رقم هایی که در فوتبال ایران این روزها جا به جا می شود، هوش را از سر انسان می برد! پول هایی کلان و قراردادهایی غیرقابل باور که با توجه به اوضاع و احوال اقتصادی کشور، اصلا نمی تواند مورد قبول قشر وسیعی از مردم باشد.
دیگر حرف از چند صد میلیون تومان یا حتی یکی دو میلیارد نیست. بلکه قراردادها فقط برای یک فصل به بالای 5 یا 6 میلیارد تومان رسیده و همینجور هم بالاتر می رود. قانون ممنوعیت حضور مربیان و بازیکنان خارجی هم تا این لحظه اوضاع را که بهتر نکرده هیچ، بلکه این چنین باعث افزایش نجومی نرخ بازیکنانی شده که شاید به سختی یک میلیارد هم ارزش داشته باشند.
امیر قلعه نویی، سرمربی جدید تیم فوتبال گل گهر سیرجان در صحبت های اخیر خود به خوبی به این مسئله اشاره کرده است:« شما میبینید بازیکنی که یک میلیاردی بود الان میگوید 12 میلیارد! عذرخواهی میکنم شاید نوشتن هم بلد نباشد. به نظر من این قانون، قانون با مطالعهای نبود. یقیناً به باشگاهها ضرر میزند. بدهیها روی بدهیها میآید.»
مدیران هم نجومی بگیر شده اند؟
در این میان سوالی که پرداختن به آن می تواند جالب باشد این است که آیا مدیران عامل باشگاه ها هم که نقش اول این تراکنش های عظیم مالی را برعهده دارند و با بازیکنان چنین قرارداد هایی امضا می کنند، خود چه میزان حقوق می گیرند؟این ارقام بالا در بین مدیران هم رواج دارد یا خیر؟
برای این سوال پاسخی دقیق و قطعی وجود ندارد چرا که دستیابی به فیش حقوقی مدیران طبعا به این آسانی ها نیست. با این حال یکی از معدود دفعاتی که رقم دریافتی مدیران به دست رسانه ها رسید، مربوط به حقوق مدیرعامل فعلی باشگاه استقلال است.
اردیبهشت ماه 1399 بود که رسانه ها خبر از حقوق 15 میلیونی احمد سعادتمند در باشگاه استقلال دادند. خبری که واکنش او را برانگیخت تا در جواب این خبر بگوید:« در جلسه هیئتمدیره بنده تقاضای حقوق ۱۵ میلیونی ندادم، بلکه جناب منزوی که به بنده لطف داشتند، فرمودند حقوق مدیرعامل قبلی ۲۵ میلیون تومان هست و شما هم طبق قانون و عرف باید ۲۵ میلیون تومان دریافت کنید، اما بنده عرض کردم طبق قانون تجارت، حقوق پایه مدیرعامل از ۱۵ میلیون شروع و با کسر ۱.۵ میلیون تومان مالیات و بیمه جمعا میشود ۱۳.۵ تومان که من هم کمترین مبلغ یعنی همان ۱۳.۵ میلیون تومان را نوشتم. من خدا را در همین ایام عزیز شاهد میگیرم نه تقاضایی دادم نه به دنبال حقوق حتی ۱۳.۵ میلیونی هستم و خدا را شکر آن قدری دارم که نیازی به این حقوق نباشد و درواقع بنده دقیقا ۱۱.۵ میلیون تومان کمتر از مدیر محترم قبلی قرارداد بستم، چراکه ایشان از شهرداری و باشگاه حقوق میگرفتند که حق ایشان خیلی هم بیشتر بود، ولی بنده دیگر حقوقی از وزارت ورزش دریافت نمیکنم.»
این صحبت ها اما واکنش تند امیرحسین فتحی،مدیرعامل سابق استقلال را به دنبال داشت و او قویا رقمی که سعادتمند به او نسبت داده بود را رد کرد و دریافتی اش از استقلال را کمتر از رقم درخواستی سعادتمند دانست.
به طور کلی به نظر می آید مبلغی که مدیران باشگاه های دولتی دریافت می کنند، در همین حدود باشد اما در باشگاه های خصوصی و با توجه به این که دیگر محدودیت های دولتی در آن وجود ندارد، مدیر می تواند طی توافقی با مالک باشگاه، به هر میزان که در قرارداد دو جانبه طرفین ذکر شود، دریافتی داشته باشد. در این میان رقم حدودی دریافتی بعضی از مدیران نزدیک به دریافتی بازیکنان درجه دو لیگ برتر تخمین زده شده است که البته به این آسانی قابل تایید نیست و باید دید در آینده اسنادی در این خصوص منتشر خواهند شد یا خیر؟