وی افزود: دولت در ستاد تنظیم بازار محصولی مانند شیر خام را 2 هزار و 900 تومان با تلرانس مثبت 800 تومان قیمتگذاری میکند، از سویی نمیتوانند 20 درصد نهاده مورد نظر را پرداخت کنند. سویایی که دامدار باید 2 هزار و 700 تومان باید دریافت کند در بازار آزاد به قیمت 13 هزار تومان خریداری میکند، در حالیکه دستور میدهند شیر را همان 3 هزار تومان بفروشید، مگر میشود سویا 13 هزار تومانی خریداری شود یعنی 4 و 5 برابر اما شیر به قیمت قبل به فروش برسد؟ بعد هم بگویند از تولید حمایت میشود.
نعمتی با بیان اینکه در کشور ما هیچ نوع مشکلی در محصولات کشاورزی، باغی، لبنی و طیوری وجود ندارد، ادامه داد: اما کمی به حمایت نیاز داریم در صورتی که برنامهریزی وجود داشته باشد ما در تمامی این محصولات صادرکنندهایم.
وی اضافه کرد: در صورتی که واردات کره، گوشت و ..... نداشته باشیم هم با کمبودی مواجه نمیشویم چرا که در داخل به اندازه کافی تولید داریم. ما گوشت لازم نداریم، گوشت روی دست دامدار مانده است و خریداری نمیکنند، در مقابل گوشت منجمد وارد میکنند، علت چیست؟ واردات کره هم به همین شکل است. شیر به اندازه کافی وجود دارد و کره تولید میشود اما دولت حمایت نمیکند که این منجر به تعطیلی گاوداریها میشود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه دامداران ایران با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مواد لبنی نداریم و با حمایت دولت نخواهیم داشت، ادامه داد: اکنون کمبودی وجود ندارد، اما در صورتیکه حمایت نشود در سالهای آینده شاهد این کمبودها خواهیم بود. مهاجرت روستاییها نیز میتواند تاثیرگذار باشد اما مشکل اصلی که وجود دارد، عدم وجود نهاده کافی و قیمتگذاری صحیح است.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که واردات گوشت یا کره رانت است. برخی افراد در زمانهای مختلف مشکل ایجاد میکنند و سپس میگویند کره وجود ندارد و برای آن ارز دریافت میکنند. این افراد دلشان به حال مردم نمیسوزد، قیمتها را در بازار بالا میبرند و سپس مجوز واردات کره را دریافت میکنند. در کشور ما اصلا به واردات کره و محصولات لبنی نیازی نیست و تنها راهی برای دریافت رانت است.