حمیدرضا کاظمی روز شنبه در سخنانی به وضعیت شهرستان پلدختر و معمولان بعد از وقوع سیلاب اشاره کرد و گفت: خسارتهایی که بعد از سیلاب در شهرستان پلدختر به وجود آمد به عنوان یک بحران ملی تلقی شد، مسئولان عالی کشور با دستور اکید مقام معظم رهبری، سران سه قوه، دستگاههای اجرایی، نیروهای جهادی، بسیجی و مردمی تلاش بسیار زیادی برای رفع مشکلات انجام دادند.
اعلام آخرین وضعیت محور خسارت دیده خرمآباد - پلدختر
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی با تقسیم بندی خسارتهای سیلاب به سه دسته مسکن، کشاورزی و زیرساختها در شهرستان پلدختر، افزود: در حوزه زیرساختها همه دستگاههای اجرایی استانی و ملی اقدامات مطلوبی را انجام دادند.
کاظمی با بیان اینکه در حوزه راه همچنان مشکل جدی داریم، گفت: دولت هزار و ۱۰۰ میلیارد برای اصلاح جاده خرم آباد - پلدختر مصوب کرده است، با توجه به مشکلات اقتصادی موجود در کشور و همچنین پیگیریهای صورت گرفته، مقرر شد که از طریق اعمال ماده ۵۶ و بانکها اعتباری اخذ شود تا پروژه فعال شود.
وی، تصریح کرد: سه بانک ماده ۵۶ را پذیرفتند و قرارداد با وزارت راه و شهرسازی منعقد شد و ۳۵۰ میلیارد از اعتبار بانکها برای این پروژه استفاده شد.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این اعتبار تصویب شده و باید ابلاغ شود، عنوان کرد: دو قطعه از این پروژه به پیمانکار واگذار شده است، قطعه اول از سمت ویسیان به معمولان و پلدختر از سوی قرارگاه خاتم آغاز شده است، قطعه چهارم آن از «مورانی» به سمت پلدختر نیز به یک پیمانکار دیگر واگذار شده است.
کاظمی، بیان داشت: قطعه دوم و سوم این پروژه نیز پس از تخصیص اعتبار به پیمانکار واگذار خواهد شد.
وی با اشاره به ترمیم بخشی از جادهها و پلهای روستایی شهرستان بعد از وقوع سیلاب، افزود: در حوزه زیرساختها، غیر از راه و اصلاح جاده پلدختر به سمت خرم آباد که همچنان در این حوزه مشکل داریم، سایر اقدامات انجام شده است.
خانههای تخریبی همچنان منتظر تسهیلات
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت ایمن سازی جاده قدیم خرم آباد - پلدختر، عنوان کرد: همچنین حدود ۱۱ هزار واحد در جریان سیلاب سال گذشته در این شهرستان خسارت دید.
کاظمی، تصریح کرد: از این تعداد، ۱۰ هزار واحد تعمیری بودند که با اعتبارات، بودجه، کمک بلاعوض و… مشکلشان حل شد، افزود: مشکل اصلی مردم در حوزه منازل تخریبی شهری و روستایی پلدختر و معمولان است.
اعتباراتی که برای ساخت منازل مسکونی در نظر گرفته شده، پاسخگوی نیاز مردم نیست
وی با تاکید بر اینکه در این رابطه دو سایت تعریف شد و کسانی که منازلشان تخریب و در حریم رودخانه بودند به سایتهای جدید منتقل شدند، بیان داشت: با توجه به تورمی که به وجود آمد، اعتباراتی که برای ساخت منازل مسکونی در نظر گرفته شده، پاسخگوی نیاز مردم نیست.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این راستا از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی، استانداری و وزارت راه شهرسازی پیگیریهایی را داشتیم، عنوان کرد: با توجه به محدودیتهای مالی، امکان پرداخت در این زمینه وجود نداشت و در این راستا بانک سینا مأمور شد که ۱۵ میلیون تومان دیگر تسهیلات به مردم پرداخت کند.
کاظمی، ادامه داد: اما چون بانک سینا در شهرستان پلدختر شعبه ندارد، مردم با مشکل روبرو هستند که پیگیر هستیم بانک سینا حتی به صورت موقت در این منطقه مستقر شود تا بتواند این تسهیلات را به مردم پرداخت کند.
خطر سیلاب دوباره برای معمولان در نبود دیواره حفاظتی رودخانه
وی، همچنین به ایمن سازی شهرها بعد از وقوع سیلاب اشاره کرد و گفت: از گذشته دور، مشکل جدی معمولان، پلدختر و روستاهای حاشیه رودخانه دیوارههای حفاظتی شهرها بوده است.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با اختصاص ۱۲۵ میلیارد تومان دیواره حفاظتی بسیار علمی و مطمئنی در شهر پلدختر ایجاد شد که میطلبد در قسمت غربی شهر ادامه پیدا کند چرا که مردم در این قسمت از شهر مشکل جدی دارند.
کاظمی با بیان اینکه در این راستا پیگیری کردیم که در نهایت یک قطعه به آن اضافه شد، افزود: این قطعه پاسخگوی نیاز مردم نیست و باید ادامه و استمرار داشته باشد.
پروژه دیواره حفاظتی معمولان که متولی آن وزارت نیرو است، تعطیل شده است
وی در ادامه با اشاره به اینکه متأسفانه پروژه دیواره حفاظتی معمولان که متولی آن وزارت نیرو است، تعطیل شده و به کندی کار آن انجام میشود، افزود: در حال حاضر بارندگیها را در پیش رو داریم، در جلسهای که با وزیر نیرو داشتهایم، تاکید کردم که پروژه دیواره ساحلی معمولان قطعاً میتواند برای این شهر مشکل ایجاد کند و باید سریعتر به سرانجام برسد و ایمنی مردم و ساکنان شهر معمولان را تضمین کند.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی، گفت: اقدامات حفاظتی برای برخی از ۱۱ روستای در حاشیه رودخانه انجام شده و برخی همچنان باقی مانده است که تاکید داریم قبل از بارشها به سرانجام برسند.
دولت خسارتهای حوزه کشاورزی را جبران نکرد
کاظمی در ادامه با بیان اینکه در حوزه کشاورزی خسارت بسیار زیادی به شهرستان پلدختر و معمولان وارد شد، افزود: برای از بین رفتن محصولات کشاورزی مردم، دولت کمکی در حد ضوابط موجود انجام داد که متأسفانه پاسخگوی وضعیت کشاورزان نبود.
وی با تاکید بر اینکه با بیان اینکه در بحث پرداخت کمک به مردم در زمینه محصولات کشاورزی در یک مقطع بیش از سه هزار پرونده در استان ثبت نشده بود، گفت: با پیگیریهای صورت گرفته از طریق وزارت کشور این سه هزار پرونده ثبت شد.
بیش از ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی کامل از بین رفت و بستر رودخانه شد
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به زمینهای کشاورزی که سیلاب کامل آنها را با خود برد، گفت: در استان بیش از ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی کامل از بین رفت و بستر رودخانه شدند، در این رابطه دولت تا کنون هیچ گونه جبران خسارتی برای اینها نداشته است.
کاظمی، عنوان کرد: در این راستا نامهای به رئیس جمهور نوشتهام و تاکید داشتم که به این خسارت دیدهها توجه ویژه ای داشته باشند، رئیس جمهور نیز دستور پیگیری این موضوع را به وزیر کشور دادند.
خسارت سیلاب به ۱۰۰۰ خودرو پرداخت نشد
وی با بیان اینکه همچنین متأسفانه در جریان سیلاب همه ایستگاههای پمپاژ آب حوزه وزارت نیرو و جهاد کشاورزی شهرستان که بیش از هشت پروژه بزرگ بودند و بخشی از آنها افتتاح و بخشی در حال آماده شدن برای افتتاح بودند، از بین رفتند، گفت: امیدواریم این پروژهها طی امسال و سال آینده به سرانجام برسند.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی، بیان داشت: بیش از هفت هزار هکتار از زمینهای دیم شهرستان پلدختر را این ایستگاههای پمپاژ، آبی میکنند.
کاظمی با اشاره به خسارت سیلاب به خودروهای مردم، گفت: این خسارت همچنان جبران نشده که در این راستا یک نامه به رئیس جمهور نوشتیم و ایشان نیز دستور پیگیری آن را به وزیر کشور دادند.
وی، ادامه داد: در کل استان حدود هزار دستگاه خودرو خسارت دیده از سیلاب داریم که بیش از ۷۰۰ دستگاه از آنها مربوط به پلدختر و معمولان است.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی که در گفتگوی خبری سخن میگفت؛ تاکید کرد: مردم بدانند ما پیگیر این مطالبات و مشکلات آنها هستیم.
دیواره ساحلی معمولان احداث نشد/ عدم جبران خسارت کشاورزان سیلزده
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم احداث دیواره ساحلی شهر سیلزده «معمولان» گفت: اراضی کشاورزی که در سیل از بین رفتند هم جبران خسارت نشدهاند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران