ویروس کرونا در استان کردستان نزدیک به دو ماه وضعیت با ثباتی را پیمود به گونهای که شمار افراد مبتلا در این استان در بعضی از روزهای مرداد و حتی شهریور ماه یک رقمی نیز شد.
کاهش شمار ابتلاء و کاهش قابل توجه شمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در استان کردستان باعث شده بود تا حدودی مردم بی خیال این ویروس شده و همزمان با این مهم، رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز به نوعی فراموش شد.
بازگشایی مدارس، برگزاری مجدد مراسمهای عروسی و عزا در کنار افزایش بی تفاوتی در بین مردم در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی باعث شده است تا طی چند روز اخیر میزان هشدارها از سوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در خصوص افزایش شمار ابتلاء افزایش یابد.
این روزها در کوچه و معابر شهرهای مختلف استان کردستان بیش از نیمی از مردم نسبت به استفاده از ماسک بی توجه شده و همزمان با آن هم برگزاری مراسمهای عزا و عروسی طبق روال معمول سالهای گذشته با حضور حداکثری مردم در حال برگزاری است.
حضور دانش آموزان در مدارس استان کردستان همزمان با دیگر نقاط کشور نیز مزید بر علت شده و به دلیل عدم دسترسی بخش زیادی از خانوادههای کردستانی از جمله در مناطق حاشیه و کم برخوردار، میزان رعایت مسائل و پروتکلهای بهداشتی در این گونه از مدارس حداقلی است.
همه این موارد دست به دست هم داده و باعث شده است تا دانشگاه علوم پزشکی کردستان طی ۱۰ روز گذشته در هشدارهای مختلفی، نسبت به ادامه این وضعیت اظهار نگرانی کرده و از مردم بخواهد که نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی با حساسیت بیشتری برخورد کنند.
میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کردستان کاهش پیدا کرده است
ابراهیم قادری معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به آخرین وضعیت شیوع دوباره ویروس کرونا در استان، اظهار کرد: واقعاً ما به جد نگران این وضعیت هستیم در صورتی که مردم همکاری نکنند روزهای بسیار سختی در انتظار استان کردستان خواهد بود.
وی ادامه داد: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم کاهش پیدا کرده و همزمان با این مهم میزان دورهمی ها و برگزاری مراسمهای تجمعی به شدت افزایش پیدا کرده و این روند باعث شیوع بیشتر ویروس کرونا شده و این وضعیت را میشود در افزایش شمار افراد مبتلا در استان کردستان به خوبی مشاهده کرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در صورتی که مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند، پیک جدید ابتلاء به ویروس کرونا و شمار مرگ و میر در اواخر مهرماه بار دیگر استان کردستان را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
وی با اشاره به لزوم توجه به هشدارهای اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی و شبکههای بهداشت و درمان در شهرهای مختلف استان کردستان، افزود: متأسفانه تا حدودی مردم نسبت به وجود ویروس کرونا بی تفاوت شدهاند و این بی تفاوتی را میشود در رفتار بخشی از مردم به عینه مشاهده کرد که این وضعیت به شدت نگران کننده است.
عدم همکاری مردم باعث ورود پیک سوم کرونا به کردستان میشود
قادری ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از حضور در دورهمی ها و مهمانیها از سوی اقشار مختلف مردم، عنوان کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه در دو هفته آینده در روند شیوع ویروس کرونا بسیار مؤثر است به همین دلیل انتظار داریم که مردم استان نسبت به این وضعیت با حساسیت بیشتری برخورد کنند.
وی با اشاره به افزایش شمار افراد بستری شده در بیمارستانهای استان کردستان، بیان کرد: متأسفانه طی ۱۰ روز اخیر هم شمار ابتلاء به ویروس کرونا افزایش پیدا کرده و هم افراد بستری شده نیز حدود دو برابر شده است به همین دلیل نگرانی ما در خصوص وضعیت استان برای روزهای پایانی مهر و ابتدای آبان همچنان جدی است.
در حالی که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان مرتب در حال هشدار در خصوص وضعیت این استان در روزهای آینده هستند که طبق معمول دوره گذشته روزهاست که خبری از برگزاری جلسات ستاد استانی مقابله با کرونا در استان کردستان نیست.
همزمان با موج کاهش شمار ابتلاء به کرونا در استان کردستان بی تفاوتی در میان مسئولان ستاد مقابله با کرونا افزایش پیدا کرده و این بی تفاوتی باعث بی خیالی بخشی از مردم نسبت به شیوع ویروس کرونا شده است، به گونهای که آمارهای منتشر شده نشان دهنده وضعیت نگران کننده استان در روزهای آینده است.
بعد از ظهر جمعه کمربندی آبیدر سنندج و شماری دیگر از پارکها و مراکز تفریحی در سنندج مملو از جمعیت بود و شمار زیادی از خانوادهها بساط شام را در کنار خیابانها و در گوشه پارکها پهن کرده و در جمعهای گاه تا چند دهنفره بدون رعایت هر گونه مسائل بهداشتی مشغول تفریح بودند.
برگزاری مراسمهای عروسی و عزا در کردستان
همزمان با این مهم اخبار غیررسمی از مدارس حاکی است که مواردی از ابتلاء به ویروس کرونا در بین دانش آموزان و به ویژه معلمان و کادر مدارس در استان کردستان مشاهده شده است و طی هفته گذشته بخش زیادی از دانش آموزان از حضور در مدارس امتناع کرده و این دوگانگی حضور یا عدم حضور باعث بروز مشکلاتی در مسیر تدریس شده است.
جهانبخش یوسفی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سنندج نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: متأسفانه وضعیت در سنندج به مراتب نگران کننده تر از سایر شهرهای استان کردستان است.
وی ادامه داد: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در شهر سنندج به شدت کاهش پیدا کرده است و در حالی که هیچ گونه درمان قطعی برای این ویروس وجود ندارد، ولی بخشی از مردم نسبت به آن بی تفاوت شده و به همین دلیل از ماسک استفاده نمیکنند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سنندج ضمن اظهار نگرانی در خصوص وضعیت مرکز استان در روزهای پایانی مهر ماه، اظهار کرد: در صورتی که این نوع بی تفاوتی همچنان ادامه داشته باشد، ما در روزهای پایانی مهر و ابتدای آبان با پیک بسیار خطرناک ویروس کرونا مواجه خواهیم شد.
وی ضمن اشاره به کاهش دمای هوا در سنندج و سایر شهرهای استان کردستان همزمان با هفته جاری، گفت: با توجه به کاهش دمای هوا و افزایش ابتلاء به ویروس سرماخوردگی، میزان شیوع و گردش ویروس کرونا نیز افزایش پیدا کرده و به همین دلیل نیاز است که مردم توجهی جدی تر به این موضوع داشته باشند.
میزان هشدارهای مسئولان بهداشت و درمان در استان کردستان روز به روز شدیدتر میشود و متأسفانه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم هم روز به روز کمتر شده و البته در این میان موضع انفعالی ستاد مقابله با کرونا در استان و شهرستانهای باعث شده است که بخشی از مردم هم نسبت به وضعیت ویروس کرونا و شیوع بی رویه آن بی تفاوت باشند.
تلاش در راستای اعمال محدودیتهای جدید برای مقابله با ورود پیک سوم ویروس کرونا به استان کردستان از سوی مسئولان ستاد مقابله با این ویروس از یک سو و دعوت جدی تر از مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی دیگر از جمله مهمترین نیازهای استان کردستان در روزهای پیش رو است.