به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ مدیرکل بهداشت، درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد اعلام کرد که در سال گذشته، ۲۵۲ میلیارد تومان برای درمان مددجویان دارای بیماریهای خاص و صعبالعلاج هزینه شده که ۱۵۰ میلیارد تومان آن از محل اعتبارات دولتی و مابقی از کمکهای مردمی تأمین شده است.
مجتبی احمدلو، همزمان با چهارمین سالگرد تأسیس صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج در سازمان بیمه سلامت، افزود: بودجه این صندوق در سال ۱۴۰۴ به ۱۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته و بخشی از مددجویان کمیته امداد نیز تحت پوشش آن قرار دارند.
وی با اشاره به وجود ۱۳۰ هزار بیمار خاص، صعبالعلاج و زمینگیر تحت حمایت کمیته امداد، گفت: از این تعداد، ۹۰ هزار نفر دارای بیماری خاص و صعبالعلاج و حدود ۴۰ هزار نفر نیز زمینگیر هستند که برای انجام کارهای روزمره خود به مراقب نیاز دارند.
به گفته احمدلو، مجموع هزینههای درمانی برای این دو گروه در سال گذشته ۳۹۲ میلیارد تومان بوده است. از این مبلغ، ۲۵۲ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعبالعلاج اختصاص یافته و ۱۴۰ میلیارد تومان نیز صرف حمایت از بیماران زمینگیر شده است؛ عمدتاً برای تهیه پوشینه و نیازهای اساسی آنها.
وی همچنین اعلام کرد که کمیته امداد در سال گذشته بیش از ۳۲۱ هزار نسخه دارویی را برای بیماران بررسی کرده و بابت آنها ۱۸۵ میلیارد تومان پرداخت کرده است. افزون بر این، هزینههای درمانی ۴۱ هزار مددجویی که توان پرداخت نداشتهاند، به مبلغ ۶۷ میلیارد تومان نیز تقبل شده است.
احمدلو درباره شرایط تحت پوشش قرار گرفتن در کمیته امداد توضیح داد: افراد باید در دهکهای اول تا سوم درآمدی قرار داشته باشند. اولویت با دهک اول است. مردان زیر ۶۰ سال، علاوه بر قرار داشتن در دهک پایین، باید دلیل ازکارافتادگی خود را نیز ارائه دهند. در مقابل، سالمندان و زنان سرپرست خانوار، حتی بدون بیماری، در صورت دارا بودن شرایط اقتصادی میتوانند تحت پوشش قرار گیرند.
در پایان، وی افزود: شایعترین بیماریها در میان مددجویان شامل ۲۲ هزار مورد سرطان، ۴۰ هزار مورد زمینگیری و ۱۲ هزار مورد بیماری قلبی و عروقی است
منبع: sharghdaily-1003551