به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ بازار ارز و طلا در اردیبهشتماه رنج شد و قیمتها نوسان چندانی را تجربه نکردند، بازار ارز و طلا در دومین ماه سال ۱۴۰۴ در سایه مذاکرات رنج شد و قیمت دلار در سایه خوشبینیها و بدبینیها نسبت به نتیجه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، در محدوده ۷۹ هزار و ۶۰۰ تا ۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان داشته، اما در نهایت، دلار تهران تحت تأثیر مذاکراتی که در حال انجام است در محدوده ۸۴ هزار و ۱۰۰ تومانی در آخرین روز ماه اردیبهشت کار خود را تمام کرد و بازدهی محدود ۱.۲ درصدی را به ثبت رساند.
از سوی دیگر به دلیل رنج شدن قیمتها در بازار ارز وطلا در اردیبهشتماه، تغییرات ماهانه در این بازار در جهات مختلف رقم خورد.
درهم که نماینده تقاضای تجاری کشور است و قیمت و حباب آن به عنوان نمایندهای از تقاضای تجاری بررسی میشود در ماه اردیبهشت کمتر از دلار تهران رشد کرده و افزایش ۰.۲۱ درصدی را ثبت کرده است. علت بازدهی کمتر درهم نسبت به دلار و تتر، کاهش بیش از ۸۰۰ تومانی حباب درهم نسبت به آخرین روز فروردین است. حباب درهم از اختلاف نرخ دلاری درهم و دلار آزاد به دست میآید و معامله گران آن را برای بررسی تقاضای تجاری کشور و پیشبینی قیمت دلار فردایی محاسبه میکنند.
در اردیبهشتماه تتر از دلار تهران عقب ماند و در نهایت اختلاف بیش از ۵۰۰ تومانی برای تتر و دلار ثبت شد.
دلار نیمایی هم در اردیبهشتماه در کانال ۶۹ هزار تومانی تثبیت شده بود و به همین دلیل نوسان نزدیک به صفر درصد را تجربه کرد. اما نوسانات دلار آزاد باعث شد تا اختلاف دلار نیما و آزاد در این ماه در بازه ۱۵.۳ درصد تا ۲۴.۵ درصد باشد.
چرا نیم سکه زیان بیش از ۹ درصدی داشت؟
قیمت طلا و سکه همواره تحت تأثیر دلار و اونس جهانی طلاست و اونس در این ماه نوسان کاهشی داشت و حدود ۱۴ دلار عقبنشینی کرد. با این حال بازار طلا و سکه در ایران رفتار متفاوتی را ثبت کرد؛ نیمسکه در یک ماه گذشته بیشترین زیان را به ثبت رسانده و حدود ۹.۷ درصد عقبنشینی کرده است.
نکته آنکه دلیل بازدهی منفی قابل توجه برای نیم سکه قیمت دلار و اونس جهانی طلا نیست و کاهش بیش از ۱۶ درصدی حباب نیم سکه در ماه جاری باعث کاهش قابل توجه بازدهی آن شده است. کاهش ۹ درصدی حباب ربع سکه زیان ۵ درصدی را برای دارندگان ربع سکه رقم زده است.
در این ماه طلای آب شده که حباب بسیار کم و کنترل شده تری دارد بازدهی ۱.۱ درصدی را ثبت کرد ولی بازدهی سکه امامی کمی منفی شد. در آخرین روز اردیبهشت حباب سکه امامی ۱۴ درصد بود که تنها یک درصد با کمترین رکورد ماهانه خود فاصله دارد.
پیشبینی بازار ارز و طلا در خردادماه
دلار تهران در حالی اردیبهشت را به پایان رساند که در معاملات پشت خطی خبر مذاکره ایران و آمریکا در روز جمعه در رم مورد توجه قرار گرفت و انتظارات افزایشی را تعدیل کرد. تتر در معاملات پشت خطی تا کانال ۸۲ هزار تومان عقب نشینی کرد و در صورتی که در ماه آتی مذاکرات همچنان ادامه داشته باشد و ریسکی بازار را تهدید نکند انتظار میرود که معاملات رنج گونه بازار ارز و طلا ادامه پیدا کند.
منبع: sharghdaily-1011613