رحمت الله تجدد اظهار کرد: در مجموع فرش دستباف، به دلیل تحریمها و تأثیر آن بر صادرات شرایط بسیار بدی در سالهای اخیر داشته است اما شیوع ویروس کرونا نیز مزید بر علت کاهش فروش فرش دستباف شد.
وی افزود: در این هفت ماه علاوه بر کاهش چشمگیر سفر گردشگران خارجی، مسافران ایرانی نیز به اصفهان سفر نکردهاند و این امر سبب شده فروشندگان فرش دستباف در میدان نقش جهان و سایر مراکز تاریخی فروششان به صفر برسد.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف اصفهان گفت: صاحبان واحدهای صنفی که استیجاری بود از پس پرداخت اجارهبها برنیامده و اعلام تعطیلی کردهاند، تعدادی نیز حتی جوازهایشان را باطل کردهاند.
تجدد افزود: کرونا اثر منفی زیادی داشته است و مشکلات زیادی را ایجاد کرده است اما با وجود اینکه همه چیز در کشور ما افزایش قیمت چند برابری داشته است اما فرش دستباف کمتر از ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است باز هم خریدار ندارد.
وی اضافه کرد: اخبار رسمی نیز حاکی از این است که در شش ماه گذشته صادرات فرش دستباف به صفر رسیده است؛ ویروس کرونا یکی از مهمترین دلایل این موضوع بوده به شمار میرود.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف اصفهان گفت: مصرف خانهداری فرش دستباف به دلیل کاهش قدرت خرید مردم ۵۰ درصد کاهش یافته اما صادرات و فروش فرش دستباف به گردشگران خارجی در شش ماه اخیر صد درصد کاهش یافته است.
تجدد افزود: ۱۰ درصد مغازههایی توریست فروشی اعلام تعطیلی کردهاند از این تعداد پنج درصد جواز کسبشان را نیز باطل کردهاند تعدادی نیز که فعال هستند فقط تا نیم روز فعالیت میکنند این در حالی است که این واحدهای صنفی پیش از تا نیمههای شب نیز مشغول فعالیت و ارائه خدمات به گردشگران خارجی بودند.
وی تصریح کرد: بازار مرکزی فرش اصفهان عصرها نیمه تعطیل و خاموش است به طوری که اگر کسی از بازار عبور کند این تصور به وجود میآید که بازار کاملاً تعطیل است زیرا از هر ده مغازه تقریباً چهار مغازه تعطیل است.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف اصفهان گفت: تحریم و عدم صادرات مهمترین عوامل رکود بازار فرش دستباف است. اگر فرش صادر شود مشکلات تولیدکنندگان حل میشود و بازار فرش دستباف رونق میگیرد این در حالی است که این افراد اکنون در حال ضرر دادن هستند.