جلال ملکی، سخنگوی آتش نشانی تهران مطرح کرد: چیزی حدود ۱۹ ساعت از وقوع این حادثه میگذرد تقریباً ۱۷ ساعت پیش، اولین اکیپ آتشنشانی که متشکل از گروه ارزیاب و بررسی بود، در معیت مدیرعامل محترم سازمان، یعنی یک گروه دو-سه نفره، حضور داشتیم.
به گزارش انتخاب، وی افزود: به درخواست مقامات ارشد ستاد بحران کشور و به دستور مستقیم شهردار تهران، بلافاصله گروه ارزیاب حرکت کرد.
وی ادامه داد: همزمان گروه عملیاتی هم مشغول تجهیز کردن شد. حوالی ساعت ۳ بامداد، خودشان را به تجهیزات ما رساندند.
ملکی گفت: زمانی که ما گروه اولیه به محل رسیدیم، حجم زیادی از آتش در این بخشها که محل نگهداری کانتینرهای کالا بود، دیده میشد.
وی افزود: حجم زیادی از آتش وجود داشت. انفجارهایی هم رخ میداد که ناشی از داغ شدن کانتینرها و حبس حرارت بود.
وی ادامه داد: این آتشسوزی از نوع آتشسوزیهای ترکیبی بود. یعنی ما پارچه میدیدیم، لوازم خودرویی میدیدیم، موادی که پایه نفتی دارند، مواد شیمیایی هم وجود داشت. حتی یکی از کانتینرها رو باز کردیم، پر از ماهی بود.
جلال ملکی مطرح کرد: اما همانطور که پیشتر عرض کردم، در آتشسوزیها، خصوصاً در آتشسوزیهایی که وسعت زیادی دارند، به دلیل شدت حرارت، شنیده شدن صدای انفجار اصلاً چیز عجیبی نیست.
وی افزود: بهویژه در آتشسوزیهایی که مواد پایه هیدروکربنی در آنها دخیل هستند، بعضی اوقات ظرف مدت ده دقیقه، دمای محیط به حدود هزار درجه سانتیگراد میرسد.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی، طبق اصول شیمی و علم حریق، هر مادهای، چه چوب باشد، چه آهن یا فلز یا مایعات، در دماهای بالا از خود گازهایی متصاعد میکند.
ملکی گفت: این گازها در دمای معینی قابلیت اشتعال و حتی در برخی موارد، قابلیت انفجار پیدا میکنند. بنابراین، شنیده شدن صدای انفجار در آتشسوزیهای گسترده یک امر طبیعی است.
زمانی که کانتینرها سقوط میکردند و به زمین برخورد میکردند، صدای خرد شدن و شکسته شدن آنها به قدری بلند بود که شبیه به صدای انفجار شنیده میشد، در حالی که انفجار واقعی در کار نبود.
منبع: etemadonline-710123