دکتر اورنگ ایلامی در بیستمین گردهمایی سالانه بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان، بر اهمیت اتخاذ رویکرد سلامت یکپارچه در مبارزه با بیماریهای زئونوز (منتقله بین حیوان و انسان) تاکید کرد.
او خطاب به کارشناسان بیماریهای واگیر سراسر کشور شرکت کننده در این نشست، گفت: براساس پژوهشهای جدید، سهم بیماریهای زئونوز (مشترک بین انسان و حیوان) بیش از ۶۰ درصد بیماریهای عفونی برآورد میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیماریهایی نظیر بروسلوز (تب مالت)، سالک و هاری را از تهدیدات مهم بهداشتی در کشور برشمرد.
ایلامی افزود: بیماریهای «زئونوز» ضمن تاثیر بر سلامت عمومی، هزینههای بالای درمانی و کاهش بهرهوری دامپروری را به دنبال دارد؛ برای نمونه، تأثیر اقتصادی جهانی ویروس سارس بیش از ۵۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه سیستمهای نظارتی و هشدار زودهنگام میتواند نقش کلیدی در کاهش شیوع این بیماریها ایفا کنند، افزود: برای مقابله مؤثر با این بیماریها، ایران باید رویکرد سلامت یکپارچه (One Health) را به کار گیرد که شامل همکاری بین بخشهای بهداشت، دامپزشکی، محیط زیست و دیگر بخش های مرتبط است.
در این گردهمایی دو روزه که با حضور کارشناسان بیماریهای واگیر سراسر کشور برگزار شد، دکتر «محمدزینلی» عضو هیئت علمی و رئیس گروه مدیریت بیماریهای منتقله از آب و غذا به همراه دکتر «سارا دوستی» و «معصومه قاسم زاده» کارشناسان گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت به بررسی آخرین دستورالعمل ها، چالش ها و راهکارهای مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام پرداختند.
انتهای پیام