hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > مذاکرات ایران و آمریکا در بالاترین سطوح دو کشور استارت خورده است؛ مخالفت اقلیت تندرو اثرگذار نیست

مذاکرات ایران و آمریکا در بالاترین سطوح دو کشور استارت خورده است؛ مخالفت اقلیت تندرو اثرگذار نیست

محسن میردامادی گفت: اولا ترامپ مکاتبه خود را با شخص رهبری انجام داده و جوابی که هم از داخل ایران داده شده، هرچند امضای وزیر خارجه ایران را پای خود دارد، اما پاسخی است که نکات مورد نظر رهبری در آن لحاظ شده است. در واقع مقدمات مذاکره در بالاترین سطوح دو کشور استارت خورده است.

محسن میردامادی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد سیر مذاکرات ایران و امریکا و دورنمای توافق را بررسی کرده است. 

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

  • در این دور از مذاکرات شرایطی به وجود آمده که فرصت‌ها و تهدیدهای پیرامونی آن عریان و آشکارا نمایان شده است. در گذشته شاید چنین شفافیتی در دورنمای آینده وجود نداشت. امروز ایران در شرایطی است که یا باید به سمت یک تفاهم برود، راه‌حلی برای معادلات پیدا کند و دوران طولانی تنش را پشت سر بگذارد یا این احتمال وجود دارد که یک درگیری نظامی ناخواسته به ایران تحمیل شود. 
  • قبلا هم بارها و بارها روسای جمهور امریکا از بودن همه گزینه‌ها روی میز صحبت می‌کردند، اما همه می‌دانستند که این نوع تهدیدات جدی نیست. در این دوره اما با اطمینان نمی‌توان گفت که تهدیدات جدی نیست.
  • در داخل کشور هم، به‌طور نسبی اجماعی برای حل معضلات قدیمی با امریکا به وجود آمده است. این اجماع از این جهت است که اولا ترامپ مکاتبه خود را با شخص رهبری انجام داده و جوابی که هم از داخل ایران داده شده، هرچند امضای وزیر خارجه ایران را پای خود دارد، اما پاسخی است که نکات مورد نظر رهبری در آن لحاظ شده است. در واقع مقدمات مذاکره در بالاترین سطوح دو کشور استارت خورده است. 
  • البته در داخل هنوز هم اقلیتی هستند که مخالف هرگونه مذاکره، توافق و تفاهم با امریکا هستند، اما این اقلیت به اندازه‌ای کوچک و محدود هستند که اثرگذار نیستند. نظرات رادیکال این اقلیت به اندازه‌ای خطرناک است که حتی از درگیری‌های نظامی هم ابایی ندارند و معتقدند درگیری نظامی احتمالی با امریکا یا اسراییل و... کوتاه‌مدت خواهد بود! اما خوشبختانه این طیف تندرو، به اندازه‌ای کوچک و محدود شده‌اند که فاقد اثرگذاری‌اند.
  • اگر ترامپ به این نتیجه برسد که باید با ایران به توافق برسد، اسراییل هیچ تاثیری روی ترامپ نمی‌تواند بگذارد. هرچند نتانیاهو روی کمک‌های امریکا حساب می‌کند، اما می‌داند در حدی شخصیت و کاریزما ندارد که بتواند تصمیمات ترامپ را تغییر دهد. 
  • ترامپ ویژگی‌های شخصیتی اثرگذاری دارد. ترامپ مایل است مساله ایران را به نحوی حل و فصل کند که بگوید پرونده‌ای را که روسای جمهوری سابق امریکا طی 46 سال نتوانستند ببندند او حل و فصل کرده و با ایران به توافق رسیده است.
  • ترامپ دوست دارد، برنده جایزه صلح نوبل باشد، به خصوص اینکه چون اوباما به‌طور مشترک برنده این جایزه بوده، تلاش می‌کند این دستاورد را نیز به نام خود ثبت کند. 

منبع: etemadonline-708556

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو