hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > آنچه باید درباره تغییرات جدید کارت سوخت بدانید

آنچه باید درباره تغییرات جدید کارت سوخت بدانید

طرح جدیدی برای تغییر کارت سوخت در دستور کار دولت قرار گرفته و اما و اگرهای زیادی در ذهن مردم ایجاد کرده است.
بیشتر بخوانید

طرح جدیدی برای تغییر کارت سوخت در دستور کار دولت قرار گرفته و اما و اگرهای زیادی در ذهن مردم ایجاد کرده است.

به گزارش خبرآنلاین؛ مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور وزارت نفت را مکلف کرده است تا ظرف چهار ماه با همکاری بانک مرکزی، امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی را فراهم کند.

اکنون بیش از دو ماه از سال می‌گذرد و زمزمه‌های اجرای آزمایشی این طرح آغاز شده است.

واقعیت این است که هرچند سال یکبار طرح‌هایی تازه که گفته می‌شود با هدف بهبود دسترسی، حجم و بهینه‌سازی مصرف سوخت است، از سوی دولت‌های مستقر و بر مبنای مصوبه‌های مجلس مطرح می‌شوند. بر این اساس وزارت نفت دولت چهاردهم به‌تازگی از اجرای «طرح آزمایشی انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی» خبر داده است.

سهمیه‌بندی سوخت در ایران طرحی برای هدف‌مندی مصرف سوخت در کشور بود که از تیر ۱۳۸۶ اجرا شد. در این طرح برای همه خودروها در ایران کارت هوشمند سوخت صادر و تمامی تلمبه‌های جایگاه‌های سوخت به دستگاه‌های کارت‌خوان و پین پد مجهز شدند. سوم خرداد ۱۳۹۴، بنزین تک‌نرخی شد و به این ترتیب، سهمیه‌بندی متوقف شد اما در آبان سال ۱۳۹۸، بنزین دوباره سهمیه‌بندی و دو نرخی شد.

کارت هوشمند سوخت هم که بیشتر با عنوان «کارت سوخت» شناخته می‌شود، کارتی از خانواده کارت‌های هوشمند تماسی است که در ایران برای سهمیه‌بندی سوخت در جایگاه‌های عرضه استفاده می‌شود. 

روی این کارت‌ها برنامه‌هایی به‌منظور سهمیه‌بندی سوخت و پرداخت خرد در جایگاه‌های عرضه سوخت ایران نصب شده است. از آن‌جایی که همه تلمبه‌های جایگاه‌های سوخت در ایران مجهز به دستگاه‌های ترمینال (کارت‌خوان و پین پد) هستند، تمام خودروهایی که در ایران بخواهند در جایگاه‌ها سوخت بزنند باید از این نوع کارت داشته باشند.

هم‌اکنون کارت‌های سوخت‌ ماهانه ۶۰ لیتر با قیمت ۱۵۰۰ تومانی و ۱۰۰ لیتر با قیمت ۳ هزار تومانی شارژ می‌شود.

عباس باصفا، مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآروده‌های نفتی ایران درباره طرح آزمایشی انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی تأکید کرده است که «این طرح برای مردم زحمتی ایجاد نمی‌کند.»

طبق توضیحات او، این طرح با هدف جمع‌آوری کارت‌های اضطراری جایگاه سوخت اجرا می‌شود و یکی از این روش‌های پرداخت اپلیکیشن موبایل است همچنین استفاده از وچر، استفاده از کارت سوخت و کارت بانکی فراهم است.

این مقام مسئول اعلام کرده  که اگر فرد کارت سوخت به همراه نداشته می‌تواند از طریق توکن یا از طریق اپ موبایل سوخت‌گیری انجام دهد و مشکلی در این زمینه ندارد. به تدریج که افراد از طریق کارت بانکی یا اپ موبایل سوخت‌گیری انجام دهند می‌توانیم رصد و پایش کنیم که هر کس چند لیتر سوخت در روز مصرف می‌کند.

مزیت اجرای این طرح، جلوگیری از قاچاق سوخت جلوگیری اعلام شده است زیرا به گفته مسئولان مربوطه،  بخش زیادی از قاچاق سوخت توسط کارت‌های آزاد جایگاه‌ها یا اضطراری انجام می‌شد که اگر انتقال سهمیه سوخت به کارت ملی افراد و کارت بانکی افراد انجام شود، هر کس از طریق کارت سوخت یا کارت بانکی یا اپ موبایل و یا وُچر سوخت‌گیری انجام می‌دهد و کم کم کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها کم و حذف خواهند شد.

البته با توجه به اجرای آزمایشی این طرح، باید منتظر نتیجه نهایی بررسی‌ها ماند و دید شاهد کاهش حجم قاچاق سوخت خواهیم بود یا خیر!

از طرفی وزارت نفت بازه زمانی دقیقی برای مدت اجرای آزمایشی آن و تغییرات قطعی اعلام نکرده است.

 

منبع: etemadonline-715671

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو