به گزارش گروه رسانه ای شرق،روزهای ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه در کشور ما به عنوان هفته ملی جمعیت نامگذاری شده که فرصت مناسبی برای پرداختن به مسائل مربوط به جمعیت و به ویژه جوانی جمعیت است که نقش بسزایی در آینده و پیشرفت کشور دارد.
یکی از مباحث مربوط به جوانی جمعیت انجام سقطهای غیرقانونی است، به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمار رسمی سقط غیرقانونی کمتر از ۱۰ هزار مورد در سال است هرچند آمارهای غیررسمی بالاتر گزارش میشوند.
این مسئله میتواند تهدیدی برای افزایش و جوانی جمعیت محسوب شود و یکی از نهادهایی که میتواند بسیار در این رابطه کمک کننده باشد و تاکنون اقدامهای موثری را نیز انجام داده قوه قضاییه است.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با میزان به مناسبت هفته ملی جمعیت در رابطه با همکاری وزارت بهداشت با دستگاه قضا برای پیشگیری از سقطهای غیرقانونی گفت: ما جلسههای متعددی هم در ستاد ملی جوانی جمعیت هم و به صورت چند جانبه با حضور سازمان پزشکی پزشکی قانونی، قوه قضاییه و وزارت بهداشت در رابطه با سقطهای غیرقانونی داشتیم و دستگاه قضا همکاری خوبی در این زمینه با ما دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه این همکاریها اثربخش بوده و تا کنون به هر پروندهای که در این رابطه به دستگاه قضا ارجاع شده به خوبی رسیدگی شده است، ادامه داد: اگر در مراکز بهداشتی سقط غیرقانونی صورت گیرد بلافاصله و محکم با آن برخورد میکنیم و مواردی نظیر پروانه مطب و طبابت فرد خاطی در اختیار ما قرار داد. سپس پرونده را به قوه قضابیه ارجاع میدهیم، اما مشکل این است که اغلب سقطهای غیرقانونی از نظارت ما خارج هستند و اگر آنها را کشف کنیم برخورد قاطع صورت میگیرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مشکل اصلی در بحث سقطهای غیرقانونی شناسایی موارد است چرا که سقطهایی که در خانه انجام میشود احرازشان بسیار دشوار است، افزود: مجازاتهایی که برای متخلفان در رابطه با سقط جنین در نظر گرفته میشود ۱۰۰ درصد بازدارنده است و به شرطی کشف شود با آن برخورد جدی صورت میگیرد.
منبع: sharghdaily-1007509