارضی می شود که بسیار خطرناک و کشنده هستند.

ایا واریس باعث کمر درد میشود؟
بله، 90 درصد مبتلایان به واریس، با دیسک کمر مواجه هستند.
آیا واریس درد دارد؟

واریس ممکن است باعث درد شود.



سخن آخر

در این مطلب هر آنچه درباره واریس را باید بدانید در اختیار شما قرار دادیم و شما را با علت، علائم، تشخیص و درمان آن آشنا کردیم.در صورت ابتلا به این بیماری، تجربیات تان را در درمان این بیماری در قسمت نظرات تان با دیگران به اشتراک بگذارید.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب
نویسنده
گروه تحریریه
گروه تحریریه پایگاه خبری رویداد ایران