روزنامه دنیای اقتصاد معتقد است دلیل اصلی اصرار آمریکا برای مذاکره و توافق با ایران مواجهه با چین و تنگتر کردن حلقه محاصره این کشور است.
به گزارش دنیای اقتصاد، در بخشهایی از این گزارش میخوانید؛
بعضی بهاشتباه فکر میکنند که سیاستهای آمریکا کاملا متاثر یا به عبارت دیگر تابع فشارهای لابیهای یهودیها و با پشتیبانی رژیم اسرائیل است. لذا دلیل اصرار آمریکا بر مذاکره، رفع خطر از سیاستهای جمهوری اسلامی برای حیات اسرائیل است. این برداشت کاملی نیست. به نظر من، دلیل مهم اصرار آمریکا بر پای میز مذاکره آوردن جمهوری اسلامی ایران را باید در قاب یک چارچوب بزرگتر نیز دید و آن هم سیاست آمریکا در مواجهه با چین نه در منطقه بلکه در سطح بینالمللی است.
آمریکا سعی میکند به روسیه نزدیک شود، به شکلی که شگفتی بسیاری از تحلیلگران را برانگیخته است. این نشاندهنده چیزی نیست جز اصرار آمریکا بر تنگتر کردن حلقه محاصره چین، آن هم به طور تهاجمی. دلیل این امر آن است که آمریکا از ناحیه چین در عرصههای مختلف ازجمله تولید، تجارت جهانی و حتی تعاملات مالی و سرمایهگذاری احساس خطر کرده است. اتفاقات در سطح جهانی و تعامل چین با دنیا، نشان از رشد خزنده چین در زنجیره ارزش جهانی دارد.
چین نهتنها در مقام دومین صادرکننده عمده، کالاهای خود را به آمریکا سرازیر میکند بلکه از مسیرهای دیگر و به قول معروف درِ پشتی هم عمل میکند و از طریق سایر کشورها هم محصولات خود را به بازار آمریکا میفرستد. به عنوان مثال چین در سال گذشته با سرمایهگذاری بیش از ۲.۵میلیارد دلار در صنایع، از جمله صنعت خودروسازی مکزیک، سعی کرد محصولات خود را در بازار آمریکا به فروش برساند.
مشاهده تصویر کلی نشان میدهد که دغدغه اصلی بینالمللی آمریکا، مواجهه با چین است. این موضوع، با توجه به منابع طبیعی و موقعیت ژئوپلیتیک ایران، میتواند فرصتهای خوبی برای کشور ما ایجاد کند. به نظر من آمریکا در معادلات جدید جهانی، سعی میکند علاوه بر متحدان گذشته از جمله ژاپن و کره جنوبی، ایران، روسیه و هند را نیز به حلقه متحدان خود در اطراف چین اضافه کند. این امر میتواند فرصتهای خوبی برای کشور ما ایجاد کند.
منبع: etemadonline-707631