hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > تلاش براي معاش!

تلاش براي معاش!

دوباره اعتصاب کامیون‌داران در کشور شدت گرفته و این در حالی است که مشکلات صنفی مانند گرانی وسایل یدکی و نبود لاستیک و قیمت بالای آن اجازه کار کردن را به آن‌ها نمی‌دهد. کامیون‌داران روز چهارشنبه چهارم مهر، در شهرهای سبزوار، یزد، دیواندره، نجف آباد، تهران، اصفهان، کرج، نیشابور، قزوین، کرمانشاه، اردبیل، اهواز، شوش، زنجان، زرین‌شهر، تبریز و سیرجان اعتراض هاي صنفي خود را اعلام كرده اند.
اعتراض کامیون‌داران باعث کمبود سوخت در جایگاه‌های بنزین در برخی از شهرها شده‌ و این در حالی است که کامیون داران در خرداد امسال نیز در اعتراض به وضعیت گرانی لاستیک، کم بودن دستمزد حمل و نقل و همچنین گران شدن لوازم یدکی کامیون ها به طور گسترده اعتصاب کرده بودند و مهر امسال دوباره این اعتصاب ها شدت گرفته و این در حالی است که همچنان کامیون‌داران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند. دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران در گفت و گو با ایلنا گفته است: «حمل و نقل متوقف نشده اما نبود لاستیک و قطعات یدکی در بازار روند را کند کرده و وزارت صنعت به تعهداتش در عرضه لاستیک و نظارت بر بازار عمل نکرده است». همچنین دیروز خبرگزاری فارس خبر داده که گروه‌های معاند در حال تلاش هستند با تهدیداتی نظیر پرتاب سنگ و مواد آتش‌زا به سمت کامیون‌هاي دارای بار،‌ ضرب و شتم راننده و به تازگی تیراندازی به سمت کامیون دارای بار، مانع از ورود کامیون‌ها به جاده‌ها و بارگیری آن‌ها شوند تا به اين ترتیب کالاها در پایانه‌ها و بنادر بماند و به دست مردم نرسد و با ایجاد نارضایتی بین مردم، به اقتصاد کشور و امنیت روانی مردم ضربه بزنند. خبرگزاری فارس همچنین فیلمی از تیراندازی به سمت یک کامیون را که با اسلحه جنگی اتفاق افتاده، منتشر کرده که ضاربان در ابتدا به سمت راننده و شاگرد تیراندازی کرده و سپس دو لاستیک‌ جلو کامیون را هدف قرار داده‌اند. همچنین ایسنا نیز گزارش داده که دادستان عمومی و انقلاب تهران در بخشنامه‌ای از دادستان‌های شهرستان‌ها و روسای حوزه‌های قضایی بخش استان تهران خواسته با شناسایی افرادی که به طرق گوناگون موجب اخلال در حمل و رساندن کالاهای اساسی موردنیاز یا مانع ارائه خدمت‌رسانی به مردم می‌شوند، آن‌ها را تحت تعقیب قرار دهند. به گفته دادستان عمومی و انقلاب تهران، برخی از مصادیق بستن جاده‌ها، مصداق ماده ۶۵۳ قانون تعزیرات و قطاع‌الطریق (راهزنی) است که مجازات بسیار سنگینی برای مرتکبان پیش‌بینی شده ‌است. دادستان تهران دلیل صدور این بخشنامه را شرایط کشور و قصد دشمن برای مایوس کردن مردم از طریق اخلال در خدمت‌رسانی به آنان دانست و گفت: «دستگاه قضایی تحمل نخواهد کرد که عده‌ای به خود جرات داده و در قالب شیوه‌هایی که اشاره شد، خدمت‌رسانی مردم را متوقف کنند؛ چرا که حمل کالا از بنادر و مرکز استان‌ها به شهرستان‌ها، امری معمول و ضروری است». همچنین اسماعیل صادقی نیارکی، دادستان عمومی و انقلاب قزوین ظهر روز پنج شنبه ضمن هشدار به افرادی که با بستن جاده‌ها مانع عبور کامیون‌ها می‌شوند از دستگیری ۱۵ نفر نیز در این رابطه خبر داد.
اعتصابي در كار نيست!
اما بخش دیگری از جامعه کامیون‌داران معتقدندکه اعتصابی صورت نگرفته است. به گزارش ایلنا احمد کریمی،دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران با بیان اینکه مهم‌ترین مطالبه کامیون‌داران تامین لاستیک مورد نیاز است، گفت: مهم‌ترین مشکل نبود لاستیک در بازار و لوازم و قطعات یدکی و افزایش جهشی آن‌هاست. وی ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت نتوانست به تعهدات خود عمل کند و امروز ما با مشکل جدی در بحث تامین لاستیک مواجه هستیم. کریمی با اشاره به جلسه روز گذشته در کمیسیون عمران مجلس با حضور نمایندگان برخی از وزارتخانه‌ها گفت: روز گذشته نمایندگان مجلس تذکر جدی به نمایندگان وزارت صمت دادند و آقای سینکی به نمایندگی از وزارت صمت در جلسه روز گذشته حضور داشت. گویا قرار بر این بوده که ارز مورد نیاز برای واردات 500 هزار حلقه لاستیک تامین شود. همچنین طبق دستور معاون اول ريیس جمهوری تعرفه واردات لاستیک از 20 درصد به پنج درصد کاهش پیدا کرد. بنابراین به زودی لاستیک بیشتری وارد بازار خواهد شد. کریمی با بیان اینکه متاسفانه وزارت صمت هیچ اشرافی به این بازار ندارد، گفت: روز گذشته آمار و ارقامی از وضعیت بازار لاستیک ارائه کردند که هیچ یک درست نبود و مورد تعجب نمایندگان مجلس و افراد حاضر در جلسه قرار گرفت. در حال حاضر قیمت لاستیک به چهار برابر نسبت به دی سال گذشته رسیده است؛ حال اگر لاستیک در بازار با همین قیمت هم پیدا شود، بخشی از مشکلات حل می‌شود. مشکل این است که همین لاستیک گران هم در بازار نیست. وی با بیان اینکه 40 درصد از میزان مصرف لاستیک مورد نیاز در بازار وجود دارد، گفت: 10درصد لاستیک ها در بازار عرضه شده و مابقی احتکار شده است. واقعیت این است که احتکار در این شرایط طبیعی است اما چرا وزارت صمت هیچ نظارتی بر بازار نداشته است.کریمی با تاکید بر اینکه نگران ورود لاستیک‌های تاریخ انقضا گذشته هستیم، گفت: در حال حاضر لاستیک‌های 2016 در انبار دپو شده است؛ البته هر چند از تاریخ تولید این لاستیک‌ها دو سال گذشته است اما اگر در محیط سر پوشیده قرار گرفته باشند و روی هم انباشته نباشند، مدت زمان مناسب برای مصرف افزایش پیدا می‌کند ولی به هر حال به رانندگان توصیه کرده‌ایم این لاستیک‌ها را در محور عقب خودروی خود استفاه کنند. این در حالی است که اعتصاب کامیون‌داران و رسیدگی نکردن به مشکلات آن‌ها کشور را نیز با بحران‌های زیادی مواجه کرده است. دیروز مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان تهران درباره بالا رفتن قیمت مرغ که به اعتصاب کامیون‌داران مربوط بوده، بيان كرد: بیشترین مشکل تامین مرغ در بازار تهران مربوط به مشکلاتی است که برای کامیون‌داران پیش آمده است به همین دلیل در این روز‌ها مرغ کمتری در بازار عرضه شده و قیمت آن افزایش يافته است.محمد یوسفی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان تهران در خصوص قیمت مرغ در بازار و میدان بهمن اظهار کرد: وضعیت مرغداران خوب نیست، اما بیشترین مشکل تامین مرغ در بازار تهران مربوط به مشکلاتی است که برای کامیون‌داران پیش آمده است. قیمت مرغ در میدان بهمن ۹۲۰۰ تومان است و مرغ زنده ۶۵۰۰ تومان است که افزایش داشته است. از آنجایی که مشکل حمل ونقل وجود دارد، مرغ کمتری برای کشتار می‌رود و باعث افزایش قیمت آن شده است.
گراني عجيب لاستيك!
هفته گذشته نیز جمعی از کامیون‌داران و رانندگان وسایط نقلیه سنگین در اعتراض به گرانی لاستیک، لوازم یدکی و عدم افزایش واقعی کرایه بار و نیز برخی مشکلات صنفی دیگر برای چندمین بار متوالی از پشت فرمان وسایط نقلیه خود پايین آمده و در مقابل شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه تجمع کردند. ایسنا گزارش داده آنچه موجب تجمع اعتراض آمیز مجدد رانندگان شده است، عدم اجرای واقعی مصوبه افزایش 25 درصدی قیمت بار از سوی برخی شرکت‌ها و صاحبان کالاست. از سوی دیگر افزایش فراوان قیمت لاستیک و لوازم یدکی و قطعات مورد نیاز کامیون‌ها عامل دیگری است که در کنار عدم افزایش واقعی قیمت بار موجب بروز اعتراضات گسترده‌ای از سوی کامیون داران ساوجی شد که تعداد آنان به بیش از 100 نفر می‌رسد. در همین رابطه مدیرعامل انجمن کارفرمایان شرکت‌های حمل‌ونقل شهرستان ساوه اصلی‌ترین دلیل تجمع کامیون‌داران را گرانی لاستیک و لوازم یدکی وسایط نقلیه سنگین و نیز سختی کار، بیمه تامین اجتماعی و حوادث و حقوق بازنشستگی دانست و گفت: رشد تورم و افزایش قیمت این اقلام، شرایط کار کردن برای رانندگان را سخت و طاقت فرسا کرده است. ناصر ثانی‌خانی گفته است: رانندگان وسایط نقلیه سنگین در دو جبهه می‌جنگند؛ یکی تامین معیشت روزمره زندگی خود و خانواده و دیگری نگهداری از کامیون و وسیله نقلیه سنگین خود که متاسفانه قیمت لاستیک، لوازم یدکی و روغن که مایحتاج روزانه رانندگان است به قدری افزایش داشته که برای رانندگان قابل تحمل نیست.وی افزایش چند برابری قیمت لاستیک و لوازم یدکی و نیز پرداخت اقساط ماهیانه به کمپانی‌های تولید کننده کامیون را موجب بروز مشکلات جدی برای رانندگان دانست و افزود: درآمد پایین و افزایش هزینه هیچ توجیه اقتصادی برای ادامه کار توسط رانندگان باقی نمی‌گذارد. به نظر بنده نباید گفت اعتصاب شده است بلکه باید گفت توان ادامه فعالیت از رانندگان گرفته شده است. وی بیان کرد: برخی لاستیک‌هایی که الان در بازار عرضه می‌شود تاریخ 2017 بر روی آن زده شده است و در زمان تولید این لاستیک دلار کمتر از چهار هزار تومان بود در حالی که هم اکنون این لاستیک با دلار 15 هزار تومانی به رانندگان فروخته می‌شود و نظارتی هم وجود ندارد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام