به گزارش خبرنگار مهر، ششمین دوره رقابتهای دوومیدانی قهرمانی نوجوانان آسیا از ۲۶ تا ۲۹ فروردین به میزبانی عربستان در شهر دمام در حالی برگزار شد که تیم ایران در پایان این رقابتها با کسب یک مدال طلا و ۲ نشان برنز و مجموع ۳ مدال در هر دو بخش بانوان و آقایان به کار خود پایان داد و در جایگاه سیزدهم ایستاد. محمدصالح کمره با ثبت رکورد ۸:۳۷.۵۵ دقیقه رکورد ملی ۳۰۰۰ متر نوجوانان ایران را که پیشتر با زمان ۸:۴۰.۳۶ دقیقه (۲۶ آذر ۱۴۰۳- بندرعباس) در اختیار خودش بود شکست.
سامیا شهپری نیز در ۳۰۰۰ متر دختران با ثبت زمان ۱۰:۰۹.۰۷ دقیقه، رکوردهای ملی نوجوانان و جوانان ایران را ارتقا داد. رکورد ملی ۳۰۰۰ متر جوانان ایران با زمان ۱۰:۳۵.۳۱ دقیقه (۰۷/۰۴/۱۳۹۹- تهران) در اختیار پریچهر شاهی و رکورد ملی ۳۰۰۰ متر نوجوانان ایران نیز با زمان ۱۰:۳۸.۳۹ (۱۸/۰۵/۱۴۰۳- تهران) در اختیار آتوسا آتش بجان بود.
کاهش مدالها نتیجه سیاستهای ضعیف فدراسیون است
محمد ارزنده، رکورددار پرش طول ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کاهش تعداد مدالهای کاروان ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا رده نوجوانان، ضمن قدردانی از تلاش ورزشکاران گفت: پیش از هر چیز، به تمام ملیپوشان خستهنباشید میگویم. آنها با تمام توان جنگیدند تا بهترین نتیجه را برای ایران رقم بزنند و تلاششان قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: در دوره قبلی ما موفق به کسب ۷ مدال و در چهارمین دوره نیز صاحب ۱۳ مدال شدیم، اما در این دوره تنها ۳ مدال به دست آمد که نشاندهندهی کاهش چشمگیر عملکرد تیم است. اگرچه فدراسیون این نتایج را شاید بهترین تلقی کند، اما واقعیت این است که عملکرد کاروان ایران در این رقابتها بسیار ضعیفتر از حد انتظار بود. آن هم در حالی که سیاست کلیگرایی و کیفیتمحور عنوان شده بود.
اردوهای متمرکز فرسایشی است
ارزنده در پاسخ به توجیه احتمالی فدراسیون درباره اعزام تعداد کمتر ورزشکاران گفت: ممکن است فدراسیون مدعی شود که به دلیل اعزام تعداد کمتری از ورزشکاران، طبیعیست که مدالها هم کمتر باشد. اما باید گفت در نهایت ما حاصل بذرهایی را برداشت میکنیم که پیشتر کاشتهایم. اگر برنامهریزی و حمایت درستی صورت نگیرد، نتیجهای هم در کار نخواهد بود.
رکورددار پرش طول ایران در واکنش به برگزاری اردوهای متمرکز فدراسیون و شرایط تمرینی ورزشکاران، گفت: وقتی اردوها به طور مداوم فقط در یک مجموعه و با شرایطی تکراری برگزار میشود، این شرایط به مرور برای ورزشکاران فرسایشی خواهد شد. اینکه ما ۶ ماه در یک شرایط ثابت، آن هم در هوای آلوده تهران اردو برگزار کنیم، نشاندهندهی کار خارقالعادهای نیست. نتیجهی این روش را هم در رقابتهای قهرمانی آسیا رده سنی نوجوانان مشاهده کردیم.
چرا حدادی در آمریکا تمرین میکرد؟
وی در ادامه افزود: چه بخواهیم و چه نخواهیم، ورزشکاران خود به خود دچار مقایسه میشوند. چگونه است که یک ورزشکار در گذشته برای درمان یک خار پاشنه ساده باید به آلمان میرفت یا تمریناتش را در آمریکا میگذراند، اما امروز نسل جدید باید در این شرایط تمرین کند؟ اگر آسیبی هم به ورزشکار وارد شد، به او گفته میشود که بهترین پزشک را در داخل داریم. سوال من این است که اگر امکانات داخلی اینچنین عالی است، چرا حدادی در آن زمان اصرار داشت که در آمریکا تمرین کند؟ در مورد بازیهای آسیایی هانگژو هم اگر حدادی در داخل تمرین کرد، دلیلش این بود که در شرایط دیگری نمیتوانست تمرین کند.
تمرین بدون مربی نتیجهای ندارد
ارزنده در پاسخ به سوالی درباره تأثیر تمرین در خارج از کشور گفت: قطعاً تمرین در خارج از ایران تأثیر زیادی دارد. در مورد فصیحی و تفتیان هم باید بگویم که این دو بدون مربی تمرین میکنند و طبیعی است که در چنین شرایطی نمیتوان از آنها انتظار نتایج عالی داشت. متأسفانه، فدراسیون به جای توجه به نیازهای واقعی ورزشکاران، چنین تصوری را ایجاد کرده که مشکلات تنها به شرایط غذایی مربوط است. ما باید از این وضعیت فراتر برویم. اینکه شخصیت ملیپوشان را به وعدههای غذایی گره بزنیم، به هیچوجه شایسته نیست. ورزشکار به مربی و کمپهای حرفهای نیاز دارد، اما آیا در فراهم کردن این امکانات نیز موفق بودهایم؟
اعتراضها بر اساس قانون نتیجه خواهد داد
عضو سابق تیم ملی دوومیدانی در مورد نامه اعتراضی برخی از اهالی این رشته برای برکناری حدادی نیز گفت: مطمئن باشید که این اعتراضها بر اساس قوانین موجود، نتیجه مثبت خواهد داشت. ما از قانون بالاتر که نداریم و خواسته ما از وزیر ورزش و مراجع قانونی، اجرای درست و دقیق قوانین است. جلسه دادگاه شاکیان در خصوص برگزاری انتخابات فدراسیون دوومیدانی در تاریخ ۸ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد. رویکرد شاکیان در این جلسه، ابطال انتخابات است.
منبع: mehrnews-6440809