مسعود پزشکیان صبح امروز در مجمع گفتو گوی تهران با خوشامدگویی به مهمانان خارجی این مجمع، اظهار کرد: امیدوارم حضور شما موجب شود که به بنگاه و زبان مشترک برسیم.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: ما یک توپ در کهکشان در مقصدی که نمی دانیم کجاست سرگردانیم. کره خاکی یک توپ است که در کهکشان راه شیری به اندازه یک ویروس هم نیست. کهکشان راه شیری هم در برابر سایر کهکشانها به چشم نمیآید، ولی اینجا خانه ماست و همه حق زندگی در این خانه دارند. اگر این نگاه را بپذیریم، به همه حق می دهیم که در این خانه زندگی کرده و حقوق شان دیده شود. همه انسانها از یک خانواده و ریشه هسیتند که بعدها از هم جدا شده و اقوام و قبایل مختلفی ساختهاند.
رئیسجمهور افزود: اگر چنین نگاهی داشته باشیم، ناحقی و جنگ و تجاوز معنا و ومفهومی ندارد. دعوا زمانی شروع می شود که حق یکدیگر را نادیده بگیریم. اسرائیل حقوق انسانها را نادیده گرفته و یک عده را از خانه خود بیرون کرده و آنها را به خاک و خون کشیده و دم از حقوق بشر می زند.
پزشکیان ادامه داد:کسانی هم که در قدرت هستند، اگر در فکر تجاوز نباشند، دعوایی رخ نمی دهد. انسانها باید با هم بوده و به هم کمک کنند. دستاوردهای پزشکی و تکنولوژی را می توانیم به همه انسانها هدیه کنیم. حتی گیاهان و جانوران هم حق دارند که اگر حق آنها را نگه نداریم، چرخه هستی بهم خواهد خوزد. هر موجود زندهای در این کره خاکی و هر ساختاری جیاگاه و محل خود را دارد که اگر آن را نادیده بگیریم، اثر آن به ما برمی گردد.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم برادری، صمیمیت، دوستی در چارچوب حق و عدالت را محقق کنیم. ما این نگاه را به همسایگان و دنیا داریم.
وی در ادامه پاسخ به این پرسش که آیا تحقق نظم بینالملل اخلاقی امکان پذیر است؟ گفت: تصور من این است که ما درک خواهیم کرد که این کره خاکی خانه همه ماست، ولی شاید تا به این درک برسیم، زمان طولانی باشد و باید گفت و گوهای بیشتری با هم داشته باشیم. این خانه یک عده خاص، یک قوم ، نژاد و قبیله نیست، بلکه خانه همه انسانهاست و باید عدالت در این خانه پیاده شود و همه ادیان منتظر منجی برای تحقق عدالت هستند. در اسلام، یهودیت و مسیحیت این باور وجود دارد. انسانها براساس فطرت خود منتظر عدالت هستند. الان منیتها، شطنیتها، اعمال شیطانی حکومتها و نسل کشی را میبینیم که پایدار نمی ماند. باطل هیچ وقت پایدار نمی ماند. فطرت انسان مخالف زورگویی، جنایت ، ستم و ظلم است.این شعر سعدی باور و فرهنگ ماست که
بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به در آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار
تو چون از محنت دیگران بی غمی
نشایند که نامت ندهند آدمی
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پیام سیاست خارجی دولت چهاردهم در خصوص تعامل با دنیا شنیده شد، گفت: متاسفانه این پیام از طرف غرب پذیرفته نشد. ما به کرامت انسانها اعتقاد داریم و با کسی دعوا نداریم. روح شیطانی، انسان را به تجاوز وامی دارد. برخی با شیطنت، رنگ انسانی به جنایت خود می دهند، چون می دانند نباید ناحق عمل کنند. پیام من درباره سیاست خارجی دولت چهاردهم را برادر من آقای ظریف انشاء کرد ونوشتند و فرستادیم. هدف ما این بود که به سمت همه دست دوستی و رفاقت را دراز کنیم. آنها می خواهند در دنیا علیه ایران ذهنیت ایجاد کنند تا کشورهای منطقه را به تقابل بکشانند.
وی اضافه کرد: ترامپ به منطقه آمد و گفت ایران عامل خطر است. ما عامل خطریم؟ ما منازل را بمباران می کنیم؟ دانشمندان را ترور می کنیم؟ مردم عادی را زیر خروارها خاک مدفون می کنیم؟ ما دیگران تهدید می کنیم؟اسماعیل هنیه را در تهران ما ترور کردیم؟ جانیان و تروریست ها دیگران را تروریسم متهم می کنند. این ها نشانه بیاخلاقی و مرگ اخلاق در سیاست است.
رئیسجهور خاطرنشان کرد: ما از چندین هزار سال با همسایگان خود برادر هستیم ولی آنها قصد دارند ما را به جان هم بیندازند و جنگ ایجاد کنند تا منابع ما را غارت کنند. چرا نباید همه در صلح، آرامش و امنیت زندگی کنند؟ چه کسی گفته آنها انسانتر از مردم این منطقه هستند؟ ما در منطقه خود با همه کشورها گفت وگو کردهایم و تلاش کردهایم برادری و صمیمت خود را افزایش دهیم. ما با 15 کشور همسایه ارتباط خانوادگی داریم. ما باید به هم کمک کنیم و می توانیم در منطقه صلح و آرامش برقرار کرده و علم و سلامت را به هم منتقل کرده و با هم تجارت کنیم، ولی آنها نمی خواهند ما با هم باشیم.
ادامه دارد...
منبع: etemadonline-713965