hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > افزایش چند برابری قیمت نهاده های دامی در بازار آزاد

افزایش چند برابری قیمت نهاده های دامی در بازار آزاد

مدیر عامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران گفت: هرچه قیمت نهاده ها گران تر شود قیمت تمام شده تولیدات دامی هم افزایش می یابد. وقتی سویا در بازار آزاد نسبت به بازار دولتی چهار برابر گران تر عرضه می شود، طبیعتا هزینه تولید برای دامدار هم بالا می رود.
سعید سلطانی ، با بیان اینکه عرضه نهاده های دامی وارد شده با ارز دولتی بسیار کم است و دامداران مجبور هستند بخشی از نهاده های مورد نیاز خود را از بازار آزاد و با قیمت های گزاف تهیه کنند، اظهار کرد: دامدار نمی تواند به دام هایش بگوید غذا نیست. اگر خوراک  دیر به دام برسد در کاهش تولیداتش اثرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد:در حال حاضر هر کیلو جو که باید ۱۵۰۰ تومان به دست دامدار برسد در بازار آزاد به ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ افزایش یافته است. همچنین ذرت ۱۵۰۰ تومانی تا ۳۰۰۰ تومان و کنجاله سویای ۲۴۵۰ تومانی هم بین ۹ تا ۱۰ هزار تومان در بازار آزاد خرید و فروش می شود. از طرفی با وجود اینکه مقدار قابل توجهی کنجاله سویا در داخل کشور تولید می شود و دانه های سویا نیز با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده است اما متاسفانه کارخانه های داخلی هم در حق تولیدکنندگان اجحاف می کنند.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران  تصریح کرد: منوط به اینکه بتوانیم تمام نهاده های دامی را با ارز  ۴۲۰۰ تومانی تهیه کنیم، قیمت دام سنگین پرواری ۳۳ هزارتومان و دام سبک هم ۳۶ هزارتومان تمام می شود.
به گفته وی، حدود ۷۰ درصد هزینه ها در پرورش دام ها مربوط به خوراک دام و ۳۰ درصد مربوط به سایر هزینه هاست و طبیعتا هرچه قیمت نهاده ها گران تر شود قیمت تمام شده تولیدات دامی هم افزایش می یابد. وقتی سویا در بازار آزاد نسبت به بازار دولتی چهار برابر گران تر عرضه می شود طبیعتا هزینه تولید برای دامدار هم بالا می رود.
سلطانی خاطرنشان کرد: با ارز آزاد قیمت تمام شده شیرخام حداقل ۵۰۰۰ تومان، گوساله زنده بیش از ۴۳ هزار تومان و گوسفند زنده نیز بیش از ۵۰ هزارتومان افزایش  خواهد یافت.
 وی در پایان گفت: در حال حاضر میانگین قیمت خرید دام سنگین درکشور ۳۰ هزار تومان و دام سبک نیز ۳۶ هزارتومان است. البته قیمت ها توسط دلالان کنترل می شود و سود اصلی به جیب دامداری که زحمت اصلی را به دوش می کشد، نمی رود بلکه به جیب  چوبدارها ودلالان می رود.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو