معاون وزیر و رئیس دامپزشکی کشور موضوعات مهمی که در قالب حضور نظاممند رسانه در این اجلاسیه داشت و حضور بخش خصوصی ،- مؤسسه رازی در ساختار هیأت ایرانی – و همچنین مذاکرات موفق برای رجیستری آزمایشگاههای تشخیصی ایران در سازمان جهانی بهداشت دام ازدست آوردهای مهم این سفر بود.
دکتر “علیرضا رفیعی پور ” اظهار کرد : اجلاس سالیانه سازمان جهانی بهداشت دام بطور معمول اوایل خرداد ماه هر سال با حضور نمایندگانی از ۱۸۳ کشور جهان برگزار میشود. این نشست نقش کلیدی در تعیین برنامههای یکساله مرتبط با بهداشت دام، فرآوردههای خام دامی، تجارت بینالمللی و مدیریت کمیسیونهای منطقهای دارد.
وی بیان داشت: هر سال حدود چهار ماه قبل از برگزاری، یعنی اواخر اسفند، رئیس سازمان جهانی بهداشت دام دعوتنامه رسمی برای رؤسای دامپزشکی کشورها ارسال میکند. پس از آن، هماهنگیها برای صدور ویزا و برنامهریزی سفر آغاز میشود.
معاون وزیر و رئیس دامپزشکی کشور افزود: پیشنهاد ایران برای تبدیلشدن به «هاب منطقهای تولید واکسنهای نوین با فناوری صلحآمیز هستهای» استقبال بینالمللی کمسابقهای به همراه داشت.
وی بیان داشت: در حاشیه یکی از حساسترین اتفاقات فرهنگی اجلاس (اعتراض ایران به استفاده از نام جعلی برای خلیج فارس)، موضعگیری قاطع و رسمی دکتر رفیعیپور نهتنها با حمایت مسئولان اجلاس مواجه شد، بلکه به ثبت موضع ایران در مجامع منطقهای و جهانی نیز انجامید.
رفیعی پور ادامه داد: این سفر تا هفت روزه بسیار فشرده و پر کار بود بطوری که هر روز از ساعت ۹ صبح جلسات مجمع عمومی و کمیسیونها آغاز میشد. ایران در دو کمیسیون منطقهای «آسیا – اقیانوسیه» و «خاورمیانه» عضویت دارد و از همین رو در جلسات هر دو کمیسیون هر روز شرکت داشتیم و مباحثی مهمی در سطح جهانی در حوزه دامپزشکی و بهداشت دام در این جلسات مطرح شد.
رئیس دامپزشکی کشور تاکید داشت: شرکت در نود و دومین اجلاس سازمان جهانی بهداشت دام (WOAH) برای ما فرصت بسیار مغتنمی بود، بهویژه با توجه به موضوع امسال اجلاس که متمرکز بر «واکسن و واکسیناسیون» در حوزه دام بود. این محور یکی از سه مسئولیت اصلی دامپزشکی در سطح بینالملل است؛ یعنی اقدامات بهداشتی برای حفاظت از سرمایه دامی، که از طریق واکسیناسیون انجام میشود. دو محور دیگر شامل امنیت زیستی و همچنین رصد و پایش تشخیصی است که در این اجلاس نیز مفصل درباره آنها بحث شد.
وی گفت: ما در طول اجلاس توانستیم با سران دامپزشکی ۲۵ کشور جهان دیدار کنیم، که عدد قابل توجهی است. در شرایط عادی، برای چنین دیدارهایی باید برنامهریزیهای مجزای پرهزینهای انجام شود؛ چه زمانی که مقامات کشورهای دیگر به ایران سفر میکنند و چه زمانی که ما به کشورهای دیگر سفر میکنیم. اما در این اجلاس، امکان دیدار مستقیم و فشرده با مقامات بینالمللی بدون تحمیل این هزینهها فراهم شد.
رفیعی یادآور شد: ما با مسئولین سازمان جهانی بهداشت دام، دبیرکل سازمان، و دیگر اعضای هیئترئیسه این نهاد دیدار داشتیم. همچنین با رئیس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و معاون ایشان و همچنین مسئولین اتحادیه اروپا دیدار و گفتوگو کردیم.
این مسوول خاطر نشان کرد: علاوه بر این، در بخشی از اجلاس که کمتر مورد توجه قرار میگیرد، حضور شرکتهای بزرگ از پنج قاره دنیا در حوزههای مختلف مثل تولید فرآوردههای خام دامی (گوشت، مرغ، تخممرغ)، دارو و واکسن دامپزشکی، مواد بیولوژیک، خوراک دام و مکملها، تجهیزات هایتک و پیشرفته، بسیار پررنگ بود. ما با مدیران و مسئولان این شرکتها نیز دیدارهایی داشتیم.