hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > چشم‌انتظاری بی‌پایان متقاضیان دریافت تراکتور در زنجان / علت تاخیر در تحویل تراکتورها ‌چیست؟

چشم‌انتظاری بی‌پایان متقاضیان دریافت تراکتور در زنجان / علت تاخیر در تحویل تراکتورها ‌چیست؟

برخی کشاورزان زنجانی که متقاضی دریافت تراکتورند با گذشت بیش از ۶ ماه از ثبت‌نام، هنوز نتوانسته‌اند این دستگاه را دریافت کنند و گویا مشخص نیست انتظارها چه زمانی به پایان خواهد رسید.آیا ریشه مشکل را باید در سطح کشوری جست‌و‌جو کرد؟
امروزه بسیاری از مشاغل به سمت صنعتی شدن پیشرفته و در برخی موارد نیز به طور کامل از شیوه سنتی خارج شده است، کشاورزی نیز یکی از مشاغلی است که روز به روز به سمت صنعتی شدن گام برمی‌دارد چرا که در این حالت علاوه بر زمان در میزان انرژی نیز صرفه‌جویی شده به طوری که در مدت اندک اقدامات مناسب‌تر با کیفیت بهتری به وسیله دستگاه‌های صنعتی انجام می‌گیرد. به همین دلیل کشاورزان ترجیح می‌دهند تا حداقل‌ترین دستگاه و ماشین مورد نیاز جهت انجام امورات شغل پر زحمت خود را که تهیه تراکتور است، تامین نمایند.
در این راستا جهاد کشاورزی، شرکت‌های تولیدکننده تراکتور و بانک‌های عامل در جهت حمایت از کشاورزان سال‌هاست که اقدام به ثبت نام کشاورزان متقاضی دریافت تراکتور می‌نمایند و این دستگاه را با شرایطی خاص در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد، این طرح در استان زنجان نیز سال‌ها است که در حال اجراست. 
با این حال گاهی مشکلاتی سبب می‌شود تا تحویل تراکتور به کشاورزان با تاخیر انجام گیرد و این امر در سال جاری نیز خود را به طور کامل نشان داده است.  برخی از کشاورزان زنجانی که متقاضی دریافت تراکتورند معترض‌اند که بعد از گذشت بیش از 6 ماه از ثبت نام در سامانه، هنوز موفق به دریافت این دستگاه نشده‌اند و در پیگیری از سازمان‌های ذیربط در راستای علت تاخیر و زمان تحویل نیز به پاسخ مناسب نرسیده‌اند. با این حال تصور عده‌ای از افراد این است که شاید تا پایان سال جاری نیز نتوانند تراکتور ثبت نامی را تحویل بگیرند. چرا که بیش از 400 متقاضی ثبت نام کرده و بیش از 100 نفر از آن‌ها هنوز موفق به دریافت این ماشین نشده‌اند.
اما سئوال این است، علت تاخیر در تحویل تراکتورها به کشاورزان متقاضی در استان چیست؟ آیا زمان مشخصی برای تحویل تراکتورهای باقیمانده به کشاورزان متقاضی وجود دارد یا خیر؟ آیا ریشه مشکل را باید در سطح کشوری جست‌و‌جو کرد؟
مهدی بنده‌ئی، رئیس مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: در کل کشور در حدود 50 تا 55 درصد تراکتور‌های ثبت نامی کشاورزان تحویل داده شده است. با این حال وعده‌هایی داده شده تا قبل از اتمام مهر‌ماه جاری تمام سهمیه استان‌ها، از جمله استان زنجان نیز تحویل داده شود.
وی افزود: سهمیه استان زنجان در سال جاری 433 دستگاه تراکتور بود که به طور کامل سهمیه جذب شد و بر اساس آخرین آمار موجود که برای مرداد ماه سال جاری است قریب به 300 دستگاه تراکتور تحویل متقاضیان استان شده است.
رئیس مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه تاخیر در تحویل تراکتور مشکلی کشوری است و تنها مختص استان زنجان نیست گفت: شرکت تراکتورسازی به دلیل برخی مسائل همانند تحریم، در تحویل تراکتور به مشکل خورده است اما این تاخیر مشکلی از لحاظ غیرقانونی بودن ندارد و این شرکت همواره در پنج تا شش ماه بعد از ثبت نام تراکتور را تحویل کشاورزان متقاضی داده است. 
وی با اشاره به اینکه سرعت جذب در استان زنجان بالاتر از استان‌های دیگر است تصریح کرد: سهمیه‌ای که استان باید در طول یکسال جذب کند اما در مدت زمان اندک در طول سه ماه یعنی تا پایان خرداد جذب کرده است و همین عامل سبب می‌شود به یک دفعه بار سنگینی بر شرکت تراکتورسازی تحمیل شود که همین امر در نهایت مانع از تحویل به موقع تراکتورها می‌شود.
بنده‌ئی بیان کرد: برای سال پیش رو نیز سهمیه تراکتور استان در نظر گرفته شده، اما ابلاغ آن هنوز انجام نگرفته است، با این حال مشکل ما همواره نبود اعتبار و تسهیلات است که اگر از طرف بانک عامل اعتبار شارژ شود بقیه اقدامات انجام گرفته و مشکلی وجود نخواهد داشت. با این حال از مسئولان خواهشمندیم که با "بانک کشاورزی" کارگشایی لازم را انجام دهند تا بتوانیم تسهیلات را از این طریق دریافت نماییم.
حال با این اوصاف در طول روزهای اخیر کامبیز عباسی، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اعلام کرده است: "در شش ماهه نخست سال جاری 11 هزار و 400 دستگاه انواع تراکتور به کشاورزان تحویل داده شده است"، سهمیه استان زنجان از این تعداد تنها 300 دستگاه بوده است.
از سوی دیگر ناصر قربانیان، مدیر بازاریابی و فروش گروه صنایع تراکتورسازی ایران نیز در مورد علت تاخیر در تحویل تراکتور به کشاورزان متقاضی گفته است: " 2 هزار و 600 دستگاه تراکتور هنوز باقی مانده که تحویل کشاورزان نشده است" اما با وجود داشتن تراکتور به اندازه کافی، تنها علت تاخیر در این امر محدودیت‌های کرونایی بوده که شماره‌گذاری دستگاه‌ها را با مشکل مواجه کرده و پس از رفع محدودیت‌ها شماره‌گذاری دوباره آغاز شده است.
با این حال آنطور که به نظر می‌رسد مسئله عدم تحویل تراکتور تنها مختص استان زنجان نبوده است و مسئله در سطح کشور مطرح است، در این موضوع نیز باز هم کرونا بهانه خوبی شده تا کم کاری مسئولان در عدم تحویل تراکتور توجیه شود. اما با این وجود نگرانی کشاورزان از دیرکرد زمان تحویل تراکتور نیز کاملاً احساس می‌شود و برخی‌ها حتی امید به دریافت این دستگاه تا پایان سال جاری ندارند. با این حال امید می‌رود مسئولان مربوطه مشکل را هرچه سریعتر حل کرده تا کشاورزان بتوانند با آغاز فصل زراعی جدید دستگاه خود را تحویل گرفته و اقدام به عملیات کشاورزی لازم با این ماشین داشته باشند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام