hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها >  آتروفی واژن چیست؟ علل، علایم و درمان آتروفی واژن

 آتروفی واژن چیست؟ علل، علایم و درمان آتروفی واژن

آتروفی واژن به این معنی است که بافت های واژن به دلیل کاهش سطح استروژن ، عملکرد طبیعی ندارند. درمان ها ممکن است هورمونی یا غیر هورمونی باشند.

آتروفی واژن چیست؟

آتروفی واژن (واژینیت آتروفیک) نازک شدن، خشک شدن و التهاب دیواره های واژن است که ممکن است هنگامی رخ دهد که بدن شما استروژن کمتری داشته باشد. آتروفی واژن اغلب بعد از یائسگی رخ می دهد.
 
برای بسیاری از زنان، آتروفی واژن نه تنها مقاربت را دردناک می کند بلکه منجر به ناراحتی علائم ادراری می شود. از آنجا که این عارضه علائم واژن و ادرار را ایجاد می کند ، پزشکان از اصطلاح "سندرم ادراری - تناسلی یائسگی (GSM)" برای توصیف آتروفی واژن و علائم همراه آن استفاده می کنند.
 
درمان های ساده و موثر برای GSM در دسترس است. کاهش سطح استروژن منجر به تغییراتی در بدن شما می شود، اما این بدان معنا نیست که شما باید با ناراحتی GSM زندگی کنید.
 
علل آتروفی واژن, درمان آتروفی واژن بدون استروژن ، پوشش واژن می تواند نازک و کشش کمتری پیدا کند
 

علائم آتروفی واژن چیست؟

علائم آتروفی واژن می تواند شامل موارد زیر باشد:
- خشکی واژن
- سوزش یا خارش واژن
- درد در هنگام رابطه جنسی
- ترشحات از واژن
- لکه بینی یا خونریزی
- تکرر ادرار
- عفونت های مکرر دستگاه ادراری
- بی اختیاری ادرار
- خونریزی خفیف بعد از مقاربت
- ناراحتی هنگام مقاربت
کاهش روانکاری واژن در هنگام فعالیت جنسی
 

چه عواملی باعث آتروفی واژن می شوند؟

در دوران یائسگی، بدن شما استروژن کمتری تولید می کند. بدون استروژن ، پوشش واژن می تواند نازک و کشش کمتری پیدا کند. کانال واژن همچنین می تواند باریک و کوتاه شود. استروژن کمتر میزان مایعات طبیعی واژن را کاهش می دهد. همچنین تعادل اسیدی واژن را تغییر می دهد. در زنانی که به تازگی بچه دار شده اند و در دوران شیردهی قرار دارند نیز استروژن کاهش می یابد. این علائم در زنانی که تخمدانشان برداشته شده یا داروهای خاصی را مصرف می کنند (مانند مهارکننده های آروماتاز برای درمان سرطان پستان) نیز بروز می کند.
 
علل آتروفی واژن, درمان آتروفی واژنپزشک می تواند آتروفی را براساس علائم و معاینه فیزیکی شما تشخیص دهد
 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

بسیاری از زنان یائسه GSM را تجربه می کنند. اما تعداد کمی به دنبال درمان هستند.  
در صورت داشتن لکه بینی یا خونریزی واضح در واژن ، ترشحات غیرمعمول ، سوزش یا احساس درد با پزشک خود وقت بگیرید.
 
همچنین اگر مقاربت دردناکی را تجربه کردید که با استفاده از مرطوب کننده واژن یا روان کننده بر پایه آب برطرف نشد ، باید به پزشک خود مراجعه کنید.
 

چگونه آتروفی واژن تشخیص داده می شود؟

پزشک می تواند آتروفی را براساس علائم و معاینه فیزیکی شما تشخیص دهد. این کمک خواهد کرد که بدانید در یائسگی هستید یا خیر. علائم کلاسیک آتروفی در طول معاینه لگن شامل موارد زیر است:
- واژن کوتاه یا باریک
- خشکی در مخاط واژن
- قرمزی و تورم پوشش
- از بین رفتن کشش در پوست مهبل
- تغییر رنگ سفید به واژن
 

عوامل خطر آتروفی واژن

برخی فاکتورها ممکن است در ایجاد GSM نقش داشته باشند ، مانند:
سیگار کشیدن: سیگار کشیدن بر گردش خون شما تأثیر می گذارد و ممکن است جریان خون و اکسیژن را به واژن و سایر مناطق نزدیک کاهش دهد. سیگار کشیدن همچنین اثرات استروژن های طبیعی در بدن شما را کاهش می دهد.
 
بدون زایمان واژینال: محققان مشاهده کرده اند که زنانی که هرگز از طریق واژن زایمان نکرده اند نسبت به زنانی که زایمان واژینال داشته اند بیشتر دچار علائم GSM می شوند.
 
علل آتروفی واژن, درمان آتروفی واژنفعالیت منظم جنسی، ممکن است به جلوگیری از آتروفی واژن کمک کند
 

عوارض آتروفی واژن:

سندرم ادراری - تناسلی یائسگی خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش می دهد:
  • بیماری های زنانه در دوران یائسگی
  • هر ترشحی عفونت نیست
• عفونت های واژن : تغییر در تعادل اسیدی واژن ، احتمال عفونت واژن را بیشتر می کند.
• مشکلات ادراری : تغییرات ادراری مرتبط با GSM می تواند باعث مشکلات ادراری شود ، ممکن است تکرر یا فوریت ادرار یا سوزش همراه با دفع ادرار را تجربه کنید. برخی از خانمها بیشتر دچار عفونت ادراری یا نشت ادرار (بی اختیاری) می شوند.
 

پیشگیری از آتروفی واژن

فعالیت منظم جنسی، ممکن است به جلوگیری از سندرم دستگاه ادراری - تناسلی یائسگی کمک کند. فعالیت جنسی جریان خون در واژن شما را افزایش می دهد ، که به سلامت بافت های واژن کمک می کند.
 

راههای درمان آتروفی واژن

برای درمان سندرم دستگاه ادراری تناسلی یائسگی ، پزشک ممکن است ابتدا گزینه های درمانی بدون نسخه را توصیه کند ، از جمله:
 
مرطوب کننده های واژن: یک مرطوب کننده واژن (KY Liquibeads، Replens، Sliquid و ...) را امتحان کنید تا مقداری رطوبت را در ناحیه واژن خود برگرداند. شاید لازم باشد هر چند روز یکبار مرطوب کننده بزنید. اثرات یک مرطوب کننده به طور کلی کمی بیشتر از اثر روان کننده است.
 

روان کننده های پایه آب: این روان کننده ها (Astroglide ، KY Jelly ، Sliquid و...) دقیقاً قبل از فعالیت جنسی استفاده می شوند و می توانند باعث کاهش ناراحتی در هنگام مقاربت شوند. محصولی را انتخاب کنید که فاقد گلیسیرین یا گرم کننده باشد زیرا زنانی که به این مواد حساس هستند ممکن است تحریک شوند.
 
علل آتروفی واژن, درمان آتروفی واژناستروژن درمانی واژن انواع مختلفی دارد
 
اگر این گزینه ها علائم شما را کاهش نمی دهد ، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:
 

• استروژن موضعی

استروژن واژینال این مزیت را دارد که در دوزهای پایین موثر است و در نتیجه قرار گرفتن در معرض استروژن را کاهش می دهد زیرا میزان کمتری به جریان خون می رسد. همچنین ممکن است نسبت به استروژن خوراکی ، به طور مستقیم علائم را تسکین دهد.
 
استروژن درمانی واژن انواع مختلفی دارد. از آنجا که به نظر می رسد همه آنها به یک اندازه کار می کنند ، شما و پزشک می توانید تصمیم بگیرید که کدام یک برای شما بهترین است.
 
کرم استروژن واژینال (Estrace ، Premarin): شما این کرم را مستقیماً هنگام خواب در واژن خود وارد می کنید. به طور معمول خانم ها روزانه به مدت یک تا سه هفته و سپس یک تا سه بار در هفته از آن استفاده می کنند ، اما پزشک به شما اطلاع می دهد که چه مقدار کرم استفاده کنید و چند بار آن را وارد کنید.
 
شیاف استروژن واژن (Imvexxy): این شیاف های استروژن با دوز پایین روزانه حدود 2 اینچ در کانال واژن به مدت هفته ها وارد می شوند. سپس ، شیاف ها فقط باید دو بار در هفته وارد شوند.
 
حلقه استروژن واژن (Estring ، Femring): شما یا پزشک خود یک حلقه نرم و انعطاف پذیر به قسمت بالای واژن وارد می کنید. حلقه دوز ثابت استروژن را در محل خود آزاد می کند و باید هر سه ماه یکبار تعویض شود. بسیاری از خانم ها راحتی را که این فرصت فراهم می کند دوست دارند. یک حلقه متفاوت و با دوز بالاتر یک درمان سیستمیک است تا موضعی.
 
قرص استروژن واژینال (Vagifem): برای قرار دادن یک قرص استروژن واژن در واژن خود از یک اپلیکاتور یکبار مصرف استفاده می کنید. پزشک به شما اطلاع می دهد که قرص را چند بار استفاده کنید. به عنوان مثال ، ممکن است روزانه در دو هفته اول و سپس هفته ای دو بار از آن استفاده کنید.
 
علل آتروفی واژن, درمان آتروفی واژناستروژن مصرف شده از طریق دهان وارد کل سیستم شما می شود
 

• اسپمیفن (اوسفنا)

این قرص که روزانه مصرف می شود ، می تواند در تسکین علائم دردناک جنسی در زنان مبتلا به GSM متوسط تا شدید کمک کند . این ماده در زنانی که به سرطان پستان مبتلا شده اند یا در معرض خطر بالایی از ابتلا به سرطان پستان هستند ، مورد تایید نیست.
 

• پرسترون (INTRAROSA)

این درزهای واژینال هورمون DHEA را مستقیماً به واژن می رسانند تا به سهولت رابطه جنسی دردناک کمک کنند. DHEA هورمونی است که به بدن در تولید هورمون های دیگر از جمله استروژن کمک می کند. از پرسترون شبانه برای آتروفی واژن متوسط تا شدید استفاده می شود.
 

• استروژن درمانی سیستمیک

اگر خشکی واژن با علائم دیگر یائسگی مانند گرگرفتگی متوسط یا شدید همراه باشد ، پزشک ممکن است قرص های استروژن ، ژل یا حلقه استروژن با دوز بالاتر را به شما پیشنهاد کند. استروژن مصرف شده از طریق دهان وارد کل سیستم شما می شود. 
 

• گشاد کننده های واژن

شما ممکن است از گشادکننده های واژن به عنوان یک گزینه درمانی غیر هورمونی استفاده کنید. از گشاد کننده های واژن نیز ممکن است علاوه بر استروژن درمانی استفاده شود. این دستگاه ها عضلات واژن را تحریک و کشش می دهند تا باریک شدن واژن را معکوس کنند.
 
اگر رابطه جنسی دردناک نگران کننده باشد ، گشادکننده های واژن ممکن است با کشش واژن ، ناراحتی واژن را از بین ببرند. آنها بدون نسخه در دسترس هستند ، اما اگر علائم شما شدید باشد ، پزشک ممکن است فیزیوتراپی کف لگن و گشادکننده های واژن را توصیه کند. ارائه دهنده خدمات بهداشتی یا یک فیزیوتراپیست لگنی می تواند نحوه استفاده از گشادکننده های واژن را به شما آموزش دهد.
 

• لیدوکائین موضعی

از لیدوکائین موضعی که به صورت پماد یا ژل تجویز می شود ، می تواند برای کاهش ناراحتی مرتبط با فعالیت جنسی استفاده شود. پنج تا 10 دقیقه قبل از شروع فعالیت جنسی ، آن را اعمال کنید.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو