hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > دنیا با ایران همکاری نکند نمی‌توانیم نیروگاه اتمی بسازیم

دنیا با ایران همکاری نکند نمی‌توانیم نیروگاه اتمی بسازیم

محمد اسلامی تاکید کرد: محیط بین‌الملل هموار نباشد و با ما همکاری نکند، ما نمی‌توانیم نیروگاه اتمی بسازیم.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس جمهور، در نشست کاربرد فناوری نوین در صادرات، گفت: هر کسی که هیچ اطلاعی از پرونده هسته‌ای نداشته باشد ولی این قانون کنگره آمریکا که متعلق به سال ۱۹۵۵ است را که به عنوان قانون یک دو سه نام گرفته است، بخواند و از سویی دیگر این مصاحبه اخیر رافائل گروسی که مدیر کل آژانس است، نیز ببیند مشاهده می‌کند که این دو یک ربط معنادار دارد.

به گزارش مهر، وی افزود: ایشان می‌گوید که اگر ایران می‌خواهد مسئله هسته‌ایش را حل کند باید با دولت ترامپ مذاکره کند، یعنی فشار دولت آمریکا بر آژانس است که مزاحمت ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: این قانون یک دو سه، دارای سه بخش است. یکی بخش غنی‌سازی است و بخش دوم بحث فناوری سوخت مصرف شده است و بخش سوم آن، بخش آب سنگین است. وقتی این سه فصل را نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که اینها خطوط قرمز و ممنوعه‌ای است که آنها نمی‌خواهند هر کشوری آن را داشته و از آن ظرفیت‌ها استفاده کند.

وی ادامه داد: در آن تاکید شده است که هر کشوری که می‌خواهد در اینها وارد شود، باید با دولت آمریکا قرارداد داشته باشد. همین قراردادی که عربستان سعودی و وزیر خارجه‌اش برای آن مذاکره می‌کند که چند روز پیش اعلام کرد که در حال مذاکره است [در همین جهت است].

اسلامی با اشاره به فشار‌های غرب و آمریکا بر کشورمان اظهار کرد: با عملیات تروریستی، با تخریب، با حمله به تأسیسات و با ترور دانشمندان طی حدود ۳۰ سال گذشته، این همه فشار و سختگیری طاقت فرسا به کشور وارد آوردند. در طول ۲۰ سال همه دولت‌ها با هر تفکری مذاکره کردند، حاصل این مذاکره بعد از ۲۰ سال سند برجام شده است ولی آنها سند برجام را هم طاقت نیاوردند.رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به کتاب خاطرات نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تاکید کرد: در خاطرات آقای نتانیاهو در کتابش که امسال منتشر شد که البته اگر در کتابش حقایق را گفته باشد، به صراحت اعلام می‌کند یکی چالش‌هایشان همین سند برجام بوده است و او خیلی تلاش کرد که ترامپ را متقاعد کند که به قول او از این قرارداد ننگین خارج شود.

اسلامی ادامه داد: من نمی‌خواهم در مورد حقیقت موضوع صحبت کنم، اما این سند که ۲۰ سال برای آن مذاکره کردند و موارد اتهامی را در آن بستند، باز هم به آن سند قائل نبودند. نه خودشان همکاری کردند و نه گذاشتند دیگران کار کنند.

وی با اشاره به مقالات یکی از مؤسسات غربی اظهار داشت: آن مؤسسه آی اس آی اس، که سالیان سال علیه ما می‌نویسد و می‌گوید، بمب، گریز هسته‌ای و پنهانکاری و موارد افشا نشده را علیه ما مطرح می‌کند، برای اولین بار در مارس ۲۰۲۴ در حدود ۲۰ صفحه مقاله‌ای منتشر کرد که مثال نیروگاه کارون در دارخوین را که قبل از انقلاب فرانسوی‌ها روی آن کار می‌کردند، زده بود و عکس‌هایی از پیشرفت پروژه و نیز صحبت‌های بنده را منتشر کرده بود، نوشته است ایرانی‌ها با این اراده‌ای که دارند حتماً سازنده نیروگاه اتمی خواهند شد و این فناوری و تجهیزات را در اختیار کشور‌هایی که ما دوست نداریم قرار خواهند داد، لذا جامعه جهانی تلاش کند و نگذارد آنها سازنده شوند.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: این مؤسسه تاکید کرده است که ما قانونی نداریم که از آنها جلوگیری کنیم ولی هر طوری که شده نباید بگذاریم که اینها سازنده اتمی شوند. جالب است که یک شرکت اروپایی بعد از انقلاب آمد قرارداد بست تا این نیروگاه را کامل کند، اما به محض اینکه آمریکایی‌ها مطلع شدند، آنها را متوقف کردند و اجازه نداند که آنها این نیروگاه را بسازند.

اسلامی گفت: اینها حقایقی است که حق ملت ایران است و آنها به این شیوه در آن مؤسسه به خاطر احساس خطری که کردند، مجبور شدند با واقعیتی که مشاهده کردند، جامعه غربی را تحریک کرده و بسیج کند که مانع حرکت ما شود و اینها نشان می‌دهد که نگاه و حقیقت موضوع چه هست و ما به دنبال چه هستیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به موضوع ناترازی انرژی در کشور تصریح کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه استنفورد آمریکا مطالعه‌ای کرده بود و ۲۳ هزار مگاوات برق اتمی را برای کشور بر اساس مطالعات محیطی و برنامه‌ای توسعه‌ای استخراج و ارائه داده بود. بعد از انقلاب چندین دوره این مطالعات نوسازی شده است و اولین بار در سال ۱۳۸۶ مقام معظم رهبری بعد از تذکرات زیادی که در خصوص پیشران‌های توسعه و انرژی داده بودند و اینکه ذخایر سوخت فسیلی رو به اتمام است و باید حداقل ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای داشته باشیم؛ این فرمایشات و تذکر حکیمانه ایشان از حدود ۲۰ سال پیش قانون مجلس شده است. در سال‌های گوناگون هم پیگیری شده است.

وی‌افزود: اجرای این قانون با یک فرض به تأخیر افتاده است و فرض آن این بوده است که تا محیط بین‌الملل هموار نباشد و با ما همکاری نکند، ما نمی‌توانیم نیروگاه اتمی بسازیم. ما این فرض را با قدرت و ظرفیتی که کشور دارد و رشد صنعت و فناوری که کرده و رشدی که نیرو‌های فرهیخته این حوزه دارند، کنار گذاشتیم تا با داشته‌های خودمان در کشور نیروگاه‌های اتمی را توسعه دهیم.

اسلامی گفت: با توکل به خدای متعال، زنجیره فرایندی را با شبکه دانش بنیان صنعتی خود، شروع و تکمیل کردیم تا بتوانیم سازمان انرژی اتمی را از سازمانی تحقیقاتی به سازمانی تمام عیار علمی و صنعتی تبدیل می‌کنیم. در این راستا سیاست‌هایی که بود، طرح‌های بسته و نگاه سیاسی و امنیتی و سازمانی که بود را تبدیل به سیاست در‌های باز و نوآوری باز کنیم.

وی در توضیح معنای در‌های باز خاطرنشان کرد: در‌های باز یعنی همه چیز شفاف و قابل رؤیت است. نوآوری باز، آن است که در عرصه ملی و فراملی هر آنچه که ظرفیت است را داریم، لذا با تعامل از همه ظرفیت‌ها و خلاقیت‌ها برای پیشبرد برنامه‌مان که هدف کمی دستیابی به ۲۰۰۰۰ مگاوات تولید برق هسته‌ای در افق ۱۴۲۰ است، استفاده می‌کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به موضوع مهم ارزش افزوده در اقتصاد کشور، عنوان کرد: ارزش افزوده در بهره‌وری و فناوری است و نیز در بازدهی می‌توان آن را مشاهده کرد، لذا اگر می‌خواهید اقتصاد شکوفایی داشته باشید باید به این دو مورد بهره‌وری و فناوری توجه کنید. فناوری هسته‌ای توأمان می‌تواند زنجیره ارزش را تقویت کند.

منبع: etemadonline-696864

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو