hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > وضعیت بحرانی ۱۴ سد مهم کشور

وضعیت بحرانی ۱۴ سد مهم کشور

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور از کاهش ۲۸ درصدی ورودی آب به مخازن سدهای کشور در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و اعلام کرد که حجم مخازن برخی سدهای مهم در ۱۰ استان کشور کمتر از ۱۵ درصد پرشدگی دارد. این در حالی است که کاهش ۳۶ درصدی بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت، وضعیت منابع آبی کشور را بحرانی‌تر کرده است.

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق؛ بر اساس جدیدترین گزارش‌های دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور، میزان ورودی آب به مخازن سدهای کشور در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد کاهش یافته است. به عبارت دیگر، ورودی آب به سدها در سال گذشته ۱۳.۲۶ میلیارد مترمکعب بود، در حالی که این رقم امسال به ۹.۵۸ میلیارد مترمکعب رسیده است. این در حالی است که میزان خروجی آب از سدها تقریباً مشابه سال گذشته بوده است.

همچنین، حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور تا ۲۱ اسفند امسال با ۵ درصد کاهش نسبت به سال گذشته، به ۴۴ درصد رسیده است. این آمار نشان می‌دهد که برخی سدهای مهم در ۱۰ استان کشور، شامل تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، حوضه قمرود، هرمزگان، زنجان، کرمان، فارس و مرکزی، کمتر از ۱۵ درصد پرشدگی دارند.

وضعیت بحرانی سدهای تامین‌کننده آب شرب تهران

سدهای تامین‌کننده آب شرب تهران نیز در وضعیت نامناسبی قرار دارند. به طوری که سد امیرکبیر تنها ۶ درصد و سد لار ۱ درصد پرشدگی دارند. همچنین، سدهای لتیان و ماملو هر کدام ۱۱ درصد پرشدگی دارند. در سایر استان‌ها نیز سد زاینده‌رود اصفهان ۱۱ درصد، سد دوستی خراسان رضوی ۱۰ درصد، سد طرق خراسان رضوی ۱۲ درصد، سد پانزده خرداد حوضه قمرود ۱۱ درصد، سد استقلال هرمزگان ۸ درصد، سد شمیل و نیان هرمزگان ۳ درصد، سد تهم زنجان ۱۳ درصد، سد تنگوئیه سیرجان کرمان ۸ درصد، سد رودبال داراب ۳ درصد و سد ساوه مرکزی ۹ درصد پرشدگی دارند.

کاهش ۳۶ درصدی بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت

پیش‌بینی‌های اقلیمی از پاییز و زمستان خشک برای سال آبی جاری خبر داده بود و آمارهای وزارت نیرو نیز نشان می‌دهد که بارش‌ها در سال آبی جاری نسبت به میانگین بلندمدت ۳۶ درصد کاهش یافته است. در ۵ استان کشور، کاهش بارش‌ها بیش از ۵۰ درصد بوده است. استان تهران نیز با کاهش ۳۸ درصدی بارش نسبت به شرایط نرمال مواجه شده و رتبه بارش کشور در بین ۵۷ سال آماری، در جایگاه ۵۳ قرار دارد که نشان‌دهنده شرایط بسیار خشک است.

ضرورت سازگاری با کمبود منابع آبی

تداوم خشکسالی در سال‌های اخیر باعث کاهش جدی آورد رودخانه‌ها، ورودی سدها و منابع آب زیرزمینی شده است. این شرایط، ضرورت سازگاری با کمبود منابع آبی و مدیریت مصرف آب را بیش از پیش آشکار می‌کند. مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور تاکید کرد که همه ارکان جامعه باید در مدیریت مصرف آب نقش‌آفرینی جدی داشته باشند تا کشور از شرایط تنش آبی با کمترین خسارت عبور کند.

 

منبع: sharghdaily-984912

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو