hamburger menu
search

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > البرز > عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز :به کودکان خودسرانه آنتی بیوتیک ندهید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز :به کودکان خودسرانه آنتی بیوتیک ندهید

دکتر علیرضا جشنی مطلق، فوق تخصص نوزادان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز با هشدار نسبت به مصرف خودسرانه داروها، تأکید کرد بیش از ۹۰ درصد سرماخوردگی‌ها در کودکان منشأ ویروسی دارند و مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در این موارد نه‌تنها بی‌فایده بلکه خطرناک است. وی با اشاره به پیامدهای مصرف نادرست این داروها، از والدین خواست در زمان بیماری کودکان حتماً با پزشک مشورت کنند.

به گزارش روابط عمومی ، دکتر علیرضا جشنی مطلق ، فوق تخصص کودکان و نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز ضمن هشدار نسبت به مصرف خودسرانه داروها به‌ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها برای کودکان، بر لزوم مشاوره پزشکی در زمان بیماری‌های ویروسی به‌ویژه سرماخوردگی تأکید کرد.دکتر جشنی مطلق گفت : بیش از ۹۰ درصد موارد سرماخوردگی در کودکان منشأ ویروسی دارد و در این موارد استفاده از آنتی‌بیوتیک نه‌تنها کمکی به بهبود نمی‌کند، بلکه ممکن است به بدن کودک آسیب برساند. آنتی‌بیوتیک‌ها فقط برای عفونت‌های باکتریایی تجویز می‌شوند و استفاده بی‌مورد از آن‌ها موجب مقاومت دارویی می‌شود.وی افزود:مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک می‌تواند فلور طبیعی دستگاه گوارش کودک را بر هم زده، باعث اسهال، حساسیت دارویی و حتی آسیب به سیستم ایمنی شود. همچنین، در آینده ممکن است درمان بیماری‌های جدی‌تر با آنتی‌بیوتیک بی‌اثر شود که یک نگرانی جهانی در حوزه سلامت عمومی است.این فوق تخصص نوزادان خاطر نشان کرد : علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه، تب خفیف، عطسه و بی‌حالی عمومی، اغلب مربوط به ویروس‌هاست و با مراقبت خانگی، تغذیه مناسب، مایعات کافی و استراحت، در عرض چند روز بهبود می‌یابد و نیازی به آنتی‌بیوتیک ندارند. 

وی ادامه داد: اگر تب کودک ادامه دار و تنفس سخت شد، بی‌قراری شدید، کاهش هوشیاری، یا بی‌اشتهایی کامل دیده شد والدین حتماً باید کودک را نزد پزشک ببرند. 

 

دکتر جشنی مطلق گفت : کودکانی که به مهد یا مدرسه می‌روند ممکن است سالانه ۸ تا ۱۲ بار دچار سرماخوردگی می شوند، که طبیعی است اگر بیشتر از این تعداد شد و هر بار بیماری شدید و طولانی‌مدت است و با تب بالا و عوارض همراه است و کودک وزن نمی‌گیرد یا رشدش متوقف شده باید حتماً بررسی تخصصی‌تر توسط پزشک انجام شود.این متخصص در پایان خاطرنشان کرد:شست‌وشوی مکرر دست‌ها، تهویه مناسب محیط، تغذیه سالم و واکسیناسیون به‌موقع، نقش مهمی در کاهش ابتلا به بیماری‌های ویروسی در کودکان دارند و آگاه‌سازی والدین درباره خطرات داروهای خودسرانه به‌ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها، یک ضرورت جدی در سلامت کودک است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو