hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > راه‌اندازی بزرگترین گاوداری شیری غرب کشور

راه‌اندازی بزرگترین گاوداری شیری غرب کشور

بزرگترین گاوداری شیری غرب کشور در شهرستان دورود لرستان با سرمایه‌ای حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و در قالب طرح ملی یکپارچه سازی اراضی کشاورزی راه اندازی می شود.

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق؛ معصومه قائدرحمتی، مدیر امور اراضی اداره کل جهاد کشاورزی دورود لرستان توضیح داد: شهرستان درود دارای ۴۳ هزار هکتار اراضی زراعی است که از این میزان، ۳۸ هزار هکتار آن زیر کشت رفته است. حدود پنج هزار هکتار از اراضی شهرستان به باغات اختصاص دارد و ۱۵ هزار هکتار از این اراضی، قطب تولید زردآلو در سطح استان به شمار می‌آید.

او ادامه داد: در حوزه شیلات، شهرستان دارای ظرفیت حدود هفت هزار و ۹۰۰ تا هشت هزار تن ماهیان سردآبی و هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۶۰۰ تن ماهیان گرم‌آبی است که از این مقدار، ۴۰۰ تن آن به صورت گرم‌آبی در استخرهای مصنوعی پرورش داده می‌شود.

مدیر امور اراضی اداره کل جهاد کشاورزی شهرستان دورود لرستان تاکید کرد: همچنین این شهرستان به‌عنوان قطب تولید برنج در سطح استان شناخته می‌شود. برنج تولیدی در منطقه با قیمت هر کیلو حدود ۲۰ هزار تومان عرضه می‌ شود و این منطقه مجوز قانونی کشت برنچ را در اختیار دارد. همچنین  این شهرستان رتبه اول را در حوزه مکانیزاسیون و نیز آبیاری تحت فشار در سطح استان داراست.

قائدرحمتی در ادامه گفت: سه طرح پیشران اقتصادی توسط استانداری لرستان برای شهرستان دورود در نظر گرفته شده است که این سه طرح عبارت‌اند از گاوداری ۷ هزار رأسی، طرح مربوط به منطقه چم‌چیت و یک  طرح گاوداری دیگر که هر دو مورد اخیر در اراضی ملی احداث شده‌اند.

در ادامه بهرام میردریکوند، مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه دورود لرستان پایتخت طبیعت ایران نام گرفته است، توضیح داد: برای برخورداری از توسعه پایدار و درآمدزایی از منابع طبیعی در عین محافظت از محیط زیست نیاز به نگاه علمی به کشاورزی است.

او گفت: در استان لرستان تاکنون حدود هزار و ۶۷۶ مورد واگذاری اراضی ملی در قالب طرح ملی یکپارچه سازی اراضی کشاورزی انجام شده است که مجموع این واگذاری‌ها بالغ بر هشت هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی ملی را شامل می‌شود و واگذاری‌ها تحت سه ساختار کمیسیونی انجام می شود. 

مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی لرستان در ادامه توضیح داد: از بین هزار و ۶۷۶ مورد واگذاری اراضی ملی ۸۸۸ مورد مربوط به طرح‌های وابسته به کشاورزی هستند که مساحتی حدود سه هزار و ۴۵۰ هکتار را شامل می‌شوند.

و یکی از نمونه‌های این طرح‌ها، پروژه راه اندازی بزرگترین گاوداری شیری غرب کشور است‌ که این پروژه در حوزه شهرستان دورود واقع شده است و دارای مساحت حدود ۸۰ هکتار است و ظرفیت آن برای هفت هزار رأس گاو شیری تعریف شده است.

میردریکوند افزود: این مجتمع گاوداری پس از طی مراحل قانونی، به زنجیره تولید ارتقا خواهد یافت و محصولاتی نظیر خوراک دام و شیر خشک نیز در مجموعه تولید می شود.

به گفته این مقام مسئول در حال حاضر، این طرح حدود ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و قرار است تا پایان سال جاری، فاز اول آن با یک هزار رأس گاو شیری راه‌اندازی شود و در صورت همکاری نهادهای مسئول و سایر عوامل، انتظار می‌رود تا پایان سال ۱۴۰۴ کل ظرفیت طرح به بهره‌برداری برسد.

میردریکوند همچنین توضیح می دهد که براساس اعلام مسئولین پروژه، اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل این پروژه حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است و میزان اشتغال‌زایی این پروژه حدود ۷۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و حدود سه هزار و ۷۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم خواهد بود.

 

منبع: sharghdaily-1007455

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو