به گزارش آرمان ملی، چند روز پیش خبر رسید که «عادل فردوسیپور قصد دارد با شروع لیگ بیستم دوباره برنامهای مشابه ۹۰ را تولید و پخش کند. جالب اینکه زمان پخش برنامه مثل برنامه سابق او دوشنبههای هر هفته است.» گفته شد نام این برنامه «نودنو» است، اما دیروز تردیدهایی درباره نام این برنامه ایجاد شد و ظاهرا قرار است عادل نام دیگری برای برنامه انتخاب کند.
باز هم سنگاندازی.
اما ظاهرا شادی حامیان فردوسیپور و برنامههای او ۲۴ ساعت بیشتر دوام نداشت، چراکه او اهل ساخت برنامه پنهانی و بدون مجوز نیست و برای اخذ همه مجوزها شرایط آسانی پیش رو ندارد که به او امکان دهد با آغاز لیگ به اجرا بپردازد. یکی از رسانههای ورزشی دیروز یادآور شد: «سازمان صداوسیما مدتهاست که در تلاش است تا تولید محتوا در فضاهای مجازی، تلویزیونهای اینترنتی و شبکه نمایش خانگی را تحت نظارت خود درآورد و حالا این موضوع وارد مرحله جدیتری شده که تا زمان تعیین تکلیف درباره آن، شاید تولیدها در این زمینه متوقف شود. این موضوع شامل حال عادل فردوسیپور و دیگر برنامهسازان در حوزه ورزش هم خواهد بود.»
عادل یکبار قبل از این هم تلاش کرد که با برنامهسازی در تلویزیون اینترنتی بازگردد، اما موفق نشد و حالا او که امیدوار بود بتواند نود را در جایی جز تلویزیون احیا کند، راهها را بسته میبیند و بازگشت او برخلاف آنچه در فضای مجازی گفته میشود، نزدیک نیست. به همین خاطر است که مجوز منتشرشده در فضای مجازی که از سوی ارشاد صادر شده هم نمیتواند سندی بر صدور مجوز برای تولید این برنامه باشد چراکه درحالحاضر صداوسیما مدعی است که این تولیدات باید مجوز این سازمان را کسب کنند. پیشبینی میشود با توجه به اتفاقاتی که بین عادل و مدیران ورزش صداوسیما رخ داده است و موضعی که نسبت به تولید برنامه نود وجود دارد، طبیعی است که گرفتن مجوز تولید این برنامه از صداوسیما عملا برای عادل غیرممکن باشد.
عادل اهل مماشات نیست
صداوسیما علاقهای به جذب نیروهای محبوب مردم ندارد و این ویژگی را در بسیاری موارد نمایان کرده که شجریان نمونه بارز آن است و چند سالی است که عادل هم به ممنوعههای جامجم افزوده شده. زمانی که توقف پخش برنامه ۹۰ قطعی شد عادل فردوسیپور چنین گفت: «برنامه ۹۰ فرزند من است و حاصل زحمات طاقتفرسا و شبانهروزی صدها نفر که خالصانه برای رسیدنش به جایگاه امروز تلاش کردهاند. ممکن نیست آدم فرزندش را با پست و مقام معاوضه کند»؛ بنابراین اکنون هم بعید است که او بخواهد برای دریافت مجوز برنامه اینترنتیاش به مذاکره خاص با مدیران صداوسیما بپردازد؛ همان مدیرانی که محبوبیت عادل آنها را مجبور کرد دستور به توقف نود دهند و البته انتقادات از هر سو به این تصمیم را به جان بخرند.
جنس و شکل خداحافظی عادل فردوسیپور از صداوسیما مطلوب مدیران این رسانه نبود. مدیران شبکه ۳ برای حذف عادل راههای زیادی داشتند، اما آن اندازه از بیعلاقگی مردم به خود و محبوبیت برنامه ۹۰ شاکی بودند که بدترین گزینه را انتخاب کردند که حذف ۹۰ و ازدستدادن عادل بود. اکنون هم ظاهرا خشمگین از تصمیمات فردوسیپور هستند و سنگ جدیدی در مقابل پای او انداختهاند تا مبادا پخش برنامه عادل در روزهای دوشنبه از میزان مخاطبان برنامه ورزشی سفارشی فوتبال برتر با اجرای میثاقی کم کند. این واهمه در حالی است که مدیران صداوسیما بهخوبی میدانند هیچ برنامه ورزشی دیگری نمیتواند خود را همسطح برنامه ۹۰ با اجرای فردوسیپور بداند.
سیاسی نکنید، مردم میدانند
البته تنها مدیران صداوسیما نیستند که تمایلی به دیده شدن مجدد عادل فردوسیپور ندارند. برخی سیاسیون هم دل خوشی از او ندارند. همان دلواپسانی را که حذف رقیب اعتدالی و اصلاحطلب برایشان یک وظیفه شده و مدتهاست در مسیر حذف آنانی که علاقهمند به مسیر اعتدال و اصلاح هستند هم از میدان محبوبیت به در کنند مانند این مطلب که در یک رسانه اصولگرا منتشر شد: «در دههای که نود روی آنتن سیمای جمهوری اسلامی ایران بود نهتنها فوتبال ایران، پیشرفت چندانی نکرد و هر هفته نسبت به قبل دچار عقبگرد شد؛ بلکه این برنامه به سنگری کارآمد برای زیر سوال بردن ارزشها، اخلاقیات، خطقرمزهای نظام و… تبدیل شده است» یا جهاننیوز نوشت: «فردوسیپور سیاسی است. سیاسی بودنش هم پررنگ هست و نهتنها پررنگ بلکه شدید است، آنقدر شدید هم هست که برای سلیقه سیاسی خود از برنامه زنده تلویزیونی هم سوءاستفاده میکند، آن هم برای ابراز و مطرح و کمک کردن جناح و سلیقه سیاسی خود.»
عادل فردوسیپور به این تخریبها بیتوجه است چراکه میداند مردم واقعیت را میدانند. اکنون اگر صداوسیما بار دیگر در مسیر حرکت عادل سنگاندازی کند علی عسگری رئیس سازمان صداوسیما بازنده اصلی خواهد بود و بر محبوبیت عادل روزبهروز افزوده میشود. علیرضا معزی دبیر شورای اطلاعرسانی دولت، در حساب توئیتری خود نوشته بود: «نسخه فردوسىپور همان شب اختتامیه جام جهانی ۲۰۱۸ پیچیده شد. اما آنچه پنهان است اینکه چرا مدیر جوان شبکه سه به جای سپردن این کار به بالادستیها، خود دوقطبی شخصی با او ساخت و عادل را در اوج فعالیت حرفهای، به اوج محبوبیت هم رساند. ظاهرا آنکه نسخهاش نزد مردم پیچیده شد، کس دیگری است.»
فردوسی پور سیاسی نیست؛ خودتان را ضایع نکنید!
برخلاف همه آن چهرههای محبوب که صداوسیما حضورشان را برنتابید و دست از کار کشیدند، اما او در میدان ماند و اجازه نداد «یادش بخیر» پسوند نامش شود. میگویند بازگشته است، اما دیگر نه به ساختمان جامجم بلکه مسیری را دنبال خواهد کرد که در آن نشانی از حسادت به او و تعیین چارچوبهای محدودکننده نباشد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران