hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها >  چه عواملی باعث کبودی بدون علت بدن می شود؟

 چه عواملی باعث کبودی بدون علت بدن می شود؟

کبودی های تکی معمولاً جای نگرانی نیست. مراقبت از علائم غیرمعمول دیگر ممکن است به شما کمک کند تا علت اصلی را تشخیص دهید. اغلب اوقات ، با اطمینان از دریافت مواد مغذی مناسب در رژیم غذایی ، می توانید خطر کبودی در آینده را کاهش دهید.

علت کبودی بدن:

کبودی هنگامی رخ می دهد که خون در زیر پوست گیر می کند ، معمولاً به دنبال آسیب دیدگی که به رگ های خونی کوچک آسیب می رساند. با این حال ، همه کبودی ها یک توضیح ساده ندارند.
 
• این مشکل می تواند در خانواده ها وجود داشته باشد. اختلالات ارثی ، مانند بیماری فون ویلبراند ، می تواند توانایی لخته شدن خون شما را تحت تأثیر قرار دهد و باعث کبودی آسان شود.
 
• زنها راحت تر از مردان دچار کبودی می شوند. محققان دریافتند که هر جنس چربی و رگهای خونی را به طور متفاوتی در بدن سازمان می دهد. رگهای خونی در مردان کاملا محکم شده و باعث آسیب پذیری عروق کمتر می شود.
 
• افراد مسن هم راحت تر کبود می شوند. ساختار محافظتی پوست و بافت چربی که از رگهای خونی شما محافظت می کند با گذشت زمان ضعیف می شود. این بدان معناست که شما ممکن است پس از جراحات جزئی دچار کبودی شوید.
 
اگرچه کبودی های تصادفی یا ناگهانی لزوماً به معنای داشتن بیماری پزشکی در فرد نیست ، اما بازهم ارزش دارد که با یک پزشک مشورت کنید. 
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دلایل متداول ، اینکه چه چیزی را باید مراقب باشید و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید ، در ادامه مطلب بخوانید.
 

1. ورزش شدید

ورزش شدید می تواند چیزی بیش از درد عضلات را برای شما ایجاد کند. اگر اخیراً در ورزش زیاده روی کرده اید، ممکن است در اطراف عضلات آسیب دیده دچار کبودی شوید.
هنگامی که عضله را تحت فشار قرار می دهید ، به بافت عضلانی در اعماق زیر پوست آسیب می رسانید. این می تواند باعث ترکیدن رگ های خونی و نشت خون در منطقه اطراف شود. اگر به دلایلی خونریزی بیش از حد طبیعی دارید ، خون در زیر پوست شما جمع می شود و باعث کبودی می شود.
 

2. دارو

داروهای خاص شما را در معرض کبودی قرار می دهد.
داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده خون) و داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) مانند آسپیرین ، ایبوپروفن (Advil) و ناپروکسن (Aleve) بر توانایی لخته شدن خون شما تأثیر می گذارند.
وقتی لخته شدن خون شما بیشتر طول می کشد ، مقدار بیشتری از آن از رگ های خونی نشت می کند و در زیر پوست شما جمع می شود.
 
اگر کبودی شما به مصرف بیش از حد دارو بستگی داشته باشد ، ممکن است تجربه کنید:
- گاز
- نفخ شکم
- دل درد
- سوزش سردل
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسهال
- یبوست
اگر مشکوک هستید که کبودی شما در اثر استفاده از داروهای OTC یا داروهای تجویزی است ، به پزشک مراجعه کنید. آنها می توانند در مورد مراحل بعدی به شما مشاوره دهند.
 
علت کبودی روی پا, علت کبودی بدن بدون ضربهعلت کبودی بدن بدون ضربه
 

3. کمبود مواد مغذی

ویتامین ها بسیاری از عملکردهای مهم را در خون شما انجام می دهند. آنها به تشکیل سلول های قرمز خون کمک می کنند ، به حفظ سطح مواد معدنی کمک می کنند و کلسترول شما را کاهش می دهند.
به عنوان مثال ویتامین C از سیستم ایمنی بدن شما پشتیبانی می کند و به بهبود زخم کمک می کند. اگر به اندازه کافی ویتامین C دریافت نمی کنید ، ممکن است پوست شما به راحتی کبود شود و منجر به کبودی "تصادفی" شود.
 
علائم دیگر کمبود ویتامین C عبارتند از:
- خستگی
- ضعف
- تحریک پذیری
- تورم یا خونریزی لثه
 
اگر آهن کافی دریافت نکنید ممکن است پوست به راحتی کبود شود. به این دلیل که بدن شما برای سالم نگه داشتن سلول های خونی به آهن نیاز دارد.
اگر سلول های خون سالم نباشند ، بدن قادر به دریافت اکسیژن مورد نیاز برای انجام عملکرد نخواهد بود. این ممکن است پوست شما را در معرض کبودی قرار دهد.
 
علائم دیگر کمبود آهن عبارتند از:
- خستگی
- ضعف
- سردرد
- سرگیجه
- تنگی نفس
- زبان متورم یا دردناک
- احساس خزیدن یا سوزن سوزن شدن در پاها
- دست یا پا سرد
- هوس خوردن چیزهایی که غذا نیستند ، مانند یخ ، خاک یا خاک رس
- زبان متورم یا دردناک
 
اگرچه در بزرگسالان سالم نادر است ، اما کمبود ویتامین K می تواند سرعت لخته شدن خون را کاهش دهد. وقتی خون به سرعت لخته نشود ، مقدار بیشتری از آن در زیر پوست جمع می شود و کبودی ایجاد می کند.
 
علائم دیگر کمبود ویتامین K عبارتند از:
- خونریزی در دهان یا لثه
- خون در مدفوع شما
- دوره های سنگین
- خونریزی بیش از حد از سوراخ یا زخم
 
اگر شک دارید که کبودی شما در اثر کمبود مواد مغذی است ، به پزشک مراجعه کنید. آنها ممکن است قرص آهن یا سایر داروها را تجویز کنند و همچنین به شما کمک می کنند رژیم خود را اصلاح کنید تا نیازهای تغذیه ای شما را برآورده کند.
 

4. دیابت

دیابت یک بیماری متابولیکی است که بر توانایی بدن شما در تولید یا استفاده از انسولین تأثیر می گذارد. گرچه دیابت خود باعث کبودی نمی شود ، اما می تواند زمان بهبودی شما را کند کرده و باعث شود کبودی بیش از حد طبیعی طول بکشد.
 
اگر قبلاً تشخیص دیابت دریافت نکرده اید ، به دنبال علائم دیگری مانند:
- تشنگی بیشتر
- افزایش ادرار
- افزایش گرسنگی
- لاغری ناخواسته
- تاری دید
- سوزن سوزن شدن ، درد یا بی حسی در دست ها یا پاها
اگر یک یا چند مورد از این علائم را در کنار کبودی تجربه کرده اید به پزشک یا سایر مراکز بهداشتی مراجعه کنید. در صورت نیاز می توانند تشخیص دهند و در مراحل بعدی به شما مشاوره می دهند.
 
اگر دیابت قبلاً تشخیص داده شده باشد ، کبودی شما ممکن است نتیجه بهبودی آهسته زخم باشد. همچنین ممکن است در اثر خاراندن پوست برای آزمایش قند خون یا تزریق انسولین ایجاد شود.
 

5. بیماری فون ویلبراند

بیماری فون ویلبراند نوعی اختلال ژنتیکی است که بر توانایی لخته شدن خون شما تأثیر می گذارد. افراد مبتلا به بیماری فون ویلبراند با این بیماری متولد می شوند ، اما ممکن است تا اواخر زندگی علائمی نداشته باشند. این اختلال خونریزی یک بیماری مادام العمر است.
 
هنگامی که خون لزوماً لخته نمی شود ، خونریزی ممکن است شدیدتر یا بیشتر از حد طبیعی باشد. هرگاه این خون در زیر سطح پوست گیر کند ، کبودی ایجاد می کند.
 کسی که به بیماری فون ویلبراند مبتلا است ، ممکن است کبودی های بزرگ یا توده ای از جراحات جزئی ، حتی غیر قابل توجه را مشاهده کند.
 

6. ترومبوفیلیا

ترومبوفیلی به این معنی است که خون شما تمایل بیشتری به لخته شدن دارد. این شرایط زمانی اتفاق می افتد که بدن شما مواد شیمیایی لخته کننده را بیش از حد یا خیلی کم تولید کند. تا زمانی که لخته خون ایجاد نشود ، ترومبوفیلی به طور معمول علائمی ندارد .
 
در صورت لخته شدن خون ، احتمالاً پزشک شما را از نظر وجود ترومبوفیلی آزمایش می کند و ممکن است برای شما داروهای رقیق کننده خون (داروهای ضد انعقاد خون) تجویز کند. افرادی که رقیق کننده خون مصرف می کنند راحت تر کبود می شوند.
 
علت کبودی روی پا, علت کبودی بدن بدون ضربهکبودی های ناگهانی بدن
 

علل کمتر شایع کبودی بدن

در بعضی موارد ، کبودی ناگهانی ممکن است با یکی از علل شایع زیر همراه باشد.
 

7. شیمی درمانی

افرادی که سرطان دارند اغلب دچار خونریزی و کبودی بیش از حد می شوند. اگر تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی هستید، ممکن است تعداد پلاکت خون کمتری داشته باشید ( ترومبوسیتوپنی).
 
بدون پلاکت کافی ، خون شما کندتر از حد طبیعی لخته می شود. این بدان معناست که یک ضربه یا جراحت جزئی می تواند باعث کبودی های بزرگ یا کلوخه ای شود. 
افرادی که به سرطان مبتلا هستند و اشتها برای خوردن غذا ندارند نیز ممکن است دچار کمبود ویتامین شوند که بر توانایی لخته شدن خون تأثیر می گذارد.
افرادی که در قسمتهایی از بدن که مسئول تولید خون هستند مانند کبد دچار سرطان هستند نیز ممکن است لخته شدن غیرمعمول را تجربه کنند.
 

8. لنفوم غیر هوچکین

لنفوم غیر هوچکین سرطانی است که از سلولهای لنفوسیتی شروع می شود که بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند. شایع ترین علامت لنفوم غیر هوچکین تورم بدون درد در غدد لنفاوی است که در گردن ، کشاله ران و زیر بغل قرار دارد.
 
اگر لنفوم غیر هوچکین به مغز استخوان گسترش یابد ، می تواند تعداد سلولهای خونی در بدن شما را کاهش دهد. این می تواند باعث کاهش تعداد پلاکت شود ، که بر توانایی لخته شدن خون شما تأثیر می گذارد و منجر به کبودی و خونریزی آسان می شود.

 
علائم دیگر عبارتند از:
- عرق شبانه
- خستگی
- تب
- سرفه ، مشکل در بلع یا نفس کشیدن (اگر لنفوم در ناحیه قفسه سینه باشد)
- سوء هاضمه ، درد معده یا کاهش وزن (اگر لنفوم در معده یا روده باشد)
اگر NHL به مغز استخوان گسترش یابد ، می تواند تعداد سلولهای خونی در بدن شما را کاهش دهد. این می تواند باعث کاهش تعداد پلاکت شود ، که بر توانایی لخته شدن خون شما تأثیر می گذارد و منجر به کبودی و خونریزی آسان می شود.
 
علت کبودی روی پا, علت کبودی بدن بدون ضربهکبودی بی دلیل بدن
 

علل نادر کبودی بدن

در موارد نادر ، یکی از شرایط زیر ممکن است باعث کبودی تصادفی شود.
 

9. ترومبوسیتوپنی ایمنی (ITP)

ترومبوسیتوپنی این اختلال خونریزی به دلیل تعداد کم پلاکت است. بدون پلاکت کافی ، خون در لخته شدن مشکل دارد. افراد مبتلا به ITP ممکن است بدون دلیل مشخصی دچار کبودی شوند. خونریزی در زیر پوست ممکن است به صورت نقاط قرمز یا بنفش به اندازه خلال باشد که شبیه بثورات است.
 
علائم دیگر عبارتند از:
- خونریزی لثه
- خون دماغ شدن
- دوره های قاعدگی سنگین
- خون در ادرار یا مدفوع
 

10. هموفیلی A

هموفیلی A یک بیماری ژنتیکی است که توانایی لخته شدن خون را تحت تأثیر قرار می دهد.
افرادی که هموفیلی A دارند ، یک فاکتور مهم لخته شدن ، فاکتور VIII را از دست می دهند ، در نتیجه خونریزی بیش از حد و کبودی ایجاد می شود.
 
علائم دیگر عبارتند از:
- درد و تورم مفصل
- خونریزی خود به خودی
- خونریزی بیش از حد پس از آسیب ، جراحی یا زایمان
 

11. هموفیلی B

افرادی که به هموفیلی B مبتلا هستند ، عامل لخته شدن به نام فاکتور IX را از دست می دهند. اگرچه پروتئین خاص درگیر این اختلال با پروتئین مرتبط با هموفیلی A متفاوت است ، اما علائم مشابهی دارند.
 
این شامل:
- خونریزی بیش از حد و کبودی
- درد و تورم مفصل
- خونریزی خود به خودی
- خونریزی بیش از حد پس از آسیب ، جراحی یا زایمان
 

12. سندرم اهلرز-دنلوس

سندرم اهلرز-دنلوس گروهی از بیماری های ارثی است که بر بافت های همبند تأثیر می گذارد. این شامل مفاصل ، پوست و دیواره رگ های خونی است.
افرادی که به این بیماری مبتلا هستند مفصلی دارند که بسیار فراتر از حد معمول حرکت می کند و پوست نیز کشش زیادی پیدا می کند، پوست نازک ، شکننده و به راحتی آسیب می بیند. کبودی معمول است.
 

13. سندرم کوشینگ

سندرم کوشینگ زمانی ایجاد می شود که کورتیزول بیش از حد در خون داشته باشید. این ممکن است در اثر جذب زیاد در تولید کورتیزول طبیعی بدن یا استفاده بیش از حد از داروهای کورتون ایجاد شود. سندرم کوشینگ باعث نازک شدن پوست و در نتیجه کبودی می شود.
علائم دیگر عبارتند از:
- علائم کششی بنفش روی سینه ها ، بازوها ، شکم و ران ها
- افزایش وزن بدون دلیل
- رسوبات بافت چربی در صورت و قسمت فوقانی کمر
- آکنه
- خستگی
- تشنگی بیشتر
- افزایش ادرار
 
علت کبودی روی پا, علت کبودی بدن بدون ضربهکبودی بدن بدون ضربه
 

چه موقع برای کبودی بدن به پزشک مراجعه کنید

بیشتر موارد کبودی بدون دلیل جای نگرانی نیست.
اما اگر بعد از تغییر رژیم یا کاهش داروهای مسکن OTC هنوز کبودی های غیرمعمولی پیدا کردید ، زمان آن رسیده است که با یک دکتر مشورت کنید.
 
در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر ، فوراً به پزشک مراجعه کنید:
• کبودی که با گذشت زمان اندازه آن افزایش می یابد.
• کبودی که ظرف دو هفته تغییر نکند.
• خونریزی که به راحتی نمی توان متوقف کرد.
• درد یا حساسیت شدید
• خونریزی شدید یا طولانی مدت از بینی
• عرق شدید شبانه (که در لباس های شما خیس می شود)
• دوره های غیرمعمول سنگین یا لخته شدن خون زیاد در جریان قاعدگی
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام