در روزهای آغازین حمله ویروس کرونا به دنیای آدمها، ترس از ناشناخته بودن و نداشتن راه درمان این بیماری باعث شد تا تعداد زیادی از مردم برای در امان ماندن از شر این ویروس منحوس تا حد زیادی پروتکلهایی که وزارت بهداشت تدوین کرده بود را رعایت کنند.
اما اکنون بعد از گذشت حدود 8 ماه از ورود این ویروس به کشور گویا عدهای هنوز باور ندارند که کرونا در کشور وجود دارد و نه تنها جان خود را بلکه خانواده و سایرین را به واسطه عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی به خطر میاندازند.
بعد از با گذشت چندماه از اعمال محدودیتها سکوت شهر در هم شکست و مردم برای بازگشت به محل کارشان در حالت آماده باش بودند و کار خود را شروع کردند، هرچند برخی از مردم پروتکلها را رعایت کردند اما خیلیها هم نسبت به این موضوع بیتوجه بودند و همین موضوع باعث شد تا یک فاجعه کرونایی در استان رخ دهد.
با وجود شرایط به وجود آمده مسئولان مجدد بر آن شدند تا محدودیتهای بیشتر و سختگیرانهتری را در برخی مشاغل اعمال کنند که یکی از این مشاغل ناوگان حمل و نقل عمومی بوده است.
یکی از دغدغههای مسئولان و مسافرین درون شهری در زمان شیوع کرونا تعداد سرنشینان تاکسیها است که با فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای ستاد ملی مبارزه با کرونا مغایرت داشت.
حالا از یک سو نگرانی مردم به دلیل بیتوجهی به تعداد سرنشینان تاکسیها و از یک سو دغدغه رانندگان تاکسی مبنی بر اینکه با این وضع اقتصادی اگر مسافر کمتری سوار کنند دخل و خرجشان بهم نمیخورد.
مهرداد میرزاییان، رئیس سازمان حمل و نقل و بار و مسافر شهرداری شهرکرد سابقا گفته بود: در خصوص تاکسیها قرار شده است که رانندگان تنها 2 مسافر در صندلی عقب سوار کنند اما ممکن است برخی رانندگان رعایت نکنند که شهروندان میتوانند کد تاکسی مورد نظر را اعلام تا رسیدگی شود.
ابراهیم بختیاریفر، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهرستان شهرکرد نیز در جلسه مدیریت بیماری کرونا در ناوگان حمل و نقل شهری و بینشهری شهرستان شهرکرد با اشاره به وضعیت قرمز این بیماری منحوس در استان و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی در ناوگان حمل و نقل اظهارداشت: تمامی وسائل حمل و نقل عمومی شهری و بین شهری ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی میباشند.
وی افزود: ضمن الزام استفاده ماسک برای رانندگان و مسافرین و ضدعفونی نمودن مکرر وسائل حمل و نقل درون و برون شهری، اتوبوسهای شهری و بین شهری نیز ملزم به استفاده 50 درصد از ظرفیت خود میباشند.
بختیاریفر با بیان اینکه تاکسیهای شهری و بین شهری ملزم به سوار کردن حداکثر 3 مسافر میباشند، گفت: چنانچه تخلفی از سوی ناوگان حمل و نقل صورت گیرد طبق مقررات ستاد کرونا برخورد قانونی لازم با این متخلفین صورت میگیرد.
مسئولان از محدودیت برای تاکسیها و اتوبوسهای شهری حرف میزنند اما دو نکته حائز اهمیت است، نکته اول در خصوص رعایت محدودیت و نظارت بر این محدودیتها و نکته دوم در خصوص معیشت مشاغل مذکور، که در هر دو نکته مشکل وجود دارد.
مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم حاکی از عدم رعایت این محدودیتها توسط تاکسیهای شهری بوده است، صحبت کردن و مصوبات گوناگون گرفتن، راحت است اما اعمال آنها و تضمین برای رعایت آنها حلقه گمشده ستادهای کرونا است که لازم است مسئولان تدبیری بیش از پیش بیندیشند.
از طرفی دیگر اما آیا مسئولان در این شرایط اقتصادی کسب و کار اصناف و مشاغلی ماننده تاکسی و اتوبوسها را در نظر گرفته است؟ آیا طرحی برای حمایت از مشاغل پیشبینی شده است؟
در همین ارتباط میطلبد مسئولان شهرستانی و استانی از جمله شهرداری شهرکرد و شورای اسلامی شهرکرد در این دو موضوع یعنی نظارت بر رعایت محدودیتها و حمایت از مشاغل مذکور، قدمی بردارند که هم مسافران و هم تاکسیرانان در شرایط مناسبتری قرار گیرند تا بتوانیم دوران کنونی را با سلامتی و تهدید کمتر پشت سر بگذاریم.
غفلت شورا و شهرداری شهرکرد از وضعیت معیشتی و رعایت محدودیتهای تاکسیداران در روزهای کرونایی
با همهگیری ویروس کرونا، یکی از مکانهایی که برای آن محدودیتهایی در نظر گرفته شد، تاکسیها بود اما دو موضوع حمایت از تاکسیداران و نظارت بر رعایت محدودیتها مورد غفلت واقع شد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران