فروردین ۱۳۴۸ تهران را داشت آب میبرد؛ بارندگیها آنقدر زیاد بود که شهرداری تهران ۲۰۰ هزار کیسه شن تدارک دیده بود تا با ساخت سیلبند جلوی ضرر و زیان به جان و مال شهروندان تهرانی را بگیرد و البته مقابله با گرانی در سینماها هم وظیفه شهرداری بود.
فروردین ۵۶ سال پیش، نه فقط خبری از خشکسالی در تهران نبود و اخبار مربوط به کاهش ذخایر سدهای تامینکننده آب تهران دلهره به جان شهروندان این شهر درندشت نمیانداخت، بلکه از فرط وفور بارندگیها دغدغه مردم و مسئولان شهری جلوگیری از جاری شدن سیل بود.
برخلاف امروز که روزنامه ها و نشریات در ایام تعطیلات نوروزی به خواب زمستانی میروند، روزنامه آیندگان که روز ۵ فروردین ۱۳۴۸ منتشر شده، درباره اقدامات شهرداری برای مقابله با خطرات سیل در پایتخت گزارشی منتشر کرده است.
در این گزارش که تیتر «۲۰۰ هزار کیسه شن برای تهران» را بر پیشانی دارد آمده: «شهرداری تهران ۲۰۰ هزار کیسه شن برای مقابله با بارندگی و سیل در تهران آماده خواهد کرد و چون تهیه این تعداد گونی به وسیله کارخانه گونیبافی رشت امکان نداشت، به دستور شهردار تهران علاوه بر خریدن گونیهای تولیدی این کارخانه، شهرداری کمبود این تعداد را رأساً تهیه خواهد کرد.»
در ادامه این گزارش میخوانیم: «این گونیها به نقاط سیلگیر و مراکزی که در آنها هجوم سیل وجود دارد منتقل خواهد شد تا در صورت بارندگی و بروز سیل مورد استفاده قرار بگیرد. اعضای شرکتکننده در جلسات «ستاد فرماندهی تامین تهران» برای مبارزه و مقابله با سیل تعطیلات نوروز را در تهران بودند و عملیات مامورین را در مورد جلوگیری از سیل زیرنظر داشتند.»
همچنین از آنجا که تعداد بولدوزهای شهرداری برای پیشگیری از سیل در مراکز حساس شهر و مخصوصاً خیابانهای جنوبی کفایت نمیکرد، تعدادی بولدوزر بهوسیله وزارت آب و برق در اختیار شهرداری قرار داده شد.
نکته جالب این است که شهرداری تهران بر اساس گزارش جامع هیئت ۳ نفرهای که از نقاط مختلف پایتخت بازدید کرده بوده به یکی از مالکان غرب کاخ جوانان در خیابان شمیران (حولوحوش سهراه ضرابخانه کنونی) اخطار داده بوده که نسبت به تعویض لوله آب ملک خود که کشش بار سنگین سیلاب را ندارد اقدام کند و در غیر این صورت شهرداری به خاطر ایجاد ایمنی و حفظ جان مردم رأساً عملیات لازم را انجام خواهد داد.
شهرداری تهران برای مقابله با سیل و گرانفروشی دست بکار شد! +تصاویر
از طرف دیگر چون لولههای مسیل واقع در زیر میدان شهیاد (میدان آزادی کنونی) ظرفیت تحمل سیلاب حوالی کن را نداشته، شهرداری تهران از وزارت آبادانی و مسکن خواسته که بر تعداد لولههای این قسمت بیفزاید.
گرانفروشی در کافهتریای سینماها ممنوع
فعالیت شهرداری در آن سالها فقط به اقدامات عمرانی محدود نمیشد. در خبر دیگری در کنار همین گزارش از برخورد شهرداری با گرانفروشی در کافهتریاهای سینماهای تهران میخوانیم. در این خبر آمده: «از چندی قبل شکایتهایی از گرانفروشی زیاد از حد مسئولین سینماها به شهرداری تهران میرسید.
به دستور شهرداری پایتخت، قسمت اقتصادی شهری مامور جلوگیری از این گرانفروشی شد. این واحد طی نامهای به صاحبان سینماهایی که در جنب سینمای خود کافهتریا دارند اخطار داد که هر نوع شکایت درباره گرانفروشی را مستقیما متوجه صاحبان سینماها میداند. شهرداری اعلام کرد که کمیسیون خاص مامور رسیدگی به وضع این قبیل اماکن اکیپهای مخصوص را مامور مبارزه با گرانفروشی در کافهتریای سینماها کرده و این اکیپ ها به شدت از گرانفروشی در این اماکن جلوگیری خواهند کرد.»
حالا هم، با توجه به قیمت فوت کوردها و اغذیه فروشیهای پردیسهای سینمایی زیرنظر شهرداری، بد نیست چنین اقدامی از سوی شهرداری تهران به جدیت و فوریت به اجرا درآید تا قدری قیمتهای این واحدها تعدیل شود.
منبع: اطلاعات آنلاین
منبع: faradeed-236253