به گزارش گروه رسانه ای شرق،دکتر مصطفی اقلیما آسیب شناس اجتماعی گفت: در شرایط کنونی ما با چالشهای بین المللی و داخلی متعددی مواجه هستیم. شاید به نظر برخی چالشهای بین المللی مهمتر به نظر برسد اما واقعیت این است که در شرایط کنونی مشکلات داخلی به مراتب از مشکلات خارجی مهمتر است. امروز افزایش تورم و فقر مهمترین مشکل اقشار مختلف جامعه است. دولت تصمیم گرفته امسال دستمزدها را ۴۵ درصد افزایش بدهد. این در حالی است که با توجه به افزایش نر خ تورم این میزان افزایش دستمزد به مرور زمان تأثیری در زندگی مردم نخواهد داشت. واقعیت این است که مردم نسبت به سال گذشته ۵۰ و یا ۶۰ درصد فقیرتر شده اند.
وی افزود: امروز جامعه در شرایطی قرار دارد که هر احتمالی درباره آینده آن وجود دارد. مشکلات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در طول دهه ها روی هم انباشته می شود و به همین دلیل حل کردن آن کار یک روز و یک هفته و یک ماه نیست. در این وضعیت ا گر اراده ای برای حل ریشه ای مشکلات وجود نداشته باشد، ا گر هر کس که به مقامی می رسد، تنها به دنبال منافع فردی و جناحی خود باشد، حل مشکلات تقریبا غیرممکن می شود. نکته مهم این است که در این بین برخی مدیرانی که فعالیت کرده اند، هیچ چیز به جامعه اضافه نکرده اند. بسیاری از مشکلات فعلی به دلیل اتخاذ برخی سیاستهای غیر کارشناسی است که در سالهای گذشته در زمینه های مختلف اعمال شده است.
اقلیما یادآور شد: رفتار برخی مسئولان چنان است که گویی بدون توجه به ملاحظات و واقعیتهای جامعه تصمیم گیری می کنند. نکته مهمتر اینکه چنین افرادی حاضر نیستند اشتباه خود را بپذیرند و آن را جبران کنند. آنها همچنان به مسیر اشتباهی که در پیش گرفته اند ادامه می دهند. برخی مسئولان گمان میکنند با دادن یارانه و کالابرگ و چنین مسائلی مشکلات اقتصادی مردم حل می شود. این در حالی است که در واقعیت چنین نیست و مشکلات اقتصادی مردم عمیق تر و پیچیده تر از آن چیزی است که این افراد تصور می کنند. با توجه به شرایط بین المللی احتمال جنگ و رویارویی نظامی کم است، اما به طور کلی نمی توان آن را نادیده گرفت. با این وجود ا گر مقابله ای هم رخ دهد، به شکل محدود خواهد بود.
وی افزود: آنچه باعث اتفاقات ناخوشایندی برای کشور می شود، اتفاقاتی است که ممکن است در داخل جامعه رخ بدهد و از این زاویه نمی توان تنشهای اجتماعی را نادیده گرفت. باید تاکید کرد که اگر تنش در اجتماع به وجود بیاید، معطوف به اعتقادات مردم نخواهد بود و برخی در این باره به راه خطا رفته اند. این احتمال وجود دارد که وا کنش مردم به آن دسته افرادی باشد که مشکلات کشور را پدید آورده یا تشدید کرده اند. کسانی که با تندروی کشور را با مشکل مواجه می کنند، نسبت به عملکرد خود مسئول هستند و ا گر مردم نسبت به این رفتارها اعتراض کنند که حق طبیعی آنهاست، ربطی به اعتقادات ندارد.
به گفته وی ، صبری که مشاهده می کنیم، نشان دهنده عقلانیت مردم و علاقه آنها به کشورشان است. با این وجود چنین تحملی را نمی توان پیوسته و همیشگی در نظر گرفت. در طول تاریخ بارها تجربه شده است که مردم نسبت به شرایط سخت واکنش نشان داده و منشأ تحولات شده اند. به همین دلیل اگر قرار است اتفاق مثبتی در زندگی مردم رخ بدهد، اگر قرار است مشکلات حل شود، در مرحله نخست باید واقعیت ها و چالش های زندگی مردم توسط مسئولان به شکل روشن و دقیق درک شود. در چنین شرایطی است که می توان نسبت به حل این مشکلات خوشبین بود.
منبع: sharghdaily-991007