روزنامه هم میهن در گزارشی میزان اهمیت بندر شهید رجایی بندرعباس را بررسی کرده است.
به گزارش هم میهن، در بخشهایی از این مطلب میخوانید:
بندر شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس در شمال جزیره قشم و تنگههرمز قرار دارد و با داشتن روابط دریایی و مبادله کالا با ۸۰ بندر معروف بینالمللی از طریق ۳۵ خط برتر کانتینری دنیا تقریباً نیمی از تجارت ایران را برعهده دارد. این بندر بهنام دروازه طلایی تجارت ایران با جهان هم شناخته میشود. خبرگزاری ایسنا در گزارشی جزئیاتی درباره اهمیت این بندر نوشت و توضیح داد، این بندر با ۲۴۰۰ هکتار وسعت، ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا و ظرفیت شش میلیون تی.ای.یو کانتینر را در سال دارد و حجم گستردهای از عملیات جابهجایی کالاهایی مانند محصولات فولادی، فله خشک، فله مایع و فرآوردههای نفتی خام در این بندر انجام میشود.
مجتمع عظیم بندری شهید رجایی که بزرگترین و پیشرفتهترین پایانههای کانتینری کشور را در اختیار دارد بهعنوان دروازه واردات، صادرات و تنظیمکننده نبض اقتصاد کشور تلقی شده و گفته میشود، در میان ۳۵۰۰ بندر مهم دنیا دارای رتبه ۵۹ است. بندر شهید رجایی ظرفیت پذیرش بیش از چهار هزار کشتی از انواع فلهبر، کانتینری و نفتکش را دارد و بیش از ۵۳ درصد عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور را به خود اختصاص داده است.
از مزایا و ویژگیهای منحصربهفرد بندر شهید رجایی میتوان به برخورداری از امتیازات مناطق ویژه اقتصادی، وجود اراضی قابل واگذاری برای فعالیت پشتیبانی، صنعتی، نفتی و خدماتی، وجود شبکههای آب، برق، تلفن، آیتی و سیستم دفع آبهای سطحی، امکان استفاده بهینه از شبکه ارتباطی داخلی و بینالمللی دریایی، راهآهن و جادهای، قرار گرفتن در مسیرهای اصلی کریدورهای ترانزیتی نظیر شمال و جنوب، شرق و غرب جهت تسهیل ترانزیت کالا به کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیجفارس و دریای عمان، افغانستان، پاکستان و عراق، دسترسی به آبهای آزاد و حداکثر استفاده از مزیتهای حملونقل دریایی، مجاورت با مراکز و قطبهای اصلی تولیدی، صنعتی و پتروشیمی کشور و وجود شبکههای بانکی، اعتباری، بیمهای، گمرک و سایر مؤسسات خدماتی مرتبط و امکان استفاده از تسهیلات اعتباری و بانکی نام برد.
این بندر که شامل ۴۰ پست اسکله است، بهواسطه قرار داشتن در جوار صنایع بزرگ استان و استانهای تولیدی کشور، همچنین برخورداری از زیرساختهای مناسب بخشهای مختلف حملونقل و اتصال به شبکه بینالمللی راهآهن، هوایی و جاده تاریخی ابریشم، بیشترین نقش را در صنعت حملونقلی و توسعه دریامحور بازی میکند. در منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی بیش از ۵۰ پایانه و محوطه نگهداری کالا با راهبری بخش خصوصی، ۷۰ درصد ترانزیت کالا، پشتیبانی بیش از ۵۸ درصد عملیات غیرنفتی، ۴۳ درصد عملیات نفتی و تخلیه و بارگیری حدود ۸۵ درصد از عملیات کانتینری در سطح کل بنادر کشور فعالیت میکنند.
علاوه بر این، الحاق ۲۴۰۰ هکتار از اراضی واقع در شمال بندر شهید رجایی و ارتقای مساحت بندر که امکان ایجاد یک شهر لجستیک بندری برای گسترش و توسعه صادرات و واردات فراهم میکند، از مهمترین اقدامات در دست اجرا برای این بندر است.
منبع: etemadonline-710080