دکتر «عباس رضاییان زاده» در کمیته کیست هیداتید که با حضور نمایندگان اداره کل سازمان دامپزشکی و جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به بیماری های مشترک قابل انتقال بین انسان و حیوان، گفت: انسان، میزبان تصادفی بیماریهای مشترک با حیوان است و نقش مستقیم ندارد، به همین دلیل برای کنترل این بیماری ها باید بر چرخه زندگی حیوانات نظارت و کنترل داشته باشیم.
او افزود: با توجه به تمایل بسیاری از خانواده ها و افراد به نگهداری از حیوانات در منزل، این موضوع نیازمند مدیریت صحیح است، زیرا حیوانات و به ویژه سگ و گربه، بیماری های مشترک زیادی با انسان دارند.
رضائیان زاده با اشاره به افزایش موارد گزارش شده کیست هیداتید در استان، بیان کرد: کیست هیداتید یک بیماری انگلی و مشترک بین انسان و حیوان است که کرم بالغ در روده سگ زندگی میکند و با دفع تخم از طریق مدفوع باعث آلوده شدن آب، خاک و علوفه شده و حیوانات اهلی مانند گاو و گوسفند حین چرا در مراتع، به انگل آلوده شده و انسان نیز بر اثر تماس تصادفی یا مصرف آب و سبزی آلوده به تخم انگل، به کیست هیداتید مبتلا می شود.
معاون علوم پزشکی شیراز ادامه داد: با توجه به مقاومت بسیار بالای تخم های این انگل در محیط و بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده، یک سگ آلوده می تواند دو هزار و هفتصد گوسفند را آلوده کند.
رضائیانزاده ضمن تاکید بر اهمیت بیماری های مشترک انسان و حیوان در سلامت و اقتصاد جامعه گفت: شناسایی سگ های صاحب دار و گله ای و تجویز داروی ضد انگل «پرازیکوانتل» به صورت هر 6 هفته یک بار، شست و شوی صحیح سبزی ها، مدیریت سگ های ولگرد از سوی ارگان های ذیربط، رعایت ضوابط بهداشتی مصوب در کشتار دام و جلوگیری از کشتارهای قاچاق و غیرمجاز، آموزش مردم و گروه های خاص از قبیل کارکنان کشتارگاه ها، قصابان و دامداران در زمینه این بیماری و جلب مشارکت مسوولان و مردم، از اقدامات موثر در کنترل این بیماری انگلی مزمن است.
رضائیان زاده به شهروندان توصیه کرد: در صورت نگهداری حیوانات خانگی مانند سگ و گربه در منزل، با مراجعه به کلینیک های دامپزشکی، مراقبت های بهداشتی موردنیاز حیوان خود را دریافت و بر اساس توصیه های دامپزشک کلینیک، اقدامات لازم را انجام دهند.