hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > عرضه ماسک ۱۳۰۰ تومانی در تمامی داروخانه ‌ها

عرضه ماسک ۱۳۰۰ تومانی در تمامی داروخانه ‌ها

رییس سازمان غذا و دارو از توزیع ماسک با قیمت مصوب در داروخانه ها خبر داد و گفت: مردم نباید از داروخانه و دیگر اماکن، ماسک سه لایه را بیشتر از قیمت ۱۳۰۰ تومان خریداری کنند.
محمدرضا شانه ساز در نشست خبری گفت: قبل از شیوع بیماری کرونا، میزان تولید و مصرف انواع ماسک در کشور، بسیار محدود بود و در عین حال بخشی از تولید علاوه بر پوشش نیاز داخلی، صادر می‌شد.
وی افزود: با شیوع بیماری کرونا در فاز اول، نیاز کشور حدود ۲۰ برابر افزایش یافت که در کوتاه مدت امکان تامین این نیاز وجود نداشت. بر همین اساس یک الی یک ماه و نیم مشکلاتی را داشتیم که نیروهای مردمی به کمک آمدند و نیاز کشور برطرف شد.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: نزدیک به ۸۰ تا ۹۰ روز از اعلام رسمی قیمت ماسک برای مصرف کننده می‌گذرد، اما متاسفانه شاهدیم که علی رغم تولید بسیار زیاد ماسک در کشور، این اقلام با رقم‌های بالاتر از ۱,۳۰۰ تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.
شانه‌ساز با بیان اینکه طبق دستور رییس‌جمهور حتماً باید این قیمت رعایت شود، افزود: بر همین اساس ظرف چند هفته گذشته پیگیری‌هایی با جدیتی بیشتر انجام شد و امروز اعلام می‌کنم که در فاز اول برنامه‌ریزی کردیم تا بیش از ۶۰ میلیون ماسک را که توسط ۲۳ شرکت تولیدی، تولید می‌شود و از طریق شرکت‌های پخش سراسری به داروخانه‌های سراسر کشور توزیع می‌کنند. امروز می‌خواهم به مردم اطلاع رسانی کنم که نباید در داروخانه و جاهای دیگر، ماسک سه لایه را بیشتر از قیمت ۱,۳۰۰ تومان خریداری کنند.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در مواردی شاهدیم که عملاً ماسک ۱۳۰۰ تومانی با قیمت بیشتری به دست مصرف کننده می‌رسد، گفت: از مردم می‌خواهیم اجازه ندهند ماسک سه لایه با قیمت بیشتر عرضه شود. از نظر تعداد تولید هیچ مشکلی در کشور نداریم و روزانه ۲۱ میلیون ماسک در کشور تولید می‌شود.
وی با اشاره به اینکه در مورد عرضه ماسک با قیمت مصوب، تمرکز جدی روی داروخانه‌هاست، خاطرنشان کرد: روزانه ۵ تا شش میلیون ماسک در اختیار داروخانه‌ها به عنوان مرکز اصلی عرضه ماسک قرار داده شود. این باور در تمام اعضای ستاد وجود دارد تا ماسک به وفور و با قیمت مصوب عرضه شود.
شانه ساز اظهار کرد: علاوه بر داروخانه‌ها، فروشگاه‌های لوازم تجهیزات پزشکی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای معتبر را هدف‌گیری می‌کنیم تا ماسک را با قیمت و کیفیت مورد نظر عرضه کنند. امیدواریم با اقداماتی که انجام شده و تعدادی که روزانه تحویل داده می‌شود، دچار مشکلی نشویم. رییس جمهور و مسوولان ریاست جمهوری تاکیدشان بر این است که حداقل دو سوم ماسک‌ها باید در داروخانه و مراکز اینچنینی عرضه شود تا مردم بتوانند ماسک را با قیمت مصوب و کیفیت اصلی و آنچه مورد نظر سازمان غذا و دارو است، دریافت کنند.
وی درباره احتمال گرانفروشی به داروخانه‌ها و در نتیجه عرضه گران‌تر ماسک به مردم از سوی این واحدها، گفت: مدت زیادی است که قیمت مصوب ماسک را اعلام کردیم. اگر مرکزی ماسکی را گران‌تر تهیه کرده باشد باید جنس را مرجوع کند که با قیمت مصوب ارائه دهد و یا اینکه فاکتورها اصلاح شوند. نباید تاوان گرانفروشی را مردم و مصرف کننده بپردازد. از تولید کننده، توزیع کننده و عرضه کننده خواسته‌ایم که این قیمت‌ها را رعایت کنند.

تخلفات را به ۱۹۰ و معاونت‌های غذا و دارو اعلام کنید
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه حداقل ۱۰ اکیپ در شهر و استان تهران برای بازرسی مشخص شده است، گفت: در همه استان‌ها به فراخور شرایط استان بازرسی‌ها آغاز شده است. اگر مردم با تخلفی در این حوزه مواجه شدند، می‌توانند به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی محل مراجعه کنند که در آنجا بلافاصله رسیدگی شده و اگر مورد تخلفی باشد برخورد انتظامی و قضایی از سوی معاونت‌ها انجام می‌شود. مردم می‌توانند از ۱۹۰ هم استفاده کنند اما توصیه ما این است که برای سرعت بیشتر به معاونت غذا و دارو دانشگاه مراجعه کرده و تماس بگیرند.
فروش اینترنتی داروهای تقلبی کرونا
رییس سازمان غذا و دارو همچنین در این نشست با اشاره به اینکه فروش اینترنتی داروهای کرونا تخلف است، گفت: داروهای درمان کرونا، خصوصاً رمدسیویر بیمارستانی است و نباید در داروخانه‌های سرپایی وجود داشته باشد. در غیر این صورت تخلف محسوب می‌شود.
محمدرضا شانه ساز افزود: هنوز سازوکار لازم برای فروش اینترنتی دارو فراهم نشده است. زیرا دارو باید یا بر اساس نسخه پزشک درخواست داده شده و تحویل شود و یا باید از سوی داروساز از بیمار شرح حال کامل دریافت شود و دارو تحویل شود.
وی تصریح کرد: آنچه تحت عنوان فروش داروهای مختلف به ویژه داروهای کرونا به صورت اینترنتی فروخته می‌شود، حتماً غیرقانونی بوده و قصد سوء استفاده در آن است و حتماً تقلبی پشت این قضیه است. این داروها خصوصاً رمدسیویر بیمارستانی است و نباید در داروخانه‌های سرپایی وجود داشته باشد. در غیر این صورت تخلف محسوب می‌شود.
معاون وزیر بهداشت درباره فروش اینترنتی شیرخشک های رژیمی و متابولیک نیز اظهار کرد: عرضه اینترنتی این شیرخشک ها نیز مانند دارو مجاز نیست. البته شیر خشک جزو اقلامی است که کاندیدای این موضوع است و می‌تواند در ردیف فروش اینترنتی با تدوین دستورالعمل قرار گیرد.
شانه ساز افزود: از سال‌ها پیش یکی از مشکلات ما در برخورد با قاچاق و تقلب، تبلیغاتی بود که از سوی شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی ایجاد شد که نظارت ما را بر عرضه و فروش این اقلام سخت می‌کرد و از این مسیر شبکه‌های قاچاق می‌توانستند اقلام شان را عرضه کنند.
وی تصریح کرد: اگر مصرف کننده خود را ملزم به استفاده از برچسب‌ها و سامانه اصالت کند، کار ما را راحت می‌کند، اما از آنجایی که هنوز فرهنگ این موضوع جا نیفتاده، هنوز نتوانستیم به این اعتماد کنیم که مصرف کننده می‌تواند به سلامت و اصالت کالا اطمینان حاصل کند و این موضوع کمی بین ما و فروش اینترنتی فاصله انداخته است. همه شیرخشک ها به ویژه وارداتی‌ها که از طریق پست به مصرف کننده می‌رسد، برچسب اصالت را دارا هستند.
رییس سازمان غذا و دارو درباره تحویل داروی بیماران خاص در درب منازل، گفت: این کار در حال پیگیری و انجام است. ما در حوزه عرضه واکسن آنفلوانزا و بعد از آن عرضه انسولین این اقدام را انجام می‌دهیم و با این اقدام می‌توانیم مصرف کننده و داروی مورد نیازش را شناسایی کنیم. منتها فاکتور سوم این کار داروخانه است. زیرا همه این موارد در داروخانه ثبت می‌شوند و می‌توانیم متوجه شویم که کدام بیمار چه دارویی را در کدام داروخانه دریافت کرده است. در آغاز این راه هستیم که با تکمیل زنجیره در آینده نزدیک این اقدامات انجام می‌شود.
شانه ساز درباره زمان عرضه داروخانه‌ای واکسن آنفلوانزا نیز گفت: امسال به دلیل کارشکنی‌هایی که انجام شد و مواد اولیه به دلیل تحریم‌ها نرسید، متاسفانه نتوانستند واکسن آنفلوانزا تولید داخل را به موقع برسانند و به نظر می‌آید امسال زمان طلایی تولید داخلی واکسن آنفلوانزا را از دست دادیم و بیشتر از طریق واردات اقدام می‌کنیم.
رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: تاکنون یک و نیم میلیون دوز واکسن آنفلوانزا وارد شده و به معاونت بهداشتی تحویل شده است. ارز واکسن‌ها هم تامین و نقل و انتقال آن انجام شده است، اما به دلیل تحریم‌های بانکی، پولی که چند بار به خارج از کشور منتقل شده بود و می‌رفت که به دست تامین کننده برسد، به بهانه‌های واهی دوباره برگردانده می‌شد. با این حال امیدواریم قبل از پایان مهر چند میلیون دوز واکسن داشته باشیم که اولویتمان بیماران خاص و افرادی هستند که باید واکسن را تزریق کنند. در مرحله بعد اولویت‌های بعدی هم می‌توانند این واکسن را دریافت کنند.
وی تاکید کرد: ما امسال تاکید کردیم که مردم به دنبال استفاده از واکسن آنفلوانزا نباشند. زیرا به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی احتمال شیوع آنفلوانزا بسیار کم است. آمار نیم کره جنوبی هم نشان داد که میزان شیوع آنفلوانزا بسیار پایین‌تر از سال‌های قبل بوده است. با این حال باز هم عده زیادی اصرار به استفاده از واکسن آنفلوانزا دارند که اجازه می‌دهیم مقداری از واکسن با ارز نیمایی هم وارد شود که به زودی وارد کشور می‌شود که برای همه مردم قابل تهیه است و نیازی به ثبت و ضبط کد ملی هم ندارد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو