hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > سرف‌شاک: وضعیت شاخص کیفیت زندگی دیجیتال ایران تاسف‌بار است

سرف‌شاک: وضعیت شاخص کیفیت زندگی دیجیتال ایران تاسف‌بار است

گزارش جدید سرف‌شاک که به بررسی شاخص کیفیت زندگی دیجیتال پرداخته است، نشان می‌دهد که ایران در این شاخص در قعر جدول قرار دارد.

کیفیت زندگی دیجیتال در ایران هر سال بدتر از سال قبل می‌شود و این درحالی است که کشورهای دیگر و حتی کشورهای منطقه در این زمینه پیوسته در حال رشد هستند. گزارش جدید سرف‌شاک که به بررسی شاخص کیفیت زندگی دیجیتال پرداخته است، نشان می‌دهد که ایران در این شاخص در قعر جدول قرار دارد. براساس داده‌های این گزارش رتبه ایران در زمینه شاخص کیفیت زندگی دیجیتال نمره‌ای بهتر از  ۰.۳۲۴۹ نگرفته است. رقمی که در مقایسه با دوره‌های قبل نزولی‌تر هم شده است. این گزارش نشان می‌دهد که توسعه دسترسی به اینترنت، زیر‌ساخت‌ها الکترونیک و امنیت الکترونیک در بدترین وضعیت خود نسبت به گذشته قرار دارند. البته طبق داده‌های  گزارش سرف‌شاک،‌ کیفیت اینترنت نسبت به سال قبل ۱۰ پله صعود داشته است.

به گزارش «فن‌زی»، گزارش سرف‌شارک برای ۲۰۲۴ میلادی منتشر شده و ۱۲۱ کشور، از نظر شاخص کیفیت زندگی دیجیتال (DQL) مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته‌اند. سرف‌شارک در این پروژهش که به صورت سالانه منتشر می‌شود، کیفیت زندگی کاربران نقاط مختلف جهان را از نظر پنج معیار بررسی کرده و یک شاخص برای آن ارائه می‌دهد.

این معیارها عبارتند از:

  • دسترسی به اینترنت
  • سطح کیفیت اینترنت
  • زیرساخت‌ الکترونیکی
  • امنیت الکترونیکی
  • دولت الکترونیکی

متاسفانه، شاخص کیفیت زندگی دیجیتال برای ایران در این گزارش بسیار پایین و معادل ۰.۳۲۴۹ گزارش شده است. رقمی که حتی نسبت به دوره‌های قبل نیز پایین بوده و نسبت به سال ۲۰۲۱ میلادی، ریزش محسوسی داشته است. 

۱

همان‌طور که در تصویر نیز قابل‌مشاهده است، شاخص کیفیت زندگی دیجیتال در ایران طی سال‌های ۲۰۲۱ میلادی تا ۲۰۲۴، به‌ترتیب زیر روندی کاهش داشته است. شاخص کیفیت زندگی دیجیتال در ایران در سال‌های گذشته به این شرح است:

  • ۲۰۲۱ : ۰.۴۵۶۱
  • ۲۰۲۲: ۰.۳۴۷۸
  • ۲۰۲۳: ۰.۳۳۹۷
  • ۲۰۲۴: ۰.۳۲۴۹

این در حالی است که از نظر رده‌بندی نیز ایران، در مقایسه با سال گذشته میلادی با شش پله سقوط، در حال حاضر در رده ۱۰۱ از ۱۲۱ ایستاده است که نشان‌دهنده وضعیت نامطلوب اینترنت در کشور است.

داده‌های سرف‌شارک، حاکی از آن هستند که اینترنت ایران از نظر امنیت الکترونیکی، در حال حاضر در رتبه ۱۲۰ قرار دارد! یعنی ناامن‌ترین اینترنت در این لیست!! دلیل این امر نیز می‌تواند استفاده شدید از ابزارهای تغییر آی‌پی در داخل کشور باشد. پس از ایران نیز کشور یمن در رتبه ۱۲۱ از نظر امنیت الترونیکی قرار دارد.

اما بالاترین شاخص‌های کیفیت زندگی دیجیتال نیز مربوط به پنج کشور زیر است:

  • آلمان – 0.7790
  • فنلاند – 0.7687
  • فرانسه – 0.7390
  • هلند – 0.7255
  • دانمارک – 0.7229

تغییرات نسبی شاخص کیفیت زندگی دیجیتال در ایران نسبت به سال گذشته میلادی، چیزی در حدود ۴.۳۶- درصد بوده است. این در حالی است که رتبه ایران در آسیا نیز با تعداد ۳۵ کشور، ۳۰ گزارش شده است.

تنها معیاری که نسبت به سال گذشته بهبود یافته است، کیفیت اینترنت است که صعودی ۱۰ پله‌ای نسبت به ۲۰۲۳ میلادی به ثبت رسانده؛ اما از نظر سایر معیارها، وضعیت به‌شدت نسبت به سال‌های گذشته افت داشته است.

سرعت اینترنت‌ موبایل و ثابت ایران نیز به شرح زیر گزارش شده است: 

۲

سرعت اینترنت موبایلی در ایران در سال گذشته، به‌طور متوسط ۵۲.۱۹ مگابیت بر ثانیه گزارش شده است که رتبه ۷۳ در بین ۱۲۱ کشور را دارد. اما در بخش اینترنت ثابت، با سرعت متوسط پایینی در حدود ۲۸.۲۸ مگابیت بر ثانیه روبه‌رو بوده‌ایم که بسیار پایین است و ایران را در رده ۱۱۱ام قرار داده است.

در هر دو بخش، نسبت به سال‌های گذشته شاهد کاهش سرعت اینترنت نسبت به کشورهای دیگر هستیم و رده‌بندی سال‌به‌سال ریزش داشته است. 

۳

از نظر امنیت الکترونیکی و سایبری نیز ایران در سال ۲۰۲۴ در رده ۱۱۱ دنیا ایستاده است که بسیار پایین‌تر از متوسط جهانی است. این در حالی است که این رده‌بندی، نسبت به سال گذشته میلادی 5 پله هم صعود داشته است.

منبع: sharghdaily-1013618

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو