دیمیتری پسکوف روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: لاوروف و اوشاکوف فردا – سهشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳- با نمایندگان آمریکا در ریاض دیدار خواهند کرد و نتایج مذاکرات را به سرعت به پوتین رئیسجمهور روسیه گزارش خواهند داد.
به گزارش ایرنا، وی خاطرنشان کرد: در مذاکرات روسیه و آمریکا در ریاض در درجه اول درباره روابط دوجانبه گفتوگو خواهد شد.
سخنگوی کرملین گفت: روسیه و آمریکا احتمالا در گفتوگوهای روز سهشنبه درباره مذاکرات احتمالی درباره راهحل اوکراین گفتگو خواهند کرد.
وی ادامه داد: روسیه آماده است در ریاض درباره مسائل مربوط به اوضاع خاورمیانه با آمریکا گفتوگو کند.
پسکوف اظهار داشت: موضوع برگزاری دیدار پوتین و ترامپ در مذاکرات هیأتهای روسیه و آمریکا در ریاض مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی یادآور شد: گفتوگوهای روسیه و آمریکا در ریاض در درجه اول درباره احیای طیف وسیعی از موضوعات در روابط دو کشور و آماده سازی یک نشست احتمالی در مورد اوکراین است
سخنگوی کرملین درباره چرایی انتخاب ریاض برای میزبانی این گفتوگوها گفت: عربستان سعودی برای تماس های میان روسیه و آمریکا انتخاب شد زیرا برای هر دو طرف مناسب است.
پیش از این، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و همتای آمریکایی وی دونالد ترامپ شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند. سرگئی لاوروف و مارکو روبیو در این گفت و گوی تلفنی که به ابتکار واشنگتن و در پی تماس تلفنی رؤسای جمهور دو کشور انجام شد، بر حفظ کانال ارتباطی برای حل مشکلات انباشته در روابط روسیه و آمریکا به منظور رفع موانع یکجانبه فراروی همکاری های تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری سودمند دوجانبه که از دولت بایدن به ارث رسیده است، تأکید کردند.
سخنگوی کرملین یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ در مصاحبهای گفت: تجربه سالهای گذشته به روسیه کمک میکند تا در تله وعده های دروغین غرب نیافتد، دوره خیالپردازی به پایان رسیده و اکنون زمان عملگرایی است. فریبکاری غرب در ارتباط با توافقات مینسک، درسی برای روسیه شد که به مسکو برای دفاع بهتر از منافع خود در آینده کمک میکند. روسیه فراموش نمی کند که غرب چگونه آن را فریب داد و در تدوین موضع خود آن را در نظر خواهد گرفت.
پسکوف در عین حال گفت: روسیه هیچ گفتوگویی با دولت قبلی آمریکا نداشت اما موضع ترامپ درباره حل مشکلات از طریق گفتوگو، از نظر تئوری باید برای هر فرد عاقل یا هر دولتی جذاب باشد.این مقام روس یادآور شد: «جنگ، بدون گفتوگو» موضع رسمی دولت قبلی آمریکا بود.
مذاکرات مسکو و واشنگتن در حالی انجام خواهد شد که روابط دو کشور به ویژه در دوران ریاستجمهوری جو بایدن در آمریکا به شدت آسیب دید. بنا بر گزارش تاس، ایالات متحده مدت خدمت دیپلماتهای روسی را به سه سال محدود کرده است. بنا بر این گزارش، واشنگتن دائماً درخواست صدور روادید برای دیپلماتها و نمایندگان هیأتهای رسمی که فصد حضور در رویدادهای بینالمللی از جمله مقر سازمان ملل در نیویورک را دارند، رد میکند. این رسانه روس در ادامه افزود: از سال ۲۰۱۶ میلادی، بیش از هشت و نیم درصد دیپلماتهای روسی (از جمله کارمندان نمایندگی دائم این کشور در سازمان ملل به بهانه های واهی اخراج شده اند، اموال دیپلماتیک مصادره شده و کنسولگریها در سیاتل و سانفرانسیسکو بسته شدهاند.
برندهای غربی میتوانند به صورت رقابتی به روسیه بازگردند
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: صادقانه بگویم، ما هیچ گزارشی مبنی بر بازگشت برندهای غربی به مسکو ندیده ایم. اما این واقعیت که آنها می توانند به صورت رقابتی به مسکو بازگردند و به رقابت با تولیدکنندگان روسی ادامه دهند، یک رویه تجارت جهانی کاملاً عادی است و چنین رقابتی به نفع مصرف کنندگان روسی خواهد بود.
این اظهارات پس از آن مطرح شد که نایب رئیس اتحادیه مراکز خرید روسیه به تاس گفت: مذاکرات در مورد بازگشت برندهای گروه ایندیتکس (Inditex) به روسیه، از جمله زارا (Zara) ، به صورت خصوصی در حال انجام است. پاول لیولین گفت: بازگشت برندهای غربی به بازار ضروری است، جایی که در حال حاضر کمبود فضای خرده فروشی آزاد وجود دارد.
این رسانه دولتی روسیه در ادامه به نقل از کارشناسان نوشت: برندهای غربی امیدوارند که تا پایان سال ۲۰۲۵ وضعیت به آنها اجازه دهد تا به بازار روسیه بازگردند.
منبع: etemadonline-700103