hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > شهروندان بندرعباس هشدار بی‌آبی را جدی بگيرند/ اتمام ذخيره سد استقلال تا تير ماه

شهروندان بندرعباس هشدار بی‌آبی را جدی بگيرند/ اتمام ذخيره سد استقلال تا تير ماه

مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان هرمزگان با اشاره به اخطار اتمام ذخيره سد استقلال تا تيرماه جاری گفت: شهروندان بندرعباس هشدار بی‌آبی را جدی گرفته و مديريت مصرف را بكار گيرند.

امین قصمی در گفت‌وگو با  فارس، اظهار داشت: حجم ذخیره قابل برداشت سد استقلال میناب به حدود 19 میلیون متر مکعب رسیده که در حال حاضر این روند رو به کاهش شدید می‌باشد.
وی در تشریح وضعیت آبی در استان هرمزگان عنوان کرد: یک میلیون و ۷۷۶ هزار نفر جمعیت استان اعلام شده که ۶۴ درصد این جمعیت تحت پوشش آب و فاضلاب شهری هستند؛ آب مورد نیاز استان برای جمعیت یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۲۱۹ نفر ۴هزار و ۲۰۷ لیتر بر ثانیه بود اما ۳هزار و ۶۰۵ لیتر بر ثانیه تخصیص یافت و ۶۰۴ لیتر بر ثانیه کمبود آب داشتیم.
 مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان تاکید کرد: سد استقلال و چاه‌های زیر سد شمیل و نیان را منابع آبی شهر بندرعباس و بندرخمیر و روستاهای در مسیر عنوان کرد و افزود: با توجه به میزان بارش‌های سال آبی جاری و پیش‌بینی کاهش نزولات جوی و تاثیر آن بر منابع تامین آب اعم از سطحی و زیرسطحی شهرهای بندرعباس، خمیر و روستاهای تابعه، بستک، فرامرزان و جناح، تازیان پایین، سردشت و گوهران، رویدر، هشت‌بندی و گروک که در شرایط بحرانی آب قرار دارند با وضعیت فعلی در شرایطی به مراتب حادتر قرار خواهند گرفت.
شهرهای حاجی‌آباد، بیکا، زیارتعلی، هرمز، فین، فارغان، لارک، هنگام، بندرلنگه و کنگ، پارسیان، کوشکنار، تخت، قلعه قاضی، سیریک، درگهان، سوزا و چارک به گفته مدیرعامل آب و فاضلاب شهری هرمزگان در آستانه بحران قرار دارند.

قصمی گفت: شهرهای میناب، رودان، فارور، تنب بزرگ، تنب کوچک، ابوموسی و جاسک مشکلی در تامین آب شرب نخواهند داشت.
وی افزود: در گذر از این تنش کم آبی شهرهای بحرانی و در آستانه بحران، راهکارهای کوتاه مدت به عنوان منابع جایگزین و در قالب پروژه‌های مقابله با تنش آبی اندیشیده شده است از جمله، حفر و تجهیز 4 حلقه چاه، کف‌شکنی 5 حلقه چاه، اصلاح و بازسازی خطوط انتقال و شبکه‌ها با هدف کاهش و هدر رفت آب البته برای اجرای کامل برنامه‌های کوتاه مدت و ضربتی اعتباری معادل 230 میلیارد ریال نیاز داریم.
به گفته قصمی، اگر شهروندان نسبت به الگوی مصرف و صرفه‌جویی بی‌تفاوت باشند و همچنان روند گذشته را در پیش بگیرند مدیریت زمان‌بندی اجرایی خواهد شد.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری، صرفه جویی و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف در مصارف خانگی، عمومی و دستگاه‌های دولتی را مورد تاکید قرار داد و افزود: از سه سال گذشته در اماکن عمومی مانند فرودگاه بندرعباس، ترمینال مسافری، راه‌آهن، مدارس، مساجد و سایر حوزه‌ها شیرهای چشمی و پدالی نصب کرده‌ایم که نشان از کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب در این اماکن را داشته است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد