ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در نشست خبری مجازی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال محرم در دوران همه گیری ویروس کرونا هستیم، بهتر است مردم اهدای خون به بیماران را در اولویت نذورات خود قرار دهند.
او افزود: ذخایر خون کشور در حد مناسبی است، ولی ترجیح میدهیم ذخایر خونی بیشتری داشته باشیم.
حریرچی تصریح کرد: از کسانی که مبتلا به کرونا شده اند درخواست میکنیم که حتما پلاسما اهدا کنند. تا کنون فقط ۲ درصد مبتلایان به کرونا اهدای پلاسما داشته و ۹۸ درصد پلاسما اهدا نکرده اند.
حریرچی ادامه داد: تا کنون ۱۶۴ نفر از کارکنان پزشک و پرستاری فوت شده اند، این افراد حق بزرگی به گردن ما دارند. در این مدت خانواده این افراد فداکارانه خودشان را در معرض ابتلا قرار دادند. روز گذشته فرزند ۸ ساله دو نفر از اعضای هیات علمی که متخصص قلب و زنان هستند براثر ابتلا به کرونا فوت کرد. پرسنل ما با این فداکاری کار میکنند و وظیفه ماست که خدمت رسانی مناسب به این خانوادهها را انجام دهیم.
بیمارستانهای خصوصی با شیوع کرونا و تحریم به مشکل خورده اند
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: درباره تعدیل نیرو باید به واقعیتهایی توجه کرد. با شروع کرونا تعداد قابل توجهی از بیماریهایی که غیر اورژانسی هستند مثل عملهای زیبایی و... کم شده و بار مراجعه بیمارستانهای خصوصی کم شده و از سوی دیگر به دلیل تحریمها قدرت خرید مردم به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرده و میل به دریافت خدمات از بیمارستانهای دولتی بیشتر شده است. بیمارستانهای خصوصی هم کمک دولتی نمیگیرند و باید خودشان مسائلشان را مدیریت کنند به همین دلیل به مشکل خورده اند. از آنها میخواهیم حتی المقدور از تعدیل نیرو اجتناب کنند.
ابتلای مجدد ۱۴ درصد افراد مبتلا شده به کرونا
حریرچی با بیان اینکه مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا در مراکزی که مراسم عزاداری برگزار میشود باید رعایت شود، ادامه داد: در ابتلای مجدد به کرونا باید بگوییم که هم اکنون در ماه ۶ تا ۷ ابتلا به کرونا هستیم آنچه در گزارشات جهانی مشخص شده ۲۵ تا ۳۵ درصد ابتلای مجدد به کرونا وجود دارد و در اکثر مواقع گردش آنتی بادی در بدن این افراد تا ۳ ماه است و بعد از آن کاهش پیدا میکند، ولی ایمنی سلولی بیشتر زمان میبرد.
او اضافه کرد: در ۶ ماه گذشته ۱۴ درصد افرادی که مبتلا به کرونا شده بودند، دوباره مبتلا شدند؛ باید بررسی کنیم که در آینده وضعیت به چه صورت میشود. وضع فراگیری ویروس کرونا در آینده به رفتار فعلی همه ما بستگی دارد.
لزوم گسترش خدمات «دورا پزشکی» در تمام کشور
حریرچی بیان کرد: چه در شرایط کرونایی و غیرکرونایی خدمات «دورا پزشکی» را باید گسترش دهیم. بسیاری از رفت و آمدها برای دریافت خدماتی مثل دریافت نتیجه آزمایش و یا خدمات بهداشتی و درمانی است. این خدمات را برای راحتی مردم و کاهش احتمال ابتلا به کرونا افزایش میدهیم، زیرا مراکز بهداشتی کانون ابتلا به کرونا هستند.
او تاکید کرد: اولویت ما این است که خدمات «دورا پزشکی» در مناطق محروم هم گسترش پیدا کند اگر چه در تهران این خدمات بسیار کمک کننده است. خدمات «دورا پزشکی» انتخاب و اجبار تحمیلی شرایط کرونا برای ما است.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: با سرد شدن هوا احتمال ابتلا به بیماری کرونا و آنفلوانزا بالاتر خواهد رفت.
۹۸ درصد مبتلایان به کرونا پلاسما اهدا نکرده اند/نگران فصل پائیز هستیم
حریرچی گفت: تا کنون فقط ۲ درصد از مبتلایان به کرونا اهدای پلاسما داشته اند و ۹۸ درصد پلاسما اهدا نکرده اند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران