روزنامه اعتماد با کوروش احمدی دیپلمات پیشین ایران در نیویورک گفتوگو کرده است.
به گزارش اعتماد، بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید؛
- من تردیدی نداشتم که ترامپ به دنبال مذاکره خواهد بود. سوال تنها این بود که آیا او نخست اقدام به تهدید و اعمال فشار حداکثری خواهد کرد و در سایه فشار پیشنهاد مذاکره خواهد داد یا از ابتدا خواستار مذاکر خواهد شد.
- در دولت اول ترامپ، بهرغم اینکه در جریان مبارزات انتخاباتی بارها تاکید کرده بود که برجام بدترین توافق تاریخ بشر است و به محض ورود به کاخ سفید از آن خارج خواهد شد، اما شانزده ماه طول کشید تا امریکا را از توافق هستهای با ایران خارج کند و در این مدت دایما خواستار مذاکره و اصلاح برجام بود. بعد از خروج از برجام نیز تا بیش از یک سال به دنبال مذاکره بود و از طریق میانجیهایی مانند مقامات ژاپن و فرانسه و سناتور رند پال در این رابطه تلاش کرد.
- به لحاظ شکلی ممکن است ترامپ چندان به انجام مذاکراتی طولانیمدت توسط دیپلماتهای دو طرف مایل نباشد، چراکه در این صورت خود او در حاشیه قرار خواهد گرفت.
- از نظر محتوا به نظر میرسد که برنامه هستهای ایران در مرکز توجه قرار خواهد داشت و ممکن است مسائل منطقهای و موشکی برای او دیگر اهمیت چندانی نداشته باشد، چراکه احتمالا طرفهای غربی و نیز اسراییل تصور میکنند که با ادعای تضعیف حماس و حزبالله و سقوط دولت بشار اسد در سوریه و دشوار شدن دسترسی ایران، مسائل منطقهای دیگر اهمیت سابق را ندارد.
- به نظر میرسد که نه اتحادیه اروپا و نه روسیه و نه چین تاثیر چندانی در مذاکرات احتمالی بین ایران و ایالاتمتحده نخواهند داشت.
منبع: etemadonline-697678