مژگان فرهبد شنبه سیزده اردیبهشت در جمع مدیرکل وشورای معاونان آموزش و پرورش استان فارس در شیراز، ضمن ابراز امیدواری نسبت به پرورش دانشآموزانی شاد به ویژه در حوزه استثنایی، گفت: معلم سفیر عدالت آموزشی و تلاش ما نمودی از این عدالت است.
او با بیان اینکه براساس آمار و ارقام، اقدامات خوبی در مسیر گسترش عدالت آموزشی در حوزه آموزش استثنایی فارس انجام شده است، گفت: در رویکرد جدید سازمان آموزش و پرورش استثنایی تلاش داریم به ظرفیت ها و استعدادهای دانش آموزان با نیازهای ویژه توجه کنیم تا دانش آموزانی مولد را پرورش دهیم.
او ادامه داد: سیاستهایی را در راستای خدمات دهی بیشتر به دانش آموزان با نیازهای ویژه در دستور کار داریم؛ مدیریت موثر بر منابع مالی و انسانی آموزش و پرورش استثنایی از جمله این سیاستهاست.
فرهبد خاطرنشان کرد: جذب نیروهای با انگیزه در سازمان آموزش و پرورش، توسعه کمی و کیفی برنامه های پیشگیری، درمان و توانبخشی به ویژه در سطح حرفه ای، و ...، از سیاست های اصلی این سازمان است.
معاون آموزشی، پرورشی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور اضافه کرد: در موضوع توانبخشی حرفه ای، آموزش حرفه ای و مهارت آموزی باید به گونه ای باشد که دانش آموز بانیازهای ویژه، استقلال خود را با مولد بودن در زندگی آینده حفظ کند.
فرهبد گفت: در راستای به روز کردن آموزش های مورد نیاز، طراحی و بازنگری برنامه های درسی دانش آموزان استثنایی در دستور کار است.
وی ادامه داد: تلاش داریم با فرهنگ سازی در سطح معلمان، مدیران، والدین و ...، آرامش دانش آموزان با نیازهای ویژه در مدارس عادی و در سطح جامعه را تامین کنیم.
معاون آموزش پرورشی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: مناسبت سازی مدارس عادی برای حضور دانش آموزان با نیازهای ویژه در دستور کار قرار دارد لذا تلاش داریم دانش آموزان استثنایی حداقل از بودن در کنار دانش آموزان عادی برخوردار باشند.
وی افزود: قرار گرفتن دانش آموز با نیازهای ویژه در کنار دانش آموزان عادی به مسئولیت پذیری دانش آموزان عادی و برقراری ارتباط با آنها کمک می کند.
فرهبد گفت: مناسب سازی تجهیزات، بهره مندی از فناوری های روز مناسب سازی فضای آموزشی مدارس عادی و تامین سایر امکانات امکانات از رویکرد های اصلی حوزه استثنایی است. مدارس نوساز باید به گونه ای طراحی و ساخته شوند که امکان حضور دانش آموزان با نیازهای ویژه در آن وجود داشته باشد.
معاون آموزشی، پرورشی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور افزود: ضروری است، مناسبت سازی بر اساس نیاز مدارس اتفاق بیفتد لذا استفاده بهینه از نیروهای خیر در این راستا توصیه می شود.
وی اضافه کرد: موضوع تربیت بدنی و ورزش مدرسه ای جز اهداف عالی سازمان آموزش و پرورش استثنایی است، پرداختن به ورزش قهرمانی در مدارس و سایر ورزش ها ما را بیش از پیش به اهداف سازمان نزدیک می کند.
فرهبد، معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: در راستای تحقق سیاستها، نیازمند ارایه نظرات هستیم تا برش سیاستهای حوزه استثنایی در سال ۱۴۰۴ را ترسیم کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس با اشاره به رتبه اول این استان در خدمت رسانی به دانشآموزان با نیازهای ویژه، ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک، خدمت رسانی به همه دانشآموزان در این بخش امکانپذیر شود.
محسن کلاری گفت: ضروری است با بهره مندی از ظرفیت های سایر دستگاه ها به خصوص امکانات شهرداری ها، مشکل ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی را حل کنیم.
وی با بیان اینکه هرجا امکاناتی باشد برای جذب آن، ابتدا مدارس مخصوص دانش آموزان با نیازهای ویژه را پیشنهاد می دهیم، گفت: هر آنچه بتواند به دانش آموزان استثنایی کمک بیشتری کند را در دستور کار قرار دهیم و از هیچ تلاشی در این راستا دریغ نمی کنیم.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی فارس نیز گفت: در این استان، ۶ هزاردانش آموز در مدارس خاص و سه هزار دانش آموز در مدارس عادی در حال تحصیل هستند.
خلیل عابدی تعداد کل دانش آموزان تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی استان را ۲۰ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: فارس با دارا بودن ۴۰۰ واحد آموزشی شامل مراکز جامع و مدارس استثنایی، رتبه اول کشور را دارد.
عابدی با بیان اینکه سالانه بیش از هفتاد هزار دانش آموز در طرح سنجش ارزیابی میشوند، گفت: در سال تحصیلی جاری، طرح سنجش، منجر به شناسایی ۵۰۰ دانش آموز با نیازهای ویژه شد.
انتهای پیام