hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > اعتراض شدید‌اللحن یک وکیل دادگستری به احتمال اتهام ضاربان امیرمحمد خالقی به محاربه؛ اینجا کسی برای فقر کاری نمی‌کند و تمام تقصیر را گردن سارق می‌اندازند

اعتراض شدید‌اللحن یک وکیل دادگستری به احتمال اتهام ضاربان امیرمحمد خالقی به محاربه؛ اینجا کسی برای فقر کاری نمی‌کند و تمام تقصیر را گردن سارق می‌اندازند

علی مجتهدزاده تاکید کرد: اینجا کسی برای فقر کاری نمی‌کند، تبعیض روز به روز شدت پیدا می‌کند، پلیس به جای امنیت معابر دنبال حجاب زنان و توقیف اتومبیل مردم است و بعد تمام تقصیر پدیده سرقت را گردن خود سارق می‌اندازند. سارق مقصر است، اما آیا همه تقصیر فقط متوجه او است؟

روزنامه اعتماد با علی مجتهدزاده، وکیل پایه یک دادگستری گفت‌وگو کرده است.

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

  • ماجرای قتل امیرمحمد خالقی مصادیق محاربه نیست. نمی‌شود که هر وقت اتفاقی که احساسات جامعه را جریحه‌دار می‌کند، بخواهیم با چنین گمانه‌زنی‌هایی ماجرا را سخت‌تر کنیم. این اتفاق‌ها برگرفته از وضعیت مملکت و اقتصاد است و وضعیت مملکت هم نتیجه بد عمل کردن کل نظام مدیریت است. اینکه هر چند وقت یک بار یک سرقت خیابانی حساسیت‌برانگیز می‌شود، بخواهیم سارق را متهم به محاربه کنیم، اشتباه محض است که نه توجیه قانونی دارد و نه شرعی. همان‌طور که خود آقای رییس‌جمهور هم می‌گوید اینها قربانی فقر و جهالت بودند. البته ممکن است حکم یکی از اینها اعدام باشد، اما از باب قصاص نه از باب اعدام به عنوان محاربه. محاربه یعنی کسی که اسلحه بکشد برای ترساندن مردم. این دو نفر سارق بودند و ما هر روز شاهد چنین جریانی هستیم. 
  • اینها حتی قصدشان ترساندن مردم نبوده است. این حرف احساسی است که آقایان می‌زنند و من بعید می‌دانم در دستگاه قضایی نگاه این باشد و اگر این باشد که واقعا جای تاسف دارد. 
  • اگر سرقت خیابانی محاربه است، چرا با تمام سرقت‌های مشابه طبق این چارچوب برخورد نمی‌شود؟ اگر نیست، چرا وقتی سرقت‌ها در فضای مجازی حساسیت‌برانگیز می‌شوند آنها را ذیل اتهام محاربه می‌آورند؟ 
  • مجازات باید برای اجرای عدالت باشد. این آقایان می‌خواهند مجازات را برای ارعاب به کار بگیرند و البته نمایش مسوولیت‌پذیری. این اصلا فلسفه مجازات نیست. به خاطر اینکه یک عده بترسند یک فردی را به عنوان سلطان سکه اعدام می‌کنند. من هنوز تاکید دارم آن اعدام غیرقانونی بود و فقط عده‌ای می‌خواستند نشان دهند در برابر جهش قیمت‌ها حساس و مسوولیت‌پذیر هستند. 
  •  اگر مفسد اقتصادی باید اعدام شود چرا سلطان سکه که اتفاقا کار غیرقانونی خیلی جدی هم نکرده بود، اعدام شد، اما بابک زنجانی که صدها میلیون دلار پول مملکت را حدود ۱۵ سال معطل کرد، نه فقط اعدام نشد که الان مانورهای اقتصادی جدیدی هم می‌دهد.
  •  اینجا کسی برای فقر کاری نمی‌کند، تبعیض روز به روز شدت پیدا می‌کند، پلیس به جای امنیت معابر دنبال حجاب زنان و توقیف اتومبیل مردم است و بعد تمام تقصیر پدیده سرقت را گردن خود سارق می‌اندازند. سارق مقصر است، اما آیا همه تقصیر فقط متوجه او است؟ مگر با مجازات اعدام، مساله اعتیاد و مواد مخدر کنترل شد که بشود سرقت را با این مجازات‌ها درمان کرد. اینها چیزهایی است که نظام تدبیر در کشور باید متوجه آن شود.

منبع: etemadonline-702673

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو