hamburger menu
search

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > البرز > نشست تخصصی قرارگاه رصد فضای مجازی البرز با محوریت مقابله با جنگ روانی

نشست تخصصی قرارگاه رصد فضای مجازی البرز با محوریت مقابله با جنگ روانی

هشتمین نشست قرارگاه رصد فضای مجازی البرز با حضور دادستان کرج و مدیران اجرایی، اجتماعی و رسانه‌ای استان برگزار شد و برنامه‌های مقابله با بحران‌های رسانه‌ای اخیر، راهکارهای تولید محتوای هدفمند و افزایش تاب‌آوری اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، در هشتمین نشست قرارگاه رصد فضای مجازی استان البرز که با حضور دادستان مرکز استان و جمعی از مدیران و فعالان رسانه‌ای و اجرایی به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، مجموعه‌ای از راهبردها، تجربیات و دغدغه‌های مسئولان در حوزه مدیریت فضای مجازی، جنگ روایت‌ها و ارتقای هم‌افزایی دستگاهی مطرح شد.


ابراهیم شریفی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، در سخنان خود ضمن تشکر ویژه از دغدغه‌مندی مددی، دادستان کرج، به نقش محوری دادستان در ایام حساس جنگ ۱۲ روزه و تلاش شبانه‌روزی ایشان برای انسجام و پیگیری امور اشاره نمود و گفت: در آن مقطع، پیگیری‌های آقای دکتر مددی هم موجب دلگرمی بود، هم انگیزه‌ای جدی برای ادامه کار مسئولان و کارگروه‌ها ایجاد کرد. با توجه به مشکلات و رویدادهای کشور و استان، ما در حوزه تولید محتوا، رصد و نظارت بر عملکرد رسانه‌ها تلاش کردیم حتی فراتر از بضاعت معمول وارد میدان شویم.

شریفی از راه‌اندازی کمیته‌های تخصصی رصد و تولید محتوا در اداره کل ارشاد خبر داد و افزود: این کمیته‌ها با حضور موثر خانه مطبوعات، حوزه هنری، بسیج رسانه، سپاه، اداره اطلاعات و سایر نهادهای موثر، تشکیل شد و محتواها پیش از انتشار، حتماً در جمعی هفت یا هشت نفره بازبینی و نظرخواهی می‌شد. حتی گاهی به‌دلیل کمبود زمان و منابع اما با همت تیم‌ها، محتوا بی‌وقفه تولید و پس از تأیید در همان جمع‌های مجازی از قبیل پیام رسان ایتا منتشر می‌شد.

او با اشاره به اثرگذاری مثبت این روند، بیان کرد: اگرچه باید پذیرفت هنوز مسیر زیادی در پیش است و جای کار داریم، اما تجربه نشان داد هم‌افزایی بین دستگاه‌ها و شبکه‌سازی میان گروه‌های مردم‌نهاد و رسانه‌ای بهترین راه برای انسجام‌بخشی، افزایش اعتماد عمومی و مقابله با شایعات مخرب است. امروز جایگاه خبرنگاران محلی و خبرنگاران مردمی در سبد مقابله با شایعه‌پراکنی و بازگرداندن آرامش افکار عمومی بی‌بدیل است. گاهی قبل از هر تکذیبیه رسمی، خود مردم با واکنش هوشمندانه مانع گسترش شایعه و اختلال روانی در جامعه شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، تاکید کرد: همگان باید بدانیم پایان جنگ فیزیکی یا آتش‌بس به معنای پایان تلاش دشمن در جنگ روانی نیست. دشمن همواره با شایعه و نشر اخبار مخرب روان جامعه را نشانه می رود و ما باید این آماده‌باش را دائمی حفظ کنیم. امید دارم با عنایت اهل‌بیت(ع) و تلاش جمعی همکاران و مسئولان همچنان استمرار داشته باشد و همه بتوانیم رسالت خود را در آرام‌سازی جامعه ادا کنیم.


فرید نجف‌نیا، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری البرز، ضمن قدردانی از پیگیری‌های دادستان و میزبانی اداره کل ارشاد، فضای مجازی را میدان خطیر عملیات هیبریدی و روانی دانست و گفت: هر تصویر یا هشتگ در فضای مجازی امروز می‌تواند به اندازه یک گلوله اثرگذار باشد. ما امروز با جنگ ترکیبی طرف هستیم؛ عملیات سایبری، نشر اطلاعات جعلی و اثرگذاری بر افکار عمومی ابزارهای دشمن است و در این جبهه، گاهی شکنندگی‌هایی نیز شاهد خواهیم بود.

نجف‌نیا اشاره کرد: دشمنان با نفوذ در سکوها و بسترهای خارجی و با حساب‌های جعلی و الگوریتم‌های هوشمند، هدایت افکار و رفتار اجتماعی را هدف می‌گیرند. 

وی بر ارتقاء دانش دیجیتال و سواد رسانه‌ای بیش از هر زمان دیگر تاکید کرد و افزود: دسترسی و تحلیل داده‌های کاربران ایرانی توسط سرویس‌دهندگان خارجی و استفاده از تکنیک‌های پیشرفته در شبکه‌های خرابکار، شرایط را دشوارتر کرده است. باید اعلام کنم تدوین بانک اطلاعاتی جرائم رایانه‌ای انجام شده و نسخه اولیه به دبیرخانه قرارگاه ارسال شده است. همچنین تنها در چهار ماه اخیر بیش از ۵۱ هزار نفر از شهروندان البرزی پیامک هشدار دریافت کردند و بازخوردهای بسیار مثبتی داشته است.

او خواستار تقویت زیرساخت‌های بومی، توسعه هوش مصنوعی داخلی و تشکیل ارتش سایبری شد و تاکید کرد: کشور باید از حالت کاملاً واکنشی خارج شود و با نگاه تهاجمی و هدفمند در قبال تهدیدات فضای مجازی اقدام کند. روایت‌سازی حرفه‌ای و چندزبانه از تحولات و موفقیت‌ها و سرمایه اجتماعی باید در اولویت باشد.


محمد جواد کاظمینی، مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز، ضمن تقدیر از برگزاری منظم جلسات قرارگاه، اتحاد ملی و سرمایه اجتماعی را رمز اصلی عبور از بحران دانست و گفت: تجربه جنگ رسانه‌ای ۱۲ روزه نشان داد بزرگترین ابزار ما همان اتحاد ملی و شبکه مردمی است. وظیفه هماهنگی و حمایت استانداری عمدتاً در راستای همراه کردن روابط عمومی‌های دستگاه‌ها، فعال‌سازی شبکه خبرنگاران محلی (به ویژه در محلات کم‌برخوردار) و جاری‌سازی اطلاع‌رسانی و محتواهای امیدآفرین بوده است.

وی تاکید کرد: در این مدت علاوه بر تشکیل کمیته‌های رصد و تولید محتوا، آموزش‌های تخصصی سواد رسانه‌ای، مدیریت فشارهای روانی و تبیین شرایط کمبودهای زیرساختی مانند بحران آب و انرژی، تدوین و تولید شد و با همکاری صداوسیما و رسانه‌ها در اختیار مردم قرار گرفت. آموزش اساتید خبره به مدیران استان شروع شده و شبکه مردمی رسانه‌ای استان در حال توسعه روزافزون است.

کاظمینی ضمن توصیه به گسترش شبکه‌های توزیع محتوا و تقویت پیوند رسانه‌ای با بدنه مردمی افزود: امروز انسجام اجتماعی و آمادگی جمعی باید به سرمایه دائمی استان بدل شود تا در برابر هر بحرانی ایستادگی کنیم.


ابراهیم نوروزی‌فر، مسئول بسیج رسانه و روابط عمومی سپاه امام حسن مجتبی(ع)، در ادامه این نشست، با تأکید بر نقش خبرنگاران تخصصی بحران، به یکی از چالش‌های جدی حوزه رسانه پرداخت و گفت: نبود خبرنگاران آموزش‌دیده بحران و افرادی که بتوانند روایت اولیه رخدادها را ثبت و منتقل کنند، در طی حوادث اخیر به وضوح احساس شد؛ چرا که هنوز بسیاری از خبرنگاران و رسانه‌ها آموزش کافی ندیده و کارت شناسایی معتبر برای حضور در موقعیت‌های بحرانی ندارند.

به باور نوروزی‌فر، رفع این خلأ نیازمند تعریف سازوکار آموزشی و اعطای مجوزهای قانونی است تا روایت‌های اولیه و کلیدی حوادث، به شکل حرفه‌ای ثبت و منعکس شود و خلأ موجود، عرصه را برای روایت‌های غیررسمی باز نگذارد.

وی همچنین با اشاره به تلاش خبرنگاران و فعالان مردمی در مدیریت فضای رسانه‌ای و جنگ روایت‌ها، خاطرنشان کرد: شایسته است زحمات خبرنگاران فعال و کنشگران فضای مجازی، در کنار رسانه‌های رسمی، دیده و ارج نهاده شود. به همین منظور، گردآوری و ارائه گزارش جامع حجم تولیدات رسانه‌ای و نقش هر یک از رسانه‌ها جهت ارائه به مدیران و مسئولان تصمیم‌گیر، می‌تواند گامی موثر برای تقویت همدلی و مستندسازی فعالیت‌های اصحاب رسانه باشد.


در این نشست بر تداوم این جلسات، ارتقاء آموزش‌های تخصصی، حمایت از زیرساخت‌های سایبری و انسجام شبکه مسئولان و مردم، جهت مواجهه فعال، پیش‌دستانه و هوشمندانه با تهدیدات فضای مجازی و جنگ روانی دشمن تأکید شد.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو