صابر جباری، مدیرکل جوانی جمعیت و خانواده وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت جمعیت و قانون جوانی جمعیت بیان کرد: هفته گذشته در وزارت بهداشت امکان خوبی را فراهم کردیم که رونمایی از سامانه خوشایند سازی زایمان بود.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: مادران بعد از زمان ترخیص زایمان پیامک دریافت میکنند و از آنها در خصوص کیفیت مرکز زایمان نظر خواهی میشود.
مدیرکل جمعیت و خانواده وزارت بهداشت افزود: گواهی ولادت به صورت الکترونیکی راه اندازی شده و والدین تنها با یک کد میتوانند شناسنامه فرزند خود را دریافت کنند.
وی اظهار داشت: اکنون پوشش درمان ناباروری در بخش دولتی ۹۰ درصد و در بخش خصوصی ۷۰ درصد است و مراکز درمان ناباروری در کشور افزایش پیدا کرده است و زوجینی که نشان دار شوند خدمات درمانی ناباروری را رایگان دریافت میکنند.
مدیرکل جوانی جمعیت و خانواده وزارت بهداشت تصریح کرد:خدمات زایمان طبیعی کاملا رایگان است و بیمهها کاملا تحت پوشش دارند؛ ضمن اینکه اعطای بستههای غذایی به مادران فرزندار شده صورت میگیرد و در بحث ازدواج، آموزشهای قبل از ازدواج بازنگری شد.
جباری افزود: بیش از صد خدمت را قبل، حین و بعد از بارداری به مادران ارائه میکنیم و در حال اجراست و برای اینکه دغدغه درمان کودکان خود را نداشته باشند در مراکز درمانی دولتی درمان کودکان تا ۷ سال کاملا رایگان صورت میگیرد.
وی ابراز کرد: امسال قصد داریم خدمات خود را به صورت هوشمند اجرا کنیم ضمن اینکه مرگ مادر در ایران به ۲۲ در صد هزار و مرگ نوزادان ۸.۳ مورد در هزار تولد است. برنامه کاهش تولد نوزادان نارس و کاهش مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال را دنبال میکنیم تا این کاهش صورت گیرد.
مدیرکل جوانی جمعیت و خانواده وزارت بهداشت با اشاره به خوب بودن سالمند شدن افراد، گفت: سالمند شدن جمعیت خوب نیست؛ چون خدمات مختلف مانند پذیرش خانه سالمندان زیاد میشود، اما مهمترین مسئله این است که هنوز حدود ۱۲ میلیون جوان در سن ازدواج، ازدواج نکردند و باید دقت کنیم اگر اینها سالمند شوند چکار کنند؟
وی ادامه داد:سالمندان فقط نیازشان مادی نیست بلکه نیاز به یک همدم دارد؛ لذا در دنیا میگویند چالش اصلی سالمندی، تنهایی است؛ در نتیجه عوارض اصلی سالمندی جمعیت ابتدا متوجه فرد و خانواده است بعد جامعه.
جباری با اشاره به نقش بخشهای مختلف در تاثیر گذاری در افزایش جمعیت، متذکر شد: اگر سن باروری هستیم فرزند دار شویم و گروههای مردمی نیز در تشویق مردم به فرزند دار شدن و افزایش جمعیت اثر گذار هستند.
مدیرکل جوانی جمعیت و خانواده وزارت بهداشت یادآور شد: در حوزه جوانی جمعیت وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۱ بسته رسانهای جوانی جمعیت در وجوه مختلف آن ابلاغ کردیم تا اثر بخشی خوبی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه افزایش جمعیت تنها وظیفه وزارت بهداشت نیست، تصریح کرد: مثلا ما در اعطای زمین به خانوادهها طبق قانون جوانی جمعیت عقب هستیم.
جباری افزود:جوانی جمعیت مسئله ملی است و دستگاههای نظارتی باید بر اجرای درست قانون جوانی جمعیت نظارت داشته باشند و باید همه این موضوع را جدی بگیریم.
مدیرکل جوانی جمعیت و خانواده وزارت بهداشت افزود: سهام فرزند آوری طرح بسیار خوبی است که دوسال اجرا شد، اما دیگر اجرایی نشد.
منبع: etemadonline-713506